Dostali jste spoření?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Tak to bych ho hnala na brigádu
To je vtip, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Temnástranasíly píše: Více
To je hezké, že je takhle podporujete.
Ja taky chapu, ze mame vse zvladnout sami, proto se do deti jeste nezenu. Tezko bychom ted zvladli dite/hypo/najem, ale muj tata to treba vubec nechape, ze to ted mame tezsi a chceme nejakym zpusobem zabezpecit rodinu a uz zacina byt celkem na to, ze deti nechceme kvuli dnesnim cenam agresivni ![]()
- Citovat
- Upravit
No a od kdy uz ty penize na rodinu mit budete? Je to otazka roku, dvou, peti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik je vám let? Pracujete nebo studujete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč by to měla táhnout jen tvoje rodina? Je to váš život, platte si ho vy. A rodiče přestaňte zdimat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně příjde čekat, že i v dospělosti, kdy si vydělávám, mě budou sponzorovat rodiče. ![]()
Chápu, že byty jsou předražené. Nicméně tipuji, že natává doba, kdy budou lidi žít v pronájmech a ne ve vlastním. Je to blbý, ale je to tak.
Jedna známá: „Dceři jsme dali milion na byt. Od toho jejího rodiče dali druhý. Na zbytek si berou hypotéku.“ Fakt si nedokážu představit, že našetřím dva melouny pro děti (mám dvě). Zvlášť když platím sama hypotéku.
![]()
Druhá známá: „Kluk se bude ženit. Přišel s mladou (mají dítě), kolik jim přispějem na svatbu. Rodiče od mladé přispějí 50 000 Kč.“ To už bych raději přispějala na byt než na svatbu. To už je zbytný výdaj. Mohou se vzít se svědky. Neřešila bych, že mě nepozvou na svatbu. Holt když na to nemám, za princeznu nebudu. ![]()
Nám taky nikdo nepřispěl. Mamka mi koupila pár věcí do výbavičky pro mimino. Půjčila pár tisíc na kočár. Které jsem obratem vrátila. Měla jsem vybraný levnější, ale líbil se mi dražší. Mamce se taky líbil dražší. V tu chvíli jsem neměla dost dostupných finančních prostředků. Tak se to vyřešilo takto.
Svatbu jsme měli ve čtyřech.
Když bych se měla srovnat s bratrem: bratrovi přispěli rodiče na svatbu pár korunama. Ma děti nakupovali jak zběsilí. Když dojeli na víkend, tak hostina sponzorovaná rodiči.
Když jsem s rodinou přijela já, tak jsem vše kupovala s mužem a taky vařila. ![]()
Za nic na světě bych si o peníze neřekla. Ani by mě nenapadlo, chtít po partnerovi, ať se zeptá rodičů (nehledě na to, že tam jsou jen dluhy).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vám žádné spoření nepomůže, vy jste očividně oba dostali dost špatnou výchovu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem dospěla a nikdy jsem od rodičů nic nežádala a nechtěla, mám ještě dvě sestry a vím že to bylo náročné se 3 dětmi, spoření jsem nedostala ani nic, vím že kdybych asi potřebovala pomůžou ale nechci musím se postarat sama s manželem, je jejich věc jak s penezma naloží!
- Citovat
- Upravit
Já dostala, manžel měl stavebko, které musel vybrat a peníze dát tchyni, takže neměl nic. Na svatbě se finančně podílely obě rodiny (protože chtěly, nic jsme neočekávali).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tím, že člověk dostane od rodičů nějakou korunku jako spoření od rodičů je nemusí hned jen ždímat. Mám ve svém okolí opravdu hodně lidí, kde sami rodiče nějak podpořili do budoucna své děti, tak si nemyslím, že by to bylo v této blbé době něco opravdu špatného. Ale asi opravdu záleží kdo v jakém okolí vyrůstá. Bratranec si našel přítelkyni, která řekla, že u nich je bežné, aby rodiče zařídili dětem bydlení, dostali od strýce barák a vděčnost 0. Ještě si stěžují. To mi přijde o dost horší.
- Citovat
- Upravit
Pokud rodice sami dobrovolne prispeji, v poradku. Ale dozadovat se prispevku uz v poradku neni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozdil je v tom, co cloveku chteji dat rodice dobrovolne a tim, co od nich ocekavate nebo chcete vy. Pokud Vam chteji koupit byt, auto, zaplatit svatbu nebo dat milion, je to v poradku. Pokud vam nechteji dat nic nebo jen 50.000 a vam je to malo a chcete vic, tak to v poradku neni. Starat se mate sami, pokud jste dospeli a nestudujete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše: Více
Ze se clovek zepta, zda nemaji nejakou korunku navic, kdyz to potrebujeme neni dozadovani.
- Citovat
- Upravit
Dle mého je špatně, chtít peníze darovat. Když se zeptáte, zda vám nemohou půjčit, že vrátite (bezúročná půjčka), tak je to OK. Je pak na rodičích, jestli budou chtít peníze zpět nebo vám řeknou, ať si je necháte. Řeči typu sestra dostala, já/my chci/chceme taky, jsou zcela mimo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já i sestra jsme stavebko od rodičů dostaly. Já v něm pokračovala dál, část si vybrala jako rezervu při koroně. Sestra svoje promrhala.
Nevidím nic špatného v podpoře od rodičů i v dospělosti, ale zase by i děti měli rodičům pomáhat. prostě by to mělo být vzájemné.
- Citovat
- Upravit