dotaz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
19.1.10 18:30

dotaz

Ahojky všem,
včera jsme byli s manželem v Gyncentru v Ostravě, kde mi řekli, že vše nasvědčuje tomu, že mám PCO syndrom. Předtím jsem podstoupila u svého gynekologa 3× IUI bez poplatků, ale neúspěšně. Proto nás poslal do Gyncentra na umělé oplodnění. Po konzultaci s lékařem nám oznámil že si máme připravit 30 000 korun, že by sice mohl ušetřit na lécích asi 5000, ale že by mi to nedoboručoval. Máme se s manželem rozhodnout a pak se objednat na další konzultaci, kde nám vysvětlí podrobněji a přesněji co nás bude čekat a jakým stylem se to provede. Podle toho co tady ale čtu ty ceny jsou nějaké divné a různé, slyšeli jsme že první tři pokusy jsou zdarma že si hradíme třeba léky a podobně, ale doktor o uhradě pojišťovnou vlastně mluvil hned konkretně jen to že budem potřebovat ty peníze a tak nevím kam nebo kde se mám na to ptát jak to vlastně je. ahojky všem a držím palečky Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16492
19.1.10 18:40

Ahoj Ivčo. jen jsem tě chtěla upzornit, že v Ostravě je šílený přístup všech a rýžují kde můžou.
Co se týče IVF, tak ti neporadím. Mám taky PCO a doktor zatím zkouší vyvolat ovulku a pokud nic, tak půjdeme na IUI. Holky ti tady ale určitě rády všechno poví :-) to mi věř :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.1.10 18:48

Děkuji, Majo. Každá zkušenost dobrá. Ještě jsme si nestihli udělat tak podrobný obrázek o přístupu v Ostravě, takže se na to zaměříme. To víš, pokud se to nepovede hned a budou opakovačky, tak by to dohromady hodilo docela slušnou částku. Jasně, na miminu nehodlá určitě nikdo šetřit, ale vyhazovat z okna peníze taky ne. Zkusíme se zítra přeptat na pojištivně RBP u které jsem. Díky moc Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.1.10 18:56

Ivčo - a nikdo předtím žádnou jinou léčbu PCO nezkoušel? clostilbegyt apod.? Rovnou IVF bez jiných šancí? to by se gyncentru podobalo :cert: hlavně, že už ti nahlásili, kolik máš platit :roll: , já tam byla na 2 konzultacích a před stimulací na IVF jsem utekla :jazyk:.
Takže IVF hradí pojišťovna,ale jen základní techniky a obyčejné léky. Dražší léky na které se zhruba těch +-5000 doplácí na jednu stimulaci jsou jednodušší na aplikaci a někdo na ně reaguje lépe. Připlácí se dále za prodlouženou kultivaci - když je více embryjí, lépe se pozná,které vypadá nejlépe a vybere se, stejně tak se doplácí za ICSI - když je horší spermiogram, ale mám pocit, že v gyncetru ho má podle nich špatný každý :roll: , dále např. za asistovaný hatching - ale u toho nebyl co já vím prokázán vliv na vyšší úspěčnost, čili se to rovná rýžování peněz z lidí, což je postup, který gyncentrum zastává :cert:.
V OV už toho není moc na výběr, to vím, nicméně já jsem raději jezdila do reprofitu v Brně s pobočkou v OL - v Brně se dělají jen zákroky typu transfer a punkce vajec.
Co se týče PCO - podívej se na diskuse
" a tady" :https://www.emimino.cz/…aparo-35401/ na emi je jich víc.

PCO se dá někdy pomocí Laparoskopické operace s drillingem ovarií - to se vypálí cystičky po neprasklých folikulech- tady na emi je toho opravdu hodně - to pak můžeš i spontánně ovulovat, mít MS a těhotnět :wink: . Což ti předpokládám v gyncentru neřekli :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81
19.1.10 19:39

Ahoj, já mám zkušenosti právě s laparoskopií a drillingem vaječníků, o kterém tady píše Boriska. Po operaci jsem začala sama ovulovat a 5 měsíců po operaci otěhotněla. Mám i další kamarádky, kterým laparoskopie pomohla.
Pokud se Ti nechce do IVF, tak bych to určitě vyzkoušela. Dr. mi dokonce říkala, že v některých CARech laparoskopii vyžadují, ale sama s tím zkušenosti nemám.

