Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Doporučte mi vitamin D3, který je podle vás nejlepší. Na trhu jich je spousta, ale žádnou recenzi jsem nenašla. Děkuji.
@katyca na doporučení lékaře kupuji Vigantolvit, je to od stejné firmy jako dětský lék Vigantol. Cena dobrá, užívání také. Loni jsem jej brala od října do března a nic nám doma nebylo.
Vigantol je nejlevnější řešení. Jinak kombinace D3 a K2 Forte od Pharma Activ.
Taky bych řekla Vigantol, oproti jiným je fakt velice levný. Bohužel je na předpis, ale třeba praktik nebude mít problém ho předepsat.
@ZuzaM Cenu neřeším, ale chci, aby co v něm je napásáno za složení tak, aby bylo i v tich kapslích.
Kapu Vigantol celé rodině. V těhotenství mi to předepsal praktik, teď už se jen pediatrička ptá, jestli mám pro batole dost, a když říkám, že kapu všem, jen mě chválí a předepíše, kdykoliv potřebuju.
No nejlepší je užívat dvakrát denně okolo 5-10 g rybího tuku, protože tam máš komplexnější vazby s dalšími vitamíny a omega kyselinami.
Jinak je to šumák, ale musíš k tomu jíst jídlo, které obsahuje nějaké tuky, bez toho se ti ten vitamín D nevstřebá.
ty přípravky, kde jde o kappičky a nebo kapsle s olejem tento problém už řeší.
obecně pro normálního dosělého člověka chceš okolo 1000 UI denně, může se i více, ale to chceš konzultovat se svým lékařem.
Holky děkuji již už mám objednáno D3 a K2 Forte od Pharma Activ. ![]()
Dobrý den, mohu se zeptat, koupila jsem si vitamín D3, nevím jestli můžu psát značku, tak ji raději nepíšu, chci se zeptat je to pro dospělého, obsahuje 1000 IU…, má se brát 1 denně, na netu jsem našla, že max množství je 1000 - 2000 IU takže max 2 tablety denně, zarazilo mne, že jsem na internetu teď narazila na jinou značku než mám a ta obsahuje 4000 IU, to se smí? Tak si říkám, jak to tedy je? Dekuji
Tak si pilulku rozpulis anebo si vezmes jednu tabletu za tyden ![]()
Proc by se to nesmelo
Vitaminem D se tezko predavkujes ![]()
@JaanaT ja beru Biotter Rybí tuk je to kombinace Decka a Acka a dvou mastnych kyselin. Decka je tam jen 5µg tj 200 IU (co jsem tak prepocitala) ale imho je to dostacujici davka, aktualne jim hodne ryb, driv jsem zase vecne veku jedla vajicka. Zas Decko je vitamin rozpustny v tucich tj by se nemel brat nadbytek a 4000 IU mi prijde max na kratkodobe uzivani. Dlouhodobe bych tyto davka rozhodne bez poradys doktorem sama nebrala.
osobne tyto davky beru tak skoro uz osm/devet mesicu i pres leto tkze imho fakt si myslim, ze i toto staci na doplneni kdyz neni slunicko.
Kazda pilulka je na kratkodobe uzivani @Leenvecka
Je zcela neprirozene a zadna jina populace na Zemi nez clovek to na planete Zemi nedela, polykat pilulky dlouhodobe ![]()
@Barfiy no praveze se Deckam da predavkovat celkem snadno…
https://www.mojezdravi.cz/…ce-5864.html