Dort pro roční mimi

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
71
22.9.14 13:15

Dik za tipy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
22.9.14 13:34

Příspěvek upraven 02.04.24 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
23.9.14 09:38
@my_nickname píše:
Ahoj, muzu de zeptat? Lepila jsi ten papir nejakyym extra jedlym lepidlem, nebo to na to jenom polozila?

Ahoj ze spodu jsem to namazala nejakym gelem, aby se to nerozpylo a z vrchu taky pro jasnejsi barvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
23.9.14 09:46
@Manonka píše:
@Loudalka Ahoj kde jsi prosím kupovala ten jedlý papír?

Kupovala jsem ho na mimibazaru.Maji tam pozehnane motivů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
24.9.14 21:21

A nema nekdo recept na detske barevne muffiny, taky pro rocni dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olikovka
26.9.14 13:55

@Samet náš malej dostal v roce dort s mandlovou polevou…uvnitř piškotové těsto a máslový krém…

• Citovat
  • Upravit
71
26.9.14 20:05

Vymyslim nejaky barevny krem, asi dzem s tvarohem, nemam s tim zkusenost, moc nepecu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
27.9.14 21:35
@Samet píše:
A nema nekdo recept na detske barevne muffiny, taky pro rocni dite?

Udělej piškotové těsto a kakao na obarvení nahraď třeba rozmixovanými ovocem (třeba rozmixovanými jahodami), nebo tam dát borůvky/rybíz, aby byly tečkované. Pak to jen dáš do formy na muffiny.
K barvení těsta se také dají použít barvené pudinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.21 15:26

Dortík k 1. Narozeninám

Ahoj, obnovuji diskuzi a chtěla bych poprosit o tipy jaký udělat dort k prvním narozeninám.
Dospělí budou mít normální dort, pro malou chci udělat jen nějaký maličký se svíčkou. Klidně piškot s krémem, jen bych chtěla recept vhodný pro mimčo - lepek nám nevadí, jogurt máme zavedený, cukr nedáváme…
Děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
37125
29.8.21 15:28

Co něco na způsob tiramisu, akorát místo mascarpone bych dala ten jogurt, který necháš prekapat přes sítko nebo látku (ono to pustí tu vodu a zůstane taková tužší hmota) a dáš tam ovoce na oslazení a ozdobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.21 15:38
@Kriss Tina píše:
Co něco na způsob tiramisu, akorát místo mascarpone bych dala ten jogurt, který necháš prekapat přes sítko nebo látku (ono to pustí tu vodu a zůstane taková tužší hmota) a dáš tam ovoce na oslazení a ozdobu?

Jo něco takového mě taky napadlo, teda nenapadl mě ten jogurt myslela jsem na zakysanou smetanu :think: anebo jak se tu už dříve psalo piškot s jablky a puding.
Ale budu ráda za další nápady ;)

• Citovat
  • Upravit
1810
29.8.21 15:47

V italii velmi brzy zavadeji ricottu, mixujou ji s takovou tou minipastou, oblibeny superrychly obed/vecere. Na podobne nepecene dezerty mi prijde sikovnejsi nez jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
29.8.21 16:42

Krém většinou dělám z okapaného jogurtu, teď naposled pro dcerku s malinami a moučkovým cukrem (mimču bych nesladila nebo ne moc). Prvnímu dítku jsme dělali dort z jahel vařených v moštu a byl to fakt ekl :-). Holčička měla dort z cukrárny a třetímu jsem pekla z mrkvového těsta, náplň tvořil jogurt s trochou cukru a limetkovou šťávou, později jsem pekla piškot anebo korpus podle receptu na kefírovou buchtu. Takový ten dort, ve kterém jsou rozmačkané banány apod. u nás doma moc úspěch neslavil, těsto bylo tuhé a chuťově nic moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí