Dostane dceru do péče?

Anonymní
4.6.21 23:03

Dostane dceru do péče? Nebo ne?

Dobrý den, mám dceru 14 let a od 1 roku dítěte jsem na dítě s jiným partnerem.
Otec chlastal, kouřil a byl bezdomovec z 80% neplatil alimenty a teď už pár let neplatí vůbec. Dnes se nám ozval že by chtěl dceru vidět. Ne nechci aby se sní stykal. A bojím se že bude o dceru jevit zájem a dají mu jí do péče. (Dcera k němu nechce)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
4.6.21 23:06

Čtrnáctiletý dítě otci do péče nedají proti jeho vůli. Ale styku bych na tvým místě úplně nebránila, to by se totiž obrátilo proti tobě…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.21 23:07
@Janli píše: Čtrnáctiletý dítě otci do péče nedají proti jeho vůli. Ale styku bych na tvým místě úplně nebránila, to by se totiž obrátilo proti tobě…

Takže když by k němu jezdit nechtěla na víkendy (střídavé péče) tak k němu nemusí?

• Citovat
  • Upravit
Janli
4.6.21 23:14
@Anonymní píše:
Takže když by k němu jezdit nechtěla na víkendy (střídavé péče) tak k němu nemusí?

Podívej, řeš to s ospodem. Nějakou snahu o kontakt ukázat musíte a třeba šel otec do sebe a polepšil se. Holce se taky asi houby stane, když se sním sejde, třeba pod dohledem ospodu. Když to bude průšvih, tak máte argument, proč s ním být nechce. Ale pokud se budete bránit kontaktu jen tak z plezíru, může se to obrátit proti vám.

• Citovat
  • Upravit
36009
4.6.21 23:15
@Anonymní píše:

Střídavá péče není víkendy. V péči ji budeš mít ty a jemu asi určí nějaké návštěvy. Do péče mu ji nedají určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.21 23:31

Takže se nemusím bát?

• Citovat
  • Upravit
434
4.6.21 23:41

Když jsem se ještě vídala jako malá s otcem, mamka mi vždy říkala, že mu v tom bránit nemůže - a já vlastně ve výsledku byla i poté ráda, že jsem ho vídala. Pokud chcete, můžete se domluvit po dobrém, že na setkání půjdete také, nebo někdo jiný (např zmíněný ospod, který je školený na tyto úkony). Dcera je však ve vaší péči, ve 14 už do toho má co mluvit, tudíž ve vaší péči také zůstane - kor pokud neplatil alimenty apod.

Tudíž bránit mu v setkání opravdu nemůžete, ovšem můžete mít pochybnosti a mít to pod dohledem, a pokud to půjde v pořádku, můžete tyto akce opakovat, pokud to v pořádku nebude, máte jasný důvod, proč se nevídat - ovšem říct „nechci aby se viděli“ není pádný důvod :)

Je možné se domluvit, že se mohou vídat například jeden den v týdnu pod dohledem nějaké osoby, a pokud se dcera bude cítit následně komfortně, i bez dalšího dohledu. Vše je o domluvě, lidském přístupu a hlavně snaze. Na druhou stranu je fajn, že se začal zajímat, ne každý takové štěstí má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
5.6.21 07:43

To že se teď po letech najednou ozval, že chce dceru vidět, snad neznamená, že ji chce hned do péče, nebo s ní travit kdoví kolik času. Možná mu bude stačit setkání na 2h a pak se ozva zase za sto let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
5.6.21 08:04
@Anonymní píše:
Otec chlastal, kouřil a byl bezdomovec z 80% neplatil alimenty a teď už pár let neplatí vůbec. Dnes se nám ozval že by chtěl dceru vidět. Ne nechci aby se sní stykal. A bojím se že bude o dceru jevit zájem a dají mu jí do péče. (Dcera k němu nechce)

Jak otec žije teď?

• Citovat
  • Upravit
44228
5.6.21 08:31

Taky si nemyslím, že by ji hned chtěl do péče. Třeba si srovnal život a chtěl by obnovit vztahy. V tom bych mu vyhověla a v tomto směru motivovala i dceru. Kdybys jim to neumoznila, mohou Ti to později vyčítat. I dcera. I když teď nechce.

Dítě ve 14 letech nebude proti své vůli svěřeno do péče otci, který se dosud nezajímal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
5.6.21 08:36
@Anonymní píše:

Do péče ji nedostane určitě, o to se bát nemusíš. V tom věku už si dcera může říct, co chce, ke styku už ji nepřinutí, když nebude chtít.

Bylo by dobré tomu dát šanci, třeba šel do sebe.
Nebo si propálil kotel. :lol:

Však to můžeš kdykoliv sestřelit trestním oznámením za neplacení výživného. ;)

• Citovat
  • Upravit
40536
5.6.21 08:45
@Anonymní píše:

Já bych se nebála… :)

Vždyt za nějakou dobu po něm můžeš chtít i doplatit alimenty, máš na něj v tomto velkou páku, kdyby něco, může dcera na první schůzce nadhodit, že krom alimentů bude potřebovat od Papá přispět na rovnátka, na tábor, na nový ntb do školy, na taneční a za chvilku na autoškolu a dalších pár let o něm neuslyšíte… :lol:
A děti od 12 let se přece mohou rozhodovat, kde chtějí být, že by mu ji dali do péče, to je nesmysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
5.6.21 08:47

Neboj nedostane ji do péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.21 09:34
@Uslava píše:
Jak otec žije teď?

Není dlouho co jsem ho viděla jako bezdomovce (bylo to před pár měsíci)

• Citovat
  • Upravit
Uslava
5.6.21 09:37
@Anonymní píše:
Není dlouho co jsem ho viděla jako bezdomovce (bylo to před pár měsíci)

Do kanálu mu dítě nikdo nedá. Ani já bych nedala. Maximálně setkání v parku na čerstvém vzduchu za předpokladu, že dcera bude chtít.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML