Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak ti tady někdo dal odkaz na sinsay košík ve tvaru medvídka, tak ten bych koupila a do něho dala ty tebou již koupený věci - doufám, že jde o např. bublifuky, blikající, pískací, šustící, jezdící věci. Ale křupky, kapsičky, body tomu dítěti radost neudělá, to bere jako samozřejmost, že jí a oblékne se.
K tomu bych mu koupila velký barevný balónek nafouknutý héliem.
To bude dárek jen pro dítě, které ho má potěšit. Boty, oblečení, jídlo ani plenky mu radost neudělají. To ať koupí rodiče.
@Lilianka33 píše: Více
Dort z plen je k prvním narozeninám blbost, to se dává novorozenci. Jestli už máš pleny koupené, daruj je tak jak jsou a k tomu kup nějakou hračku, knížku..
@Zmatka píše: Více
Mám to úplně stejně. Taky nemám ráda zbytečné krámy k ničemu, natož jimi zavalit dítě. Ale když je s gratulanty rozumná řeč, dá se dohodnout na pěkných, kvalitních, potřebných věcech, co udělají radost dítěti (i rodičům). V tomto věku dítěte je už tolik možností, a navíc má normální rodina plín plnou almaru, nakupuje je v akcích apod. To už je prostě úpně mimo.
@Fee-bee píše: Více
Obložíš ho prostě ručníčkama, lahvičkama, svetříčkama apod.,aby to vypadalo jako dvoupatrový dort. ![]()
Mě to nepřijde jako špatný nápad, já myslím, že i my jsme tenkrát planky dostali, a to jsem nebyla ještě samoživitelka. Spotřeba byla ještě docela slušná, tak se hodily. Babička se s námi ale dohodla, to je pravda. A samozřejmě k tomu byly i nějaké blbinky pro dceru. U syna už si to normálně nepamatuju, ty jo ![]()
Navíc ses neptala, co by kdo dal, že?
@Lilianka33 Hele, a co se zeptat, kolik má kilo. Já nevím, jak dneska, ženské tu hážou čísly - čtyřky, pětky…dřív se na ty balíky psalo, na kolik kg to je. ![]()
Já jen valím oči, kolik z vás si sem akorát zase přišlo kopnout a shodit. Přece nemusíte reagovat vůbec, ne? A chlapi? Vy, vůbec nevím, proč do takovéhle diskuze lezete. Zakladatelka zná asi kamarádku a její poměry lépe než vy. Že vám to přijde trapný, hnusný a laciný a nevím jaký, neznamená, že to tak přijde i kamarádce. A darované pleny jste rovnou hodily do koše? To jako vážně? No tak to je fakt úlet
@Taktinevím píše: Více
Někteří chlapi mají třeba takovej blbej názor, že dárek k narozeninám by měl být pro toho, kdo má narozky, aby mu udělal radost…
Malý děcko to ještě říct neumí, ale kdyby mně někdo donesl k narozkám třeba barvu na vlasy, kterou používá moje matka, poslal bych ho do pérdele…
![]()
Dort z plenek pro roční dítě je opravdu blbost, vzdyt ty pleny muze přinést normálně zabalené jak jsou. K čemu z nich skládat dort? Je fakt, ze možná by roční bavilo s tim udělat bordel a dort rozebrat a rozházet.
Příspěvek upraven 11.06.25 v 21:12
Nedělala bych to, každému vyhovuje jiná značka a jiný typ plen, ošahane a vyvalené pleny bych ani nechtěla a předzásobila jsem se vždy v akcích…raději bych po domluvě přispěla na hračku, hřiště, zážitek, vybavení autosedačka, kočárek, učící věž…
Me by to potěšilo. Potěší mě jakýkoliv dárek, moc jich nedostávám. Nevim proč by to mel byt trapas. Ale pravda je, ze tohle jsou spis dárky pro rodiče. Koupila bych jeste něco dítěti, třeba hračku.
Darované pleny, které děcku nesedí a oprudí se mu z nich zadeček, protože jsou jak igelit… Jo tak ty se hážou rovnou do koše. Když to nedám svýmu dítěti, nebudu to posílat s klidným svědomím třeba dál…
Tohle je diskuzni forum. Prostou odpoved “jakou velikost plen” ji muze dat treba chatgpt. Naopak je lepsi kdyz si udela obrazek, zda jeji napad je ci neni dobry.
@Maggdallena píše: Více
Tady nejsou rejpalové, spíš bychom chtěli, aby jedno dítko mělo o chlup hezčí první narozeniny.