Dort - šlehačkový krém a čokoládová poleva

1803
9.6.13 09:17

Dort - šlehačkový krém a čokoládová poleva

Ahoj holky, prosím, podělte se s receptem na dobrý dort se šlehačkovým krémem a čokoládovou polevou. ještě jsem dort nepekla a na potahovaný dort se tedy netroufám, proto jsem zvolila čoko polevu. pokud má ale někdo tip na potahovaný dort, který zvládne i začátečnice, tak to bude super… na netu je toho spousta, ale již upečené a osvědčené dorty jsou ty nejlepší.. děkuji mooooc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
9.6.13 10:22

Pařížský z dortomanie.cz, polevu doporučuji ganache-svařenou šlahačku s čokoládou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
3.10.14 13:59

Ahojky, nevite, jestli se dort potreny slehackovym kremem da polit coko polevou? nebo muzu ten krem dat pouze dovnitr dortu? diky vsem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
3.10.14 14:16

@SussiK můžeš čoko-polevu dát i na šlehačkový krém, ale doporučuji, nejprve dort na kterém je šlehačkový krém dát do mrazáku třeba na 10 minut, aby byl opravdu hodně vychlazený a potom rychle nanést čoko-polevu a dát do ledničky. Dělám takto kubánský dort a povede se vždy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
3.10.14 14:17
@SussiK píše:
Ahojky, nevite, jestli se dort potreny slehackovym kremem da polit coko polevou? nebo muzu ten krem dat pouze dovnitr dortu? diky vsem!

Na šlehačku (pařížskou) můžeš klidně polevu dát. Vyzkoušeno minulý týden na tomhle dortu (http://www.urybicky.cz/…eci-polevou/), ztuhla mi bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
3.10.14 14:39

To by mě nenapadlo, že by to nemělo ztuhnout, ztuhne mi to vždy (resp. je lepší tu polevu smíchat se smetanou, vypadá pak tuhá, ale jde krájet bez praskání), jen mívám problém s nanášením, aby se mi to nematlalo s tou šlehačkou, když se to snažím rozetřít do stran, asi teda co nejlépe vychladit. Na pařížskou šlehačku je to jednodušší, že je sama o sobě celkem tuhá, ale dělala jsem i na bílou šlehačku, tu jsem tedy zpevňovala např. želatinou za studena (dělala jsem takovou tu vysokou vrstvu šlehačky na nízkém korpusu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
3.10.14 14:46

@SussiK na parizskou se to dela normalne bez mrazeni (Kubansky dort, Parizsky dort), slehacku rozetres nozem, uhladis, nechas chvili v lednicce a potahujes cokoladou, normalne na obyc slehacku (slehanou bez cukru) bych to nedavala, je hodne vodnata. Ale kdybys dala ztuzovac a cukr a mirne to premrazila tak by nemel byt problem.

Vychazim z toho ze kdyz se dela v cukrarske vyrobe zakusek s vrstvou bile slehacky tak se to nikdy nepotahuje (Svezenka napriklad)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
3.10.14 14:59

@tatranka1 to máš fuk, citronová poleva nebo čokoláda :mrgreen:. Já zas jednou dělala citronovou polevu a došel mi cukr moučka, tak jsem použila krupici s tím, že se to snad rozpustí… nerozpustilo :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
3.10.14 17:00

Holky je to slehackovej krem s zerve, cokoladou akokosovym mlekem…tak snad bude dobre tuhnout, aby se mi to nerozpilo s cokoladou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
9.1.15 15:21

Ahoj, prosím potřebuji poradit, mám udělaný pařížský dort a když jsem ho potahovala polevou, tak mi začal stékat pařížský krém a mísil se s polevou, přitom jsem čekala až poleva vychládne skoro na pokojovou teplotu, použila jsem ganage, čím to? jakou polevu dát na paříž krem, aby se nerozpaplal?
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
9.1.15 21:54
@astrulinka píše:
Ahoj, prosím potřebuji poradit, mám udělaný pařížský dort a když jsem ho potahovala polevou, tak mi začal stékat pařížský krém a mísil se s polevou, přitom jsem čekala až poleva vychládne skoro na pokojovou teplotu, použila jsem ganage, čím to? jakou polevu dát na paříž krem, aby se nerozpaplal?
díky

Na parizak davam polevu: 200g cokolady na vareni, 6 lzic vody a rozpoustim ve vodni lazni. Ke konci pridam 3 lzice smetany a lzici masla. Nikdy jsem problem nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
9.1.15 22:06

@katty89 tak díky, zkusím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie