Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krásný večer,
dnes jsme koupili zvlhčovač DORMEO FRESH, protože syn je alergik a astmatik a na vlhkoměru má v pokojíku jen 38 a při zapnutém topení ještě míň a stále si stěžuje na sucho v ústech. Tím že teď omarodil, tak jsme přistoupili k rychlé koupi a nevím zda jsme udělali dobře. Zajímalo by mě, protože na obrázcích u jiných zvlhčovačů je vidět stoupající pára, jestli i tento zvlhčovač by to měl dělat, protože mě se zdá, že jediné co to dělá, že to fouká studený vzduch, ale vlhký rozhodně není, teď běžel přes dvě hodiny v pokoji, pokoj je malý, takže ve velikosti by neměl být problém, a vhkoměr ukazuje stále 38
tak nevím zda jsme si nepořídili zas jen nějakou blbost
Podle návodu máme otočeno vším co má být, vody tam máme na max. a voda se ani nehnula, kdyby se něco odpařilo, tak by to asi bylo poznat ne? Děkuji za vaše zkušenosti
Mluvila jsem se známou, která ho má taky, a prý se jí zdá, že to taky jen fouká vzduch. Tak já nevím, holt asi pojedeme znovu do obchodu,aby nám to předvedli.
Ono je více typů zvlhčovačů. My máme od Bionare, ten vyfukuje horkou páru. Pak jsou nějaké se studenou párou a ještě ultrazvukový. Nevím jaký je to druh. Ale nám ta voda mizí hodně rychle. Ale je pravda, že jsem ho přivezla domů a prostě nefungoval ten vlhkoměr, a pak už vůbec nešel. Ale naštěstí mi ho vyměnili a tenhle už jde. Ale myslím, že ten váš je bud taky špatný nebo je tam ještě něco, co nemáte nastavené.