Dostali jste spoření?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Kdyby v pr… byly ryby nemusely by být rybníky. Na kdyby se nehraje. Realita je taková, že dva vyžírkové obcházejí rodinu, aby nemuseli máknout a na své potřeby si vydělat sami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj táta koupil chvíli po revoluci 4 byty 3+kk v secesním bytovém domě v lukrativní historické části města, tenkrát dohromady asi za 100tisic.
Všechny pronajímal a z nájmu všechny postupně zrekonstruoval.
Já dostala 1 ten byt, bratr zbylé 3. Nespravedlivé? Asi jo, přitom já rodiče dochovala, bratr jezdil 2× za rok na hodinu na kafe.
Já svůj byt prodala a koupila jsem si dům na vesnici a ještě mi zbylo na koupi 3+kk v novostavbě.
Bratr všechny byty promrhal a teď bydlí v nájmu se svojí přítelkyní a má exekuci za výživné od ex. A ještě mu nebyla hamba si přijít půjčit peníze, no vyhodila jsem ho.
Hele spravedlnost existuje, jen vždy nepřichází v takové formě, v jaké si ji představujeme.
Táta se v hrobě obrací, jestli to vidí.
- Citovat
- Upravit
@mado píše: Více
Taky mám ten dojem, reakce žádná…. Rodiče zřejmě ví proč mu nechtějí dát peníze, Ehm ty korunky, chápu je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem peníze na svůj byt dostala, proto jsem si koupila SVŮJ byt, ne s nikým napůl. Hypotéka napůl s -přítelem- mi nepřijde jako dobrej nápad.
Jinak dostali jsme všichni (4) sourozenci spravedlivej podíl. Vyplatil nás brácha, kterej v baráku našich spolu s nimi zůstal. Ale neočekávala jsem to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je to stejné, jako ti mega-výherci loterií, z chudých poměrů… do roka dvou jsou zas na tom často tak, jak byli před výhrou…
finanční gramotnost nula..
můžeš být na sebe hrdá a satisfakce se dostavila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme s manželem v tomhle taky každý z jiné rodiny…u nás si generace vždy pomáhali, nikdo nikdy nebydlel v nájmu a vždy se další generaci pomohlo…naši mně i bratrovi koupili pozemek plus přispěli na dům, manželovi nic, nanželův táta vše rozfofruje a ještě se přijede pochlubit, ale dětem nic nedá Vánoce, svátky, narozeniny…mamka jeho vše utratila za nájem, nějaké peníze dostala od rodičů…takže my to máme tak, že já měla větší úspory, u našich jsme bydleli, naší pomohli a tak manžel platí celou hypo, energie, jidlo, dovolené platíme ze společných úspor…vše se platí z mého účtu, tak mi to manžel posílá a šetřím…někdo dětem a vnoučatům dá a někdo žije jen pro sebe…
- Citovat
- Upravit