Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
To je mozne. Kazdopadne my na 4 (Albert, Kolorky a Harmonie) koncili nekdy ve 2 a ctvrt letech.
Je fakt, ze s dcerou jsem taky koncila na vel. 4.
Jinak jako dort by me neurazil
Sama bych to nedala, mam to spojeny s kycem, ale ze bych si tak tukala na hlavu, to zase taky ne. Samozrejme kosik je prakticky.
Na druhou stranu, ja jsem oslavu prvnich narozenin fakt pojala jako hezke setkani rodiny a znamych, deti si hraly, dite sedelo mezi krasnyma hrackama (zadne blbosti, babicka treba prinesla krasne odrazedlo, ktere melo dite dalsi 2 roky…). Nadsene. Asi by mi prislo divne dostat pleny, tech jsem mela plnou skrin.
@Maggdallena píše: Více
Však to je super, krásně to demonstruje ten rozptyl. Proto bych se neradila na netu „Kup 5“
Dokonce ani dle váhy. Někdy se takto 2 velikosti překrývají a mému dítěti to kolikrát dle váhy prostě neodpovídalo (délka dítěte, tenké nožičky, macaté nožičky, pupíček nebo hubeňour). Tak jak my dospělí.
A na tatínky taky bacha, ten náš si zapomínal velikost aktualizovat a velice přesvědčivě všem tvrdil např. Babylove 4. Děcko mezitím vyrostlo o 2 kg a 8cm, ale působil tak erudovaně, že nebýt to moje dítko, tak mu i věřím, že ví o čem mluví ![]()
K patnáctinám pak dort z toaletního papíru a k osmnáctinám z vložek?
Když už chceš dávat capáčky, bodýčka, knížečku a jiné fajn potřebné věci, tak vymysli nějaké zajímavé balení..? Stejně na tom nikomu nesejde, to mi věř.
Dort z plen mi přijde k 1. narozeninám úplně out, na to už není nikdo zvědavej, vůbec se to nehodí.
@Anonymní píše: Více
No dovol. My jakožto bezdětní dávali vždy k prvním narozeninám nějaké jídlo, přesnídávky. Dělají ať už Mixit, grizly a jiné značky i dárkové boxy pro děti. a to vím i já, že to je mnohem praktičtější než random pleny, který dítě nosit za dva měsíce už ani nemusí ![]()
K narození miminka by mě to napadlo taky, ale k prvnímu roku asi ne, to se přiznám. To i mně jako bezdětné přijde prdlé, pokud si o to dotyčná vyloženě neřekne.
@Birgitka píše: Více
To jsem chtěl původně napsat, ale vložky mi přijdou podobněji úchylné jako plenkodort.
@Birgitka ja kdyz odchazela na materskou, dostala jsem v praci na rozlouceni rovnou 2 plenkove dorty. Vezt to pak mhd bylo zajimave. Ale trapne mi to neprijde
Na plenky bych dala maximálně poukaz, ať si koupí, které chtějí. Dítěti bych koupila hračku.
@Fee-bee píše: Více
Mam to stejne. K narozeni prvniho ditete jsem takovej dort dostala taky, myslim, ze dva. Nikdy jsme ty pleny nepouzila a vyhodila.
@Kelsey1 píše: Více
Přesně - třeba ty capáčky dle přání matky + hračka / poukaz.. Tohle je zbytečné a obávám se, že nebude doceněno,,
Neříkám, že se mi plenkový dort nelíbí. Líbí, když se udělá hezky. Ale dovolila bych si ho jednou dát jen vlastní dceři, až bude čekat malé. Protože ji znám. Vím, co si můžu a nemůžu. Potenciální nevěstě nevím, jestli bych riskovala. Nechci mít nevratnou nálepku pindy tchýně jednou
. Nikomu jinému absolutně.
@Kelsey1 píše: Více
Tak zase takhle to nevidím, proč pin-dy?
Spíš mi to přijde k jednomu roku už takové nevhodné. K narození dítěte, budiž, jako dárek k odchodu na mateřkou apod. Ale k roku se dá vymyslet milion praktických fajn dárků než plína. Dost bych na to zírala, kdybych to dostala, a tak nějak bych nepobrala, proč nestačila poukázka.