Leknutí v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.2.06 01:15

Ahoj, víte některá jak vlastně oheň vzniká? Kamarádka je v 12tt.s dvojčátky a její manžel oheň má, bojí se jestli to není dědičné. Já se to snažila vypátrat na internetu, leč neúspěšně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
27.2.06 06:33

leknutím lze maximálně potratit…

Jinak tchýně je fakt číslo…taková blbost !!!!
NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
27.2.06 13:02

Naše mimi má ohen,začíná vzadu na krku a ztrácí se ve vláskách(5na4cm) a na čelíčku,ale to vypadá spíš jako takovej šrám(asi2cm dlouhej a 2mm širokej), ale rozhodně to není z leknutí.Lekavá jsem dost, ale když si představím, že bych se lekla a chytla se jednou rukou ze zadu za krk a druhou za čelo, tak fakt úžasná pozice.
Hana a lumpíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
27.2.06 13:19

Gytool - kdo se neleka, jsme jen lidi :wink: Ja to delam tak, jak jsem to cetla v jedny zajimavy knizce.Kdyz se moc leknu, hladim pak chvili brisko a vysvetlim miminku, ze o nic nejde a ze vsechno je ok.Me to moc uklidni a miminko pry taky :wink: Tak to zkus :wink:

Preji bezproblemove tehu bez lekani :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
27.2.06 13:20

ahoj stramplicko,
precti si na prvni strance jak vznikl ohen mne.
Taky jsem se v tehu bala,ze to me mimi bude mit,ale dve dr. mi potvrdily,ze to dedicne neni(tedy taky me jedna „uklidnila“,ze to bude kluk,tak by mu to ani nevadilo :roll: :roll: )
Takze muj ohen je z opareni tehotne matky,me dite to rozhodne nepodedilo.Jak jsem psala,skvrnu vzadu na hrane zacinajicich vlasku ma,ale to neni ohen,to je otlak a ma to hodne lidi,ani o tom nevi 8)

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
27.2.06 13:42

Ahoj holky,
já samozřejmě na oheň z leknutí nevěřím. Ale když se vám stane, co mně ve středu… Šli jsme s manželem od auta ke vchodu baráku a než manžel našel klíče, tak 3 metry od nás dopadl chlap z 10. patra- byl na místě mrtvý. Nemusím vám popisovat, jak strašně jsem se lekla a ta představa, že klidně mohl spadnout na nás a zabít nás… Ono nejde jen o to leknutí, ale já si to v hlavně pořád přehrávám a několikrát denně na to myslím. Mám u toho nepříjemné pocity, je mi fyzicky zle. Doufám, že na to brzy zapomenu a ty mé nepříjemné pocity zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
6.3.06 21:36

Ahoj mamky,
shodou okolností jsem si na tuto pověru vzpomněla hnedle po porodu, když mi poprvé ukázali miminko a mělo kolem nosánku dva malé ohýnky, poněvadž mi během těhotenství o téhle přiblblé pověře taky kdosi říkal. Samozřejmě na tyto pověry nevěřím, ale neubránila jsem se vzpomínce na to, jak jsem asi v 6.měsíci měla autonehodu a při nárazu jsem si reflexivně překryla rukama bříško a dlaní obličej :lol: Nee, je to pitomost :D Leknutí v těhotenství na to fakt vliv nemá, musela by být ohnivá půlka civilizace :wink: Hodně zdraví miminkům a pověrám zdar :D .

