Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hezký den,
napadlo mě do domácího dortu koupit pribiňáček nebo Bobík apod. a použít místo krému. Nezkoušel to někdo? Nepřijde Vám to hloupé? Nebo naopak dobré? ![]()
Děkuji
@NinaU. A máte nějaký osvědčený recept? Mě strašně děti ofrňují nad vším, ale pribiňáčka jedí, tak proto mě to napadlo.
@Kintyre
Vyslehat tvaroh se smetanou ke slehani, v poměru 1:1 a dosladit, případně přidat kakao.
Potrit by to asi slo, kdybys chtela plnit, tak ti to neudrzi vrstvu podle me ![]()
Muzes do toho zaslehat maslo, ale to uz si muzes udelat maslo s tvarohem a nejakym sladidlem rovnou ![]()
Se nedoplatis. Vyslehej tvaroh, smetanu, cukr a případně mascarpone, kakao a máš daleko lepší krém.
Když už, tak aspoň lipanka a ne pribinacka - divím se ze v době, co stojí stejne, ještě někdo kupuje pribinak😊..dáváme ho do dortu pro děti běžne..když jsem delala pro dvouletého, tak
250g vaničku tvarohu Čerstvou šlehačku 33%
Vanilkovy lusk
Trochu sirupu (cekankovy, datlovy..jakýkoliv jiny)
50g másla
Máslo utrit a vyslehat s tvarohem, dochutit sirupem, přidat vyskrabany lusk a vyslehanou šlehačku..to je moc dobry, ale kdyz to musí byt rychlovka, tak lipanek nebo vanilkovy tvaroh z Lidlu to jisti..
Když už jedem ultra rychlý dort, tak upecu piškot, rozriznu na půl, pomazu marmeladou a krémem, naskladm ovoce (většinou jahody maliny borůvky případně banan),krém zase na ovoce, priplacnu druhy kus, potru všude kolem a nahoře, priplacnu na boky kitkaty svázané maslickou, nahoru vysypu lentilky a nějaký kraviny dle tématu a dort je za 40min hotovej ![]()
@NicknackEK a co je na lipánkovi lepšího než na pribiňákovi?
já měla za to, že to akorát je jiný výrobce, ale je to stejná záležitost?
Já dělám už několik let dort s tímto krémem - šlehačka 33% a víc + dvě zakysané smetany (čím víc procent tuku tím líp - bude hustší - 16%) + osladit dle chuti. Na krém dám banán a ovoce (nejlepší jsou maliny, ostružiny, jahody…). Do druhé vrstvy přidám kakao, aby byla i tmavá náplň.
Podle me to nema nejlepsi konzistenci. Potreni dortu si uz vubec nedovedu predstavit. Pribinaka bych pouzila maximalne na cheesecake.
Muj oblibeny krem: vyslehat slehacku s mascarpone+ cukr a vanilku. Odlezet v lednicce a da se jak rozetrit, tak s nim muzes zdobit, drzi tvar. Chutove pro nas top, neni tak tezky jak maslove kremy.
@stinga píše:
Ne..je jiné složení a ještě je pribinak slehany dusíkem..v lipanku jsou pouze základní suroviny..pribinak už obsahuje škrob zelatinu xanthan apod🤷🏻♀️ 🤷🏻♀️Poměr cukru bílkovin vychází také daleko lépe v lipanku..tak jsem tak nějak žila v tom, ze dnešní informovane maminky když si můžou vybrat, tak jdou jen po lipankovi:-)..samozřejmě vzhledem k cene chapu, ze někdo volí levnější varianty (ale i tam se dá skvele vybrat za super peníze) ale pokud je na vyber z těchto dvou, pribinak raději nechat lezet v regálu:-)
Pokud je to dort pro dítě, tak možná. Ale do klasického dortu bych to nedávala.
@Capretta píše:
Podle me to nema nejlepsi konzistenci. Potreni dortu si uz vubec nedovedu predstavit. Pribinaka bych pouzila maximalne na cheesecake.Muj oblibeny krem: vyslehat slehacku s mascarpone+ cukr a vanilku. Odlezet v lednicce a da se jak rozetrit, tak s nim muzes zdobit, drzi tvar. Chutove pro nas top, neni tak tezky jak maslove kremy.
Na cheesecake?😀
Ochutnala jsem nedávno na dětské oslavě dort s jakýmsi pribinackovym krémem a musím říct, že to bylo pěkné hnusné.. ![]()
@stinga píše:
Slozeni. Pribinak ma zelatinu, zahustovadla…Lipanek ma tvaroh, smetana, cukr.