Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
sem těhotná v 15. týdnu a včera sem šla takovou exhibici čarodějnic,a byl tam chlap v masce a jase pekne lekla az sem zajecela.problem ted resim ten,zemi tchyne tvrdi,ze ztoho mivaj miminka tzv.ohen a ja se ted bojim o sve dite,aby mu ztoho nic nebylo.vim zejeto povera,ale preci. ![]()
Gytool, neboj, je to povera. Ja se v tehu lekala uplne vseho, vcetne projizdejicich aut. A Stellinka nema jedinou vadu na krase:-))))
Nicol a Stella 5 tydnu
Ahoj,
těší mě,že nejsem sama ,kdo má tak ujetý příbuzenstvo.Moje tchýně mi tohle totiž tvrdila taky,ale v podání,že když budu v 6 měsíci,kdy se mimču tvoří kůže!!! a leknu se,miminku se udělá oheň přesně na tom místě,na kterém jsem za které jsem se chytla.
Shodou okolností toto tvrzení zaslechla i moje známá-dětská dr. a už dlouho jsem jí neslyšela se takhle řehtat.Chudák kvůli tomu nemohla popadnout skoro dech.
Takže buď v klidu,nic takového nehrozí.
Gytool,
rozhodně se nemusíš bát, jak píšou i ostatní holky, je to pověra!! Lidi tě asi ještě budou balamutit různejma blbostma, tak se proti nim obrň ![]()
Hezký zbytek těhu, papa
Danča
Jeeeemine, ja se lekla tolikrat, ze chudak nase Marketka, ta bude po narozeni cela ohniva ![]()
Tech pover je silene moc, hlavne se nenechej vyplasit.
Marka + Marketka
Páni, já se lekám v jednom kuse, manža se směje, ale někdy už nadává, že pomalu nemůže chodit po bytě, aby mě neděsil…
. To mám po mamce. To bych musela doma mít dva ohniváky, což tedy nemám
. M.
Já taky řešila, že se teď v těhu pořád něčeho lekám i blbostí a jak píše MAKINA, lekám se i toho manžela! Potom jsem někde četla, že je to v těhu normální, tak si myslím, že ta příroda ví co dělá!!!
Brala jsem to tak, že se mi aspoň zvedne trošku tlak, když ho mám teď tak nízký ![]()
Myslím, že není čeho se obávat!! Jedině rodinných příslušníků, co chodí na těhotnou s pověrama, to ublíží nejvíc!!!!
Tak příjemné těhu a krásné miminko přeje
Danny+Davídek 34tt
Na povery neverim, nicmene jsem se v tehotenstvi paradne lekla dvakrat a vzdycky v aute. Mala ma ohen na boku od narozeni - takovy flicek o velikosti 2×2 cm. Vubec nepredpokladam, ze by ho mela diky leknuti.
Hanka
Joj, oheň po leknutí? To jsem považovala za pověru zastaralou už v 19.století
Zajímavé, píšu si to seznamu nadepsaného „Stále ještě aktuální“ - mytologie, pověsti a pověry jsou můj velký koníček
(Kdyby se tchýně nebo maminka vytasily s něčím dalším, dej vědět ![]()
Leknout se a pěkně si při tom zařvat je mnohem lepší, než takový ten „šok dovnitř“, tělo se s tím líp vyrovná (což vůbec není pozitivum kvůli ohni a podobně, ale čistě z hlediska prožívání stresu).
Zajímavé pro mě bylo, že ačkoli normálně nejsem lekavá vůbec, co jsem těhotná, tak zhruba do dvacátého týdne jsem byla hrozně a pak to dokonale přešlo a asi by mě nerozhodilo… no nic prostě. Třeba vás to taky potká ![]()
A propo, tchýně - div duši nevypustí, aby nás přesvědčila, že než se mimčo narodí, nemůžeme mít doma kočárek, ale kojení jí připadá nechutný a pěje ódy na umělou výživu. Aaach jo! Tak si říkám, že by si to měla v té hlavě trochu srovnat ![]()
Rasika, 29tt ![]()
ahoj,
tak ja vadu na krase zvanou ohen mam ![]()
Z leknuti to ale nebylo.Moje mama se oparila horkou vodou,kdyz byla v devatem mesici.Oparila si ruku,nejak si ji rychle otrela o stehno a prsklo ji to do obliceje..a na me se to zkopirovalo..
Vekem to zmizelo z obliceje a stehna,ale ruka byla hodne,ta se ztracela rustem,ovsem cast mi zustalo(a zustane) ![]()
Nekdo si toho nevsimne,nekdo ano,zepta se,co to je,jestli mam treba ekzem,dve dr.mi rikaly,ze se to sice ucily,ale nikdy nevidely..
Rozhodne v tehotenstvi jsem se lekala porad,mela par traumatizujicich zazitku..ale maly nema zadnou skvrnku,je jak andelicek
![]()
Any
Ahoj
Pověry jsou strašná věc:(.
Tak já leknutí v těhu taky znám. Asi v 6 měsíci jsme byli s manžou na návštěvě a odcházeli kolem půlnoci. A co se nestalo zůstaly jsme viset ve výtahu. No nepřála bych vám to, mám klaustrofobii a byl to strašný zážitek. Naštěstí jsme se z mobilu dovolali tomu kamarádovi u kterého jsme byli a ten nám zavolal člověka co má ty opravy výtahů na starosti. No nevěřila jsem, že přijede když to bylo o půlnoci ale naštěstí přijel asi za 40 min. Holky být tam o minutu dýl asi bych zkolabovala,celá jsem se rozklepala…a nemohla se uklidnit. Manža byl v pohodě ale mě se začalo špatně dýchat a myslela jsem, že se nedožiju rána. No naštěstí je moje dvouměsíční Monička spokojené zdravé mimi doufám, že se jednou nebude bát jezdit výtahem.
Ally a Monča
Já se v těhotenství také vyloženě nelekala-snad jen jednou u jednoho přiblblého mailu (to bylo asi 14 dní před porodem) naše holčina se narodila s kolečkem na temínku. (naštěstí-až jí pořádně narostou vlasy, tak nebude „mateřské znamení“vidět) s manželem jsme si dělali legraci, jak jsem si jí naschvál „označkovala“ , aby nám jí někdo neukrad. Myslím že s leknutím to nemá nic společného, spíš se přiláním k verzi, že moje dítko bylo hlavičkou dost dlouho natlačené v porodních cestách a tak se tam tak nějak otlačilo. jinak nevím proč to vzniká - nikdo nic podobného v rodině nemá.
![]()
Ahojky,
já se v těhu lekla dost ošklivě vlčáka který najednou vyběhl z roští a šíleně štěknul. Byl sice za plotem a prostě jen hlídal. Ale ve mě se tehdy krve nedořezal a byla jsem v sedmém měsíci a Viki je prostě dokonalá ani jedna poskvrnka. Takže se neboj bude to v pohodě. ![]()
Ahoj Iva a Viki
Pezy,
tak na temeni ma vlastne maly kolecko taky,ale myslim,stejne jako ty,ze to je tim,jak je dyl natlacene mimi v porodnich cestach.
Rika se tomu tzv.„capi kousnuti“:) a myslim,ze uz mu to zustane..vim,ze nektere deti,ktere jsou otocene naopak,to mivaji i na cele..
Takze taky mam oznackovane dite:),ale to asi nema s ohnem nic spolecneho..
pa
Any