Někdo se tu ptal, jak ohýnek vzniká - teoreticky to údajně může být dědičná záležitost, jedná se o drobnou poruchu při vývoji krevních vlásečnic a ke vzniku prý přispívá i stísněnost většího miminka v úzkých porodních cestách útlých maminek. Zkrátka, mamky, žádné diety v těhotenství, jestli nechcete mít dítka otlačená o vaše kosti :wink:!!! U spousty dětí ale drobné flíčky do 10let mizí nebo je možné odstranit laeserem. Flíček, který mají děti vzadu na krčku, tzv. kousnutí od čápa je také otlak z bříška. Vzhledem k tomu, že my jsme se tlačili na svět nosánkem napřed, je záhada ohýnků logicky objasněná. Teď po roce nám začínají blednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.3.06 08:08

Ahoj Kočko, vůbec se tím netrap. Je to sice nepříjemný tohle prožít, ale jsou horší věci. Fajn, že se ti stalo tohle, a ne nic horšího.

• Citovat
  • Upravit
177
15.3.06 16:14

Ahojky,

nevím, jestli to může být tím, ale v 25. týdnu jsem se vlastní neopatrností opařila (otevřela jsem neodfouknutý papiňák) měla jsem popáleniny 2. stupně na rukou, břiše a noze. Malá se narodila s malým růžovým flíčkem přesně mezi očima a dosud ho má. Dr. říkala, že by to mělo zmizet jak bude růst, zatím to pořád máme. Ale pověře bych to nepřisuzovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.10.07 18:57

ahojky!já se taky někdy lekám,ale jednou jsem se lekla tak,že jsem se chytla na určité místo a bojím se aby tam malá neměla nějaký flek!jsem ve 28týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.1.08 23:02

Tak moje mamka se chytla v těhotenství břicha (polekal ji prý nějaký pes) a jám mám v tom místě takovou jako velkou pihu (ovál tak 5×2 cm, ale dost málo viditelný), její mamce prý v těhu prsknul na nohu vařící olej, když smažila řízky, lekla se a mamka tam má taky (docela malinkou) pihu - nebo pigmentovou skvrnu, nebo jak to nazvat - prostě o něco tmavší flek. Takže u nás pihy, žádný oheň… Každopádně, jestli se to dědí, tak budou naše dítka dost flekatá - jsem docela lekavá :-) Ale spíš doufám, že ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.1.08 23:04

Tak moje mamka se chytla v těhotenství břicha (polekal ji prý nějaký pes) a jám mám v tom místě takovou jako velkou pihu (ovál tak 5×2 cm, ale dost málo viditelný), její mamce prý v těhu prsknul na nohu vařící olej, když smažila řízky, lekla se a mamka tam má taky (docela malinkou) pihu - nebo pigmentovou skvrnu, nebo jak to nazvat - prostě o něco tmavší flek. Takže u nás pihy, žádný oheň… Každopádně, jestli se to dědí, tak budou naše dítka dost flekatá - jsem docela lekavá :-) Ale spíš doufám, že ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.11 12:40

Sice je ta diskuze už hodně stará, ale trochu mě uklidnila. Já se teď v těhu taky hodně lekám :-(. A mám strach, aby to nemělo nějaký vliv na prcka. Člověk si nemůže pomoct. Pořád si říkám:bud v klidu, ale pak něco bouchne, nebo po mým psovi vystartuje jiný pes, že ho chce dorvat a já se opět leknu :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
15.8.11 14:33
Kathy Lostris píše:
Sice je ta diskuze už hodně stará, ale trochu mě uklidnila. Já se teď v těhu taky hodně lekám :-(. A mám strach, aby to nemělo nějaký vliv na prcka. Člověk si nemůže pomoct. Pořád si říkám:bud v klidu, ale pak něco bouchne, nebo po mým psovi vystartuje jiný pes, že ho chce dorvat a já se opět leknu :-(.

Neboooj, ja se u prvni dcery divala na horory a lekala se a ted se taky lekam, zrovna vcera jsem se tak lekla az mala hlavickou cukla v brisku :mrgreen:. Mala je v poradku a miminko v brisku doted na jednicku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.11 15:46

Děkuji za uklidnění. Já teda odmítám se koukat na jakýkoli horory :-). Ale v životě se prostě pořád lekám a člověk má strach o toho malýho tvorečka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí