Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, mám dotaz: doma mám spoustu sprchových gelů - nějak se to za všechny svátky a Vánoce nakupilo, ale zase je nechci předávat dál, jsem toho názoru, že darované věci se člověk prostě nemá zbavovat… Myjete někdo prcky i v dospěláckém sprcháči? Všechno to jsou vcelku dobré značky (Nivea, Dermacol, Radox, Avon…). Vždycky po kryťáku jsem malou umývala Dermacolem - byl v tom nějaký jojobový olejíček a skvěle to promašťovalo pleť… Je fakt něco na tom, že jsou dětské sprchové gely šetrnější, nebo je to spíš marketingový tah? (Upřímně - věřila bych jen zlomku značek dětské kosmetiky). Na mimčo bych jinou než hypoalergenní dětskou kosmetiku nepoužila - to je jasné. Ale na větší dítě? Šampon používám jen dětský, struktura dětských vlásků je přece jenom jiná…
Dík za názor a papa ![]()
ahojki, já mám téměř pětiletou holku a přiznám se, že pořád jí kupuju dětské sprcháče. Taky už jsem na toto myslela, ale mě vlastně nic nenutí ke změně. Však si je nechej a časem je užiješ, nemusíš plácnu třeba rok kupovat, já bych v tom takovej problém neviděla, co bych já dala za takovou zásobu. A.
Je to jedno. Co vyhovuje tobě, nebude vadit ani dětem (vnímavost na iritanty se dědí). Jinak všechny takové věci se dají otestovat. Nanes tochu přípravku (s minimem vody) dítěti na vnitřní stranu předloktí, nech mu to tam tak tři minuty, opláchni a osuš. Případnou přecitlivělost poznáš tak do dvaceti minut, kdyby to svědilo, zčervenalo nebo opupínkovalo tak dej Fenistil a přípravek už nepoužij.
My používáme (někdy i kupujem, ale většinou likvidujem ježíškovské zásoby) jednotně stejné děti i dospěláci.
nevím,jak staré dítě máš,ale mám v plánu doužívat dětský,co mám otevřený a najedu už na normální-holky mají skoro 7 a 4,tak ty dětské už kupovat nebudu. šampon mám taky ještě dětský,ale taky doberem a začnem s „dospěláckými“.
Viki už jsem semtam dala pivní šampon s normálním balzámem a vlasy se kráásně lesknou. ![]()
tak já myslím, pokud není tvoje dítko nějak citlivé na nějaké vyrážky, zkusit třeba jak radí BaraF. Náš malý má něco přes dva roky, ale je háklivka, trošku bojujeme s mírným atopickým ekzémem, takže já bych si to nelajzla.
dštský šampon jsme nikdy neměli, dětský sprchový gel ani nevím že se vyrábí - používáme pro sebe řekla bych šetrnou kosmetiku, s eko atestama a nevidim v tom problem.
to s tou zkouskou na předloktí je doré, to si budu pamatovat (už konečně
, slyšela jsem to už stokrát, ale neudržím
)
Sprcháčů bych se nebála, pro jistotu udělej ten test, ale pokud nejsou moc voňavé, je to v pohodě.
U šamponů na vlasy je to trochu jinak. Dětské vlasy se nemastí, proto jsou šampony jemnější a taky většinou neštípou do očí.
Já sice nejsem žádná úzkostlivka,pokud to dítěti nevadí,nemá vyrážku,nevidím v tom problém..Ale sama za sebe,pro děti používám dětskou kosmetiku a používám ji i já
Kromě šamponů,myslím sprcháče a mýdla..Nesnáším totiž silné vůně,parfemace apod..Prostě mi vyhovuje dětská kosmetika neutrální vůně.
Ahojky, včera jsem se nedostala na PC, takže opožděně děkuju všem
Aniku - právěže mám zásobu tak na tři roky a ne na rok
No, všichni příbuzní i známí dostali na sprcháče už zákaz
Malá má dva a měsíc a s kůží nemá vůbec žádné problémy. Parfémované krémy a mýdla jí taky nevadí - jediné období, kdy jsem se vůním vyvarovala, bylo několik prvních měsíců, kdy jsem nechtěla malé zmást hledací a sací reflex.
Tak díky moc a já jdu vesele likvidovat zásoby
![]()