Dostali jste spoření?

Anonymní
7.5.24 10:47

Dostali jste spoření?

Zdravím, teď s přítelem řešíme financování vlastního bydlení a naskytla se nám jedna možnost, ale chybí nám trochu peněžních prostředků. Moji rodiče mi přispěli na bydlení, tak jsme si řekli, že se přítel zeptá i svojich rodičů. Nikdy jsme od nich nic nedostali. Neřekla bych nic, ale jeho sestra, ale přítel vůbec nic. Přijde mi to dost nefér.
Chci se zeptat, zda jste Vy dostali nějaké spoření od rodičů. Případně pokud máte polovičku, zda jejich rodiče Vám taky nic nedali?

Příspěvek upraven 07.05.24 v 12:48

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8461
7.5.24 10:49
@Anonymní píše: Více

Je to jejich rozhodnuti a jejich peníze, pokud je nechtějí dávat vám tak s tím nic nenaděláte. Jasně, můžete si postěžovat ale to je tak vše. Když si to tak vezmeš, nejsou povinni vám cokoliv dávat. Nebudete první ani poslední rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 10:51

Ano, já vím. Neřekla bych ani slovo kdyby přítelově sestře nedávali.

• Citovat
  • Upravit
1579
7.5.24 10:52

Myslím, že do jejich financí ti nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
7.5.24 10:52

„Není snad běžnější lidské vlastnosti, jako je závist. Tedy pohoršování se nad tím, co jiný na rozdíl od nás má, získal, či dokázal. Závist není věkově limitována, vyskytuje se od batolecích let až po vysoké stáří a končí teprve se zánikem jedince“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8461
7.5.24 10:55

Znovu opakuji, jsou to jejich peníze a nejsou povinni. Já tě chápu, jde o princip, štve vás to, ale fakt s tím nic neuděláte. Příjmi to tak jak to je. Hlavně jim nic nevyčítejte a nekopejte kolem sebe.

Příspěvek upraven 07.05.24 v 10:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 10:55
@carsa494 píše: Více

Já určitě nezavidím, to se nebojte!

• Citovat
  • Upravit
854
7.5.24 11:01

Ona dostal staré auto a nějaké spoření ( ani netušíš kolik), a vy byste mohl dost méně než 100 tis (což je ti málo)!
Její děti jezdí s prarodiči na dovolenou a vy ne!
Neřekla bych nic, ale jeho sestra!
Mně nejde o peníze, ale!
Co to je jiného? Upřímně, já bych taky jela na dovolenou raději s vděčnými vnoučaty, než nepříjemnou potenciální snachou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 11:07
@carsa494 píše: Více

Kde v diskuzi píšu, že chci s něma na dovolenou :roll:

• Citovat
  • Upravit
2752
7.5.24 11:09

Ja vím že se ti to nebude líbit, ale s přítelem si nemovitost nekupuj. Nemovitost si kup s manželem. Klidně to zafinancujte hypotékou, dejte si krátký fix a pak uvidíte. A ano, oni vám nejsou povinni nic dávat, treba vás neberou vážně, což by se svatbou mohlo změnit. Svoji dceru budou uprednostnovat, v tomto změnu nečekej. Také si nemyslím, že je to fér, nemyslim si že závidís. Rodiče takto působí rozbroje mezi sourozenci, přitom by stačilo říct, nedáme ti ani 100tis, ale neboj, až budeš mít děti, taky je budem brát na dovolené a penize ti odkládáme, dostaneš je tehdy a tehdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
celkemspokojena
7.5.24 11:09

Jo, myslím, že jsem dostala pár stovek na vkladní knížce :lol:

• Citovat
  • Upravit
15820
7.5.24 11:11

Jsou to jejich peníze. Vydělejte si svoje, o těch si pak rozhodujte dle libosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 11:15
@K. Rocánková píše: Více
Děkuji s názorem, souhlasím. Jen že oni mu ani žádné peníze neodkládají ani na děti a ani na svatbu. Moje rodina to sama celé neutáhne prostě.
  • Citovat
  • Upravit
35747
7.5.24 11:21

No tak hlavně to máte utáhnout vy dva. Svatba a děti budou vaše. Jestli na to nemáte tak si je nepořizujte. Opravdu není ničí povinnost vám sponzorovat váš život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21572
7.5.24 11:23

A proč by vaše náklady měla táhnout jedna nebo druhá rodina? 8o ano, není to spravedlivé a rozdíly mezi dětmi by se dělat neměly. Ale nic s tím neuděláš. Možná nechtějí investovat své peníze do nákupu, když nejste manželé. A nezkoušel, že by mu rodiče bezúročně půjčili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat