Dostali jste spoření?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
7.5.24 13:54

Třeba rodiče mého muže razí jiné heslo. Oni svým dětem nic, co mají, tak vždy prodají a procestují. To je v pořádku. Jediné co byl můj muž zklamaný, že loni prodali vinohrad, protože už nemají sílu, ať se o něj starají. Seděla jsem vedle nich, když otci říkal, ať si řekne částku, že my to od nich normálně koupíme, protože je to v obci, kde žijeme. Žádné dej mi vinohrad. Koupíme ho. Řekl jo. A za dva měsíce jsme se dozvěděli, že to prodali místnímu vexlákovi za 350 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8553
7.5.24 13:57
@Anonymní píše: Více

No a jak to má teda přítel? Pracuje? Je schopný chodit na brigády?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 13:58
@Keyllah píše: Více

Ja svoji polovinu nasetrenou mam. Pritelovi chybi na jeho polovinu penize. Tak se chtel zkusit zeptat rodicu. Kde si on sezene na svoji pulku je mi celkem jedno. Jen jsem se chtela zeptat, zda lidi dostali neco nasetreno.

• Citovat
  • Upravit
6678
7.5.24 13:58
@Kelsey píše: Více

To je smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41248
7.5.24 13:59

možná by bylo lepší, kdyby si na ni „zkusil“ vydělat :think: přece jen, pokud chcete do budoucna rodinu a nemovitost, tak vás 100tis. fakt nezachrání, potřebuješ manžela, co chodí do práce a vydělává :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
7.5.24 14:02

My dostali od rodicu vzdelani :mrgreen: Tzn. prispivali nam pri studiu vysoke skoly. Na zbytek si musime vydelat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
7.5.24 14:06

Necetla jsem to cele, ale muzu ti klidne rict, ze kdyz budete jeate rok nebo 2 setrit, nekoupite si nic.
Jeste pred 7 lety jsem delala hypoteky na byty v krajskych mestech za 2,5 mil. 3plus1, 2kk. Dnes stoji 4mil nebo 4,5. Lidi, co setrili a nejdnali jsou ted v pronajmech a setri dal a doufaji nevim v co. Myslet si ze za 2 roky to bude levnejsi, nebo se dokonce ceny snizi je uplne mimo a fakt se to nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9779
7.5.24 14:25

V případě, že rodiče pomohou finančně svým dospělým dětem, tak by měli mít morální právo ve stáří požadovat, aby se tyto děti o ně postaraly, alespoň finančně, aby nemuseli živořit z důchodu. Počítáte s tím? Nebo teď jen chcete "penízky, které mají navíc ", aniž byste počítali se splácením dluhu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9059
7.5.24 15:33

Jo, je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 16:10
@Serpentini píše: Více

No, ja kdyby moji rodice potrebovali nejakou korunku na splneni snu. Velmi rada bych jim penize dala a nebrala bych to jako zdimani. Predpokladam, ze kdyby Vasi rodice chteli takhle s necim vypomoc, tak je poslete do haje, at jdou zdimat nekoho jineho. Nebo opacne na to mate jinej metr :lol:

• Citovat
  • Upravit
21960
7.5.24 16:11

Ona se tady tomu pořád vyhýbà, takže přítel nejspíš nepracuje a čeká s nataženou pazourou, co mu kdo dá. A rodiče to dobře vidí a nechtějí podporovat povaleče, i když ty peníze mají.
Tady je to o špatném výběru, zakladatelka by ráda bohatého a vybrala si netahlo, které nikdy nic mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41248
7.5.24 16:15
@mado píše: Více

asi tak, se nedivím, že dají raději vnoučatům než nepracujícímu synovi a jeho přítelkyni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56135
7.5.24 16:27

Přítel pracuje? Hele, korunku si může vydělat. Bezdětný, mladý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
7.5.24 16:55

Proboha, to je zas nějaký troll? Doufejme, že jo

Píšeš, že nezavidiš a nechceš/nechcete natahovat ruku, ale reálně je to naprosto naopak. Copak si to po sobě nečteš? Tak to zkus a uvidíš, jak směšně zniš, vždyť o čem to tedy celé je než o plivání, jak nechtějí přítelovi dát spoření.

Možná, že rodiče chtějí tvému příteli (který asi nebude kdovijak schopný, že? Nebo proč neustále ty výhybky) udělit naschvál lekci a moc dobře vědí, proč mu nic nechtějí dát.
Asi neumíte hospodařit s penězi nu. A argumentovat tady "teatrální 'svatbou aneb rodiče zacálujte, já na to nemám, může fakt jen vyčůraný líný člověk a finanční negramot :lol:

Dělejte si svatbu takovou, na kterou máte. A bydlení taky řešte tak, na co máte a nespoléhejte na ostatní. Přítel ať si najde brigádu k práci (pokud nějakou tedy má), hodně se uskromní a může našetřit na zbytek přeci sám - kolik mu chybí a kolik má naspořeno z vlastních, hm?

Protože oba dva znite totiž dost neschopně. „Kde on si sežene svoji půlku je mi jedno“,tak pokud s daným člověkem plánuješ budoucnost a dokonce se s ním zadlužit u banky, tak by ti to asi jedno být nemělo ne? Pokud si sežene půjčku o lichvářů, tak ti to bude taky jedno? :think: zvláštní uvažování

A odpovím ti na otázku, od rodičů jsem dostala něco málo (žádný velké částky) a to málo jsem hned zainvestovala dál, takže reálně jsem vlastně neměla nic a na vše si vydělala sama. A jestli nedokážete našetřit sami ani na tvoji zmíněnou svatbu, tak to jádro problému bude asi někde jinde než u rodičů :nevim:

Příspěvek upraven 07.05.24 v 17:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
7.5.24 17:19
@Kelsey píše: Více

To je taky smutný, a pak budou chtít ve stáří aby jste se o ně starali a dotovali je, ne? Holt každá rodina to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat