Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím, dnes jsem byla poprvé v těhotenské poradně v porodnici. Paní doktorka mi na do papírů napsala : hrdlo 1 cm pro prst, hlavička naléhá.
Nevíte náhodou někdo co to znamená ??
To znamená, že bych už za chvíli mohla rodit ???
Díky.
Ahoj,
nevim,v kolikátém jsi týdnu,ale já máme od 25tt. hrdlo otevřené na 1,5 cm.Od 32tt. mi píšou to samé-hrdlo 1,5 cm,vnitřní branka zavřená,hlavička naléhá.
Je pravda,že mi do 36tt. doporučili polehávat.Dnes jsem v 37 tt. a stále nerodím.
Ahoj Mikino,
já jsem sice rodila před 6-ti lety, ale znamená to, že už si miminko „hledá“ cestičku ven, tak postoupilo do pánve a že se začínáš otevírat, ale neboj, kdyby to bylo k porodu, tak Tě domů nepustí:-).
Držím palečky!!!
jo,to se neboj.mne rekl doktor asi tak v 38 tt ze uz se konecne zacina neco dit a rodila jsem az v 41tt!
Ahoj, pamatuji si, ze pri prvnim tehotenstvi me strasili uz ve 38tt, ze se pomalu oteviram, ale nakonec jsem jeste dva dny po terminu prenasela.
S.
Tak Vám všem děkuji za odpověď
Jsem strašně zvědavá, kdy se ta naše holčička rozhodne vylézt
.
Mějte se krásně.
Mikinko proč nenapíšeš do deníčku, tam na každou otázku odpověď od 58 těhulek a teď už i maminek, máme tě v seznámku a nevíme ani co s tebou je? Ať je to všechno v pořádku a holčička se rozhodne v pravý čas.
Berun-únorňátka a březňátka 2006