Předkousávání jídla nebo mixování?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Předkousávání jídla nebo mixování?
Ahoj holky,
mám dotaz. Předkousáváte dítěti jídlo nebo mixujete? Myslím třeba 7 měsíční dítě:-)))Já normálně mixuji, ale stane se že mám i nějaké jídlo v puse třeba jablko, nebo švestku a malé jsem to pokousala a dala jí to sníst a klidně to zbaštila, ale když jsem to řekla kamarádkám tak na mě hleděly jak na blba:-)))Takže proto mě to zajímá, dřív se to dělalo normálně mixéry nebyly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
haha to mě pobavilo
i těď ukousnu synovi (20m) kousek jabka a dám mu ho, reakce okolí jsou mi srdečně jedno
a když byl menší, tak jsem to i párkrát pokousala. Četla jsem o tom zajímavej článek o domorodých ženách, které to tak dělají a (samozřejmě, pokud je matka zdravá) tak tím jídlem předá dítěti i část trávicích enzymů a dítě to pak lépe stráví.
Příspěvek upraven 19.09.14 v 12:42
- Citovat
- Upravit
Předkousávání? FUJ! Nejsem vlaštovka nebo co je to za ptáky, co jídlo sežerou a pak vyvrhnou mladým do zobáčku… (Zvlášť teda na veřejnosti, před jinýma lidma.)
Jako samozřejmě se dá takhle jídlo „rozmělnit“, ale je spousta jiných možností i bez mixéru (kdyby Tě to teda nenapadlo samotnou, tak Ti poradím): nastrouhat, pomačkat vidličkou, rozvařit atd.
Navíc teda švestku nebo jablko bez slupky moje malá dokázala odvždycky jíst bez předkousání (i když neměla zuby, prostě ožužlala, rozmělnila atd.)
EDIT: UKOUSNOUT mi samozřejmě nevadí, ale nažvejkat teda jo. Z hlediska třeba zubního kazu se teda nedoporučuje ani jedno ![]()
Příspěvek upraven 19.09.14 v 12:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No abych řekla pravdu, tak jsi mě teda dost šokovala
sice nebyly mixéry, ale pořád můžeš použít vidlišku k namačkání, ani máma mojí mámy toto teda nedělala, takže si myslím nějak poradily i bez mixérů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ronivera28 Teda dítěti rozhodně nic nepředkousávám.
Buď měl mixované, mačkané vidličkouči struhané (to teda u nás moc nefrčelo) nebo pak až kousky, když se naučil žvýkat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ano a spousta lidí v mém okolí taky. Ale zde se určitě dovíš, že zubní kaz je nakažlivý. Takže správně nemáš olizovat lžičku ani dudlík, nemáš líbat dítě na rty, neolizovat mu prsty atd. atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako ze ukousnu kus jablka a dam ji to jo. Ale ze bych ji to jako predzvejkala, to neeee
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda myslím ukousávání, že bych jí to jo rozžvejkala, to fakt ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jako kousek jablka taky ukousnu, ale že by to předkouasala a dala dítěti… to asi neee. Já si teda představila, že si sednete k obědu, ty předkoušeš uvařené maso a dáš, pak mrkev a dáš, atd. To snad ne, nebo jo??? To je snad i snažší mixovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako fakt ze to rozvejkas a vyplivnes diteti na lzicku? Nebo jak to teda myslis.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jestli mluvíš o té 6 měsíční, tak té jsem prostě dávala věci, které sní - nastrouhané jablíško, výživu, banán a tak. ZAse se říká, že když dětem lezou zuby, tak je můžeš nakazit zubním kazem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak třeba lehce hryznout do jablka, aby to malý měl lehčí a ukousnul to, tak to ještě jo, ale předkousávání, to fakt ne. Jednou má sestřenka krmila u babičky svého syna nudlovou polévkou, vždy si nabrala do pusy, rozkousala, vyplivla zpátky na lžičku a dala malému. To jsem teda nedala a šla pryč. Já malému takovou polévku rozmačkám vidličkou a krmím stylem naberu a dám dítěti do pusy bez dalších zastávek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ixule píše:
Fuj tedaJo a nikdy jsem nemixovala, jen mačkala vidličkou
Taky jsem zkoušela, ale obě se dávily až jim tekly slzy… takže jsem mixovala. Ale obě krásně a poměrmě brzy přešli na kousky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slečna Ferka píše:
Předkousávání? FUJ! Nejsem vlaštovka nebo co je to za ptáky, co jídlo sežerou a pak vyvrhnou mladám do zobáčku… (Zvlášť teda na veřejnosti, před jinýma lidma.)Jako samozřejmě se dá takhle jídlo „rozmělnit“, ale je spousta jiných možností i bez mixéru (kdyby Tě to teda nenapadlo samotnou, tak Ti poradím): nastrouhat, pomačkat vidličkou, rozvařit atd.
Navíc teda švestku nebo jablko bez slupky moje malá dokázala odvždycky jíst bez předkousání (i když neměla zuby, prostě ožužlala, rozmělnila atd.)
EDIT: UKOUSNOUT mi samozřejmě nevadí, ale nažvejkat teda jo. Z hlediska třeba zubního kazu se teda nedoporučuje ani jedno
Příspěvek upraven 19.09.14 v 12:35
Naprosto souhlasim. Hlavne ten konec. To mi rika i zubarka. Nehlede na to, jak je to nechutny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit