Plodova voda?

1132
6.2.06 10:42

Plodova voda?

Ahoj,
mate nekdo zkusenost s unikem plodove vody po kapkach? Jak to probiha?
Ja jsem cca hodinu po vysetreni objevila na kalhotkach malou mokrou skvrnku,
po 2h znovu, od te doby nic. Tak nevim, jestli plasit nebo jeste pockat. Jsem ve 26tt. Na vytoky netrpim.
Diky za zkusenosti
Pavlina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
243
6.2.06 10:52

Ahojky, že je to plodová voda je hodně nepravděpodobné - i když netrpíš na výtoky, hodně často se, zvlášť v tak vysokém týdnu, začnou objevovat (většinou ještě dřív), je to neškodné (i když mohou být i projevem infekce, jak jinak). Taky přibývá toho, že samovolně uniká moč - taky po kapkách (to se nejsnáž zjistí ne příliš milým, ale jednoduchým čuchnutím). Jestli to bylo po vyšetření, tak to navíc mohlo být čistě mechanickým povzbuzením sekrece v pochvě. Prostě je poměrně dost mnohem pravděpodobnějších možností :-)
Ale jestli ti to dělá těžkou hlavu, nebo máš pocit, že by to opravdu mohla být plodová voda, tak se s doktorem určitě spoj. Lepší zbytečně, než když se něco zanedbá - a mít klid je důležitý :-)

Rasika, 28tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.2.06 11:19

Ahoj, plodová voda i když ti zrovna nepraskne a nemáš pod sebou rybník, tak kape po kapkach a to několik kapek za hodinu. Tak to se bude jednat zřejmě o výtok. držím pěsti při porodu. martina+ dvě mimča v 2 měsíci.

• Citovat
  • Upravit
6545
6.2.06 11:28

Souhlasím s Rasikou, může to být únik moči, ale i následek vyšetření. Nemyslím si, že by se jednalo o vodu. Avšak pokud si jsi opravdu nejistá a máš obavy, zavolej dr. Uklidní tě to.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
6.2.06 11:43

Ahoj, tak ja s tim zkusenost mam, me tak zacal porod 37+3. Dlouho jsem si nebyla jista, ale kdyz jsem popate behem dopoledne vymenila spodni pradlo, zavolala jsem do porodnice, odvezli me sanitkou a i kdyz mi to moc neverili, plodova voda to byla. Porodila jsem druhy den na vyvolavacce.
Plodova voda byla jemne nazloutla a bylo ji o neco vice nez ty popisujes a tekla porad, neprestala. Zapach zadny. Taky me odhadli na unik moci, ale nakonec udelali dva testy a byla to plodovka.
Myslim, ze u tebe to nejspis nebude, kdyby to pokracovalo, zavolej doktorovi, ev. myslim, ze se prodavaji v lekarne testy, podle kterych se da plodovka zjistit. Urcite by ti v lekarne poradili, ja o tom bliz nic nevim.

Drzim palce,

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
6.2.06 12:36

Je dost nepravděpodobné, že je to plodová voda. Ke konci těhotenství jsem trpěla výtoky a musím říct, že mne mnohdy vyděsily. Nejlepší je zajet do porodnice, kde provedou test. Dej si vložku, ale nesmí to být ta absorbční (nějakou obyč nebo vatu) a tu předložíš v porodnici asistentce. Ta jednoduchým kápnutím nějakého roztoku na tu vložku zjistí, jestli je to voda nebo výtok. Jestli si nejsi jistá, radši se s doktory spoj, za to nic nedáš a budeš mít klid, který teď potřebuješ ze všeho nejvíc. Já jsem na tomto testu byla ke konci těhotenství několikrát, vždy mi ho provedli a nikdy mi neřekli ani půl křivýho slova, že jsem přijela zbytečně. Naopak mě vždy povzbudili, že je lepší přijet třikrát zbytečně ........ Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
6.2.06 12:42

Ahoj,

moc diky za reakce. V porodnici mi rekli, ze pokud se to do 2h nezopakuje, je to ok, jinak mam prijet na test. Jeste jsem mluvila s kamaradkou, ktera trpi na vodnate vytoky - tu taky uklidnovali, ze se nic nedeje a nakonec ji poradili vzit si na noc ciste kalhotky a kdyz budou rano suche, urcite to voda neni.

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.2.06 10:52

Ahoj,
ja som momentalne v 32tt, ale obavy z odtoku plodovej vody ma desia uz od nejakeho 22tt … asi v tom obdobi mi zosilnel vytok (raz bol ciry, raz nazltly, raz vodnatejsi, inokedy zase hustejsi - no mala som v tom poriadny hokej - kultivacia vsak bola OK), ktory trva do teraz a v poslednych dnoch sa opat zvysuje - ale pre toto obdobie tehu je to vraj normalne.
A taktiez som kvoli tomu strachu z odtoku plodovej vody zacala na noc nosit nohavicky - a som kludnejsia.

Drzim palce, aby to bol len plany poplach a zelam pohodovy priebeh zostavajucich tyzdnov tehotenstva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
7.2.06 13:28

ahojky

taky bych poradila sehnat si test na plodovku… něco jako těhu test, jen ti odhalí jestli jde nebo nejde o plod. vodu… a taky je dražší..

já teda skoro celý těhu nosila slipovky… docela trpím na mykotické infekce - sice skoro celé těhu se mi vvyhýbaly, ale nevím proč, ale i když tam dr nikdy nic nenašel, tak jsem tu slipovku prostě potřebovala..... a zjevně to plodovka nebyla:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
7.2.06 15:23

Martino, muzes mi prosim dat ten kontakt na vyrobce? Prijde mi to jako velmi slusna cena - kamoska mela z lekarny 3 prouzky za 400kc, to by me asi zruinovalo vzhledem k me paranoi :). V porodnici mi rekli, ze mam radsi vzdycky prijet, prusak vody pry nemam sanci poznat, ale to abych se jim tam nastehovala :).
Pokud to tu nechces psat verejne, posli prosim SZ nebo email na pavlina@fi.muni.cz
Dekuji
 P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tanaka
3.7.10 11:09

Test na plodovu vodu

Holky, i já mám panickou hrůzu z úniku plodovky, ale v současné době se mě nedaří sehnat nějaký test na zjištění plodovky. Můžete mně PROSIIIIIIIIIIIIIM někdo poradit??? Díky moc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky