Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, víte některá jak vlastně oheň vzniká? Kamarádka je v 12tt.s dvojčátky a její manžel oheň má, bojí se jestli to není dědičné. Já se to snažila vypátrat na internetu, leč neúspěšně ![]()
leknutím lze maximálně potratit…
Jinak tchýně je fakt číslo…taková blbost !!!!
NiKi
Naše mimi má ohen,začíná vzadu na krku a ztrácí se ve vláskách(5na4cm) a na čelíčku,ale to vypadá spíš jako takovej šrám(asi2cm dlouhej a 2mm širokej), ale rozhodně to není z leknutí.Lekavá jsem dost, ale když si představím, že bych se lekla a chytla se jednou rukou ze zadu za krk a druhou za čelo, tak fakt úžasná pozice.
Hana a lumpíci
Gytool - kdo se neleka, jsme jen lidi
Ja to delam tak, jak jsem to cetla v jedny zajimavy knizce.Kdyz se moc leknu, hladim pak chvili brisko a vysvetlim miminku, ze o nic nejde a ze vsechno je ok.Me to moc uklidni a miminko pry taky
Tak to zkus ![]()
Preji bezproblemove tehu bez lekani ![]()
ahoj stramplicko,
precti si na prvni strance jak vznikl ohen mne.
Taky jsem se v tehu bala,ze to me mimi bude mit,ale dve dr. mi potvrdily,ze to dedicne neni(tedy taky me jedna „uklidnila“,ze to bude kluk,tak by mu to ani nevadilo
)
Takze muj ohen je z opareni tehotne matky,me dite to rozhodne nepodedilo.Jak jsem psala,skvrnu vzadu na hrane zacinajicich vlasku ma,ale to neni ohen,to je otlak a ma to hodne lidi,ani o tom nevi ![]()
Any
Ahoj holky,
já samozřejmě na oheň z leknutí nevěřím. Ale když se vám stane, co mně ve středu… Šli jsme s manželem od auta ke vchodu baráku a než manžel našel klíče, tak 3 metry od nás dopadl chlap z 10. patra- byl na místě mrtvý. Nemusím vám popisovat, jak strašně jsem se lekla a ta představa, že klidně mohl spadnout na nás a zabít nás… Ono nejde jen o to leknutí, ale já si to v hlavně pořád přehrávám a několikrát denně na to myslím. Mám u toho nepříjemné pocity, je mi fyzicky zle. Doufám, že na to brzy zapomenu a ty mé nepříjemné pocity zmizí.
Ahoj mamky,
shodou okolností jsem si na tuto pověru vzpomněla hnedle po porodu, když mi poprvé ukázali miminko a mělo kolem nosánku dva malé ohýnky, poněvadž mi během těhotenství o téhle přiblblé pověře taky kdosi říkal. Samozřejmě na tyto pověry nevěřím, ale neubránila jsem se vzpomínce na to, jak jsem asi v 6.měsíci měla autonehodu a při nárazu jsem si reflexivně překryla rukama bříško a dlaní obličej
Nee, je to pitomost
Leknutí v těhotenství na to fakt vliv nemá, musela by být ohnivá půlka civilizace
Hodně zdraví miminkům a pověrám zdar
.
Někdo se tu ptal, jak ohýnek vzniká - teoreticky to údajně může být dědičná záležitost, jedná se o drobnou poruchu při vývoji krevních vlásečnic a ke vzniku prý přispívá i stísněnost většího miminka v úzkých porodních cestách útlých maminek. Zkrátka, mamky, žádné diety v těhotenství, jestli nechcete mít dítka otlačená o vaše kosti
!!! U spousty dětí ale drobné flíčky do 10let mizí nebo je možné odstranit laeserem. Flíček, který mají děti vzadu na krčku, tzv. kousnutí od čápa je také otlak z bříška. Vzhledem k tomu, že my jsme se tlačili na svět nosánkem napřed, je záhada ohýnků logicky objasněná. Teď po roce nám začínají blednout.
Ahoj