Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lilianka33 píše: Více
Taška si myslím bude naprosto dostačující. ![]()
Nemusí okolo toho být milion číčovin, které stejně skončí v koši …
Tak já myslela nějakou bedýnku, do které se naskládají věci co už malm koupený, bedýnka nebo košík se pak v domácnosti určo využije
Výborně, stačí jedna diskuze a už mám prohlížeč plný reklam na plenkový dorty. 🤢 Nevkusný jsou úplně všechny. Za takový peníze se přitom dá pořídit mnohem lepší dárek a narozdíl od plenkového dortu naopak vkusný a praktický.
Nebylo by lepší se na tu velikost zeptat? Mě osobně by takový dárek nevadil. Jinak asi velikost 5 jak už tu psali
@Lilianka33
Co něco takového? https://www.sinsay.com/…os-916dn-00x?… může to pak o dál využít. Já mám v podobném hračky pro mimino v obýváku. Navíc by se podobný koš mohl vejit třeba do kalaxu. Nicméně k tvému původnímu dotazu. Kup velikost 5. Naše děcko je drobné a má velikost 4.
@curria píše: Více
Ano tyto jsou nevkusný, ale myslím, že se dá udělat líp
@Anonymní píše: Více
Ano něco takového jsem košíkem nebo bedýnkou myslela
Tvoje známá je nějaký sociální případ? Protože dávat pleny k 1. narozeninám dítěte komukoli jinému, kdo není sociální případ, vždycky bude nevkusný. 🤷
Za mne je to nevkusné a trapné… fakt moje porevoluční mládí, kdy tyhle kýče letěly
dítku bych dala fajn blikací zábavnou hračku a mámě poukaz na cokoliv (drogérka, slevomat…) s plenkovým dortem v ruce bych si připadla fakt jako ještě větší boomer, než ve svém věku jsem ![]()
navíc každá máma už má své osvědčené značky pro mimčo, takže naslepo už vůbec!
Příspěvek upraven 10.06.25 v 14:09
Tadyty dorty darují (skoro)zásadně bezdětní, že jo?
Ale teda znám to pro novorozence, pro ročního by mě to nikdy ani nenapadlo.
Takhle - k narození dítěte jsem dostala plenkový dort, řekněme spíš výtvor - 2×. Jeden výtvor letěl bohužel do koše rovnou, protože plenky byly pro nás absolutně nepoužitelné. Druhý výtvor jsem vypoužívala, ale jen proto, že to zrovna byly drahé plenky, bylo jich tam jen pár a zrovna se trefili velikostně. Být jich tam více, už taky vyhazuju, protože dítku by už déle nebyly. Podotýkám, že jsem měla neopruzovací a neosypávající se dítě. Někdo snese jen 1 značku a v rámci ní klidně i jen jednu řadu a echt citlivkám se to ještě mění časem i u velikostí.
Osobně bych plenky nikdy nikomu jakožto matka nedarovala, pokud bych se přímo matky nezeptala - Jančo, říkala jsem si, že bych Filípkovi pořídila balík plen, která značka a velikost by se ti hodila?
Shrnu důvody, proč nedarovat plenky bez zeptání:
Dětní když už, darovali prostě plný neotevřený balík větších Pampers. Za mě lepší než plenkový dort, já zrovna využila, ale někdo Pampers nesnese a taky by to letělo do koše.
Ročnímu bych pořídila něco jiného, to dítě už hezky vnímá, tak není potřeba dávat ubrousky na pudel
Je potřeba si uvědomit, že dárek má dávat smysl obdarovanému, nemusí nutně mně
Mně by se taky velmi hodil balík toaleťáku, ale to neznamená, že bych ho chtěla dostat.
Hele delej jak chces, ja bych pleny jako darek diteti proste nedala. A jako rodic bych to take neocenila.
A jak vidis rozptyl je od 3 do 5. Takze tohle bych si byt tebou overila. My jsme treba do 5 v plenkovem obdobi nikdy nedosli. Bez plen bylo kdyz melo ani ne 12 kg.
@Fee-bee píše: Více
V půlce se rozřízne, promaže marmeládou nebo krémem, popř. obojím a navrch polevu a zdobení… Dítě z toho bude mít obrovskou radost a pošmákne si…
![]()
@Maggdallena píše: Více
Taky není 5 jako 5. Moje dítě mělo některé 5 v půl roce jak nic. ![]()
Zakladatelko, moje dcera ma za mesic rok a porad nosi velikost 3. Pokud vis znacku a typ a nevis jen velikost, tak se zkus zeptat tajne tatinka ditete na velikost nebo pred kamaradku zjisti kolik dite vazi, podle vahy pak poznas, co nakoupit. Kdyz se zeptas na vahu, tak nemusi pochopit, ze to chces kvuli velikosti plen. Nebo se zeptej na vahu a miry, aby ni to trochu zmatlo 😀
Ja mam rada pralticke darky, takze vkusne zabalene plenky, proc ne… darovenemu koni ![]()