• Citovat
  • Upravit
790
19.1.10 20:01

Ahoj Ivčabal,ja mam s gyncetrem osobní zkušenosti.Špatné,vyhybám se jím obloukem. :pocitac: Ono pojištovna sice hradí 3 pokusy ale opravdu se doplací 20 až 30 tisíc.Ja v gyn. podstoupila 2 pokusy a oba bez upěchu.Vím že oni ti nikdo nezaruči uspěch ale doslova nas balamutili a šlo jim jen o prachy.Předloni jsem změnila doktora a ted chodím do Frýdku.Tam mně doktor poslal na pořádna vyšetření,nakonec nam zjistili že je manžel neplodny.Nechci tě strašit někdo je tam spokojeny asi zaleži i na doktorovi.Ale ja mam na ně takovou zlost.Hlavně si dej udělat iminologii,genetiku a hor.profil.ahojky

Příspěvek upraven 20.01.10 v 08:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
19.1.10 20:45

Ivčo na PCO vaječníky pomáhá skarifikace vaječníků jde o narušení obalu vaječníku pod narkózou,ale pomůže to a budeš mít cca 6 měsíců samovolnou ovulaci mě stačil měsíc po narušení vaječníku a hned jsem otěhotněla měla jsem taky PCO.
Tak nejdřív doporučuji tohle než IVF nám IVF nevyšlo a stálo nás to cca 20 tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
20.1.10 13:54

Holky mají tady pravdu, že IVF není tak zdarma jak si mnoho lidí myslí, ale chápu že když to není zrovna jejich problém tak se o to nezajímají a neví a myslí si , že 3-krát je to v poho. Já mám s Gyncentrem velké zkušenosti. My jsme tam tak asi nechali 80 tisíc a všechny jsem je vyhodila z okna. Já si myslím, že skoro všechny centra rýžujou některé na to jdou oklikou, tak aby ukecaly pacienta a ten měl pocit, že to myslí s ním vážně a některé jdou na to bez okolků asi jako v Ostravě, ale v závěru jde všem o prachy. Pán Dr. Čermák na lidi hned vyrukuje s prachama s ním moc zkušenosti nemám, ale moje švagrová bohaté. Já chodila k dr. Jarošovi, ale ten tam už nepracuje, ale to by bylo o něm dlouhé vyprávění jak si hraje na Boha a s dalšími dr. mám jen malé. Já od nich po 6 letech odešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
20.1.10 13:58

tino -tak v reprofitu vím, že dr. Machaočovi v reprofitu jde jak o pacientku, tak o peníze a snaží se,aby zvolené řešení bylo pro pacientku co nejméně zatěžující… (díky jeho ochotě jsme např. ušetřili cca 5000 a neber to :wink:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
20.1.10 14:05

Ahoj Ivčo, nevím, ale nezdá se mi to, vždyt předem nemůže vědět jaké léky a hormony ti budou vyhovovat, kolik toho budeš potřebova?
Pojištovna hradí 3 pokusy, v čemž jsou tzv. základní nejlevnější hormony, pak doplatek nemusí být skoro žádný, my si připláceli za lepší, nechávali jsme taky PK a ICSI a dohromady s manželovýma vyšetřeníma, které stály okolo 5tisíc, protože není plátcem v české pojištovně, ale v zahraničí nás to stálo okolo těch 25tisíc. No, zkusila bych ještě jiné gyncentrum, fakt se mi to nezdá. tady mi třeba doktor nejdřív napsal několik jednotek a když nestačili tak dopsal další. Držím palečky.

• Citovat
  • Upravit
541
20.1.10 14:07

v poho, mému dr. v caru taky šlo o mě a abych moc neplatila, ale mám pocit s odstupem času, že to tak upřímné nebylo, ale možná se mýlím, ale patřil k těm sériozním co měl zájem o pacienta, teď pracuje v Polance, ale já s cary skončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
20.1.10 14:08

A doktor by ti měl dát vybrat, jestli chceš léky s doplatkem nebo bez doplatku, ne ti to rovnou naservírovat. My si mohli vybrat, já byla hned rozhodnutá pro ty doplácené. ICSI jsme si vybrali sami, že chceš, byla nám jen doporuučená, kvůli málo spermiím a PK jsem chtěla taky sama, na všem jsme se domluvili s embryologem vpodstatě až po odsátí vajíček a aktuálním spermiogramu. Vše jsme platili ale až PO zákroku. Nenechte ze sebe ty peníze jen tak dostat. Já osobně mohu doporučit Gennet.Opravdu jsem neměla pocvit, že by ze mě chtěli vymlátit peníze, ani mi nezamražovali embrya když nebyla kvalitní.

• Citovat
  • Upravit
Caty
20.1.10 14:09

tinamar, proč jsi s CAR skončila?
No, ten gennet možná na lidech nerejžuje tolik peníze protože má spoustu pacientů ze zahraničí, kde IVF není pojištovnou hrazené a je tam o dost dražší.

• Citovat
  • Upravit
Caty
20.1.10 14:11

A co se týká asistovaného hatchingu, pokud se dělá ICSI, tak ten se pak nedělá, protože při ICSI se vajíčko naruší při vpravení spermie dovnitř.

• Citovat
  • Upravit
12332
20.1.10 14:14

tino - bohužel už jsem slyšela na Jaroše podobné náznaky odjinud :think:, což mě mrzí. Škoda, žes nenatrefila na ten správný CAR dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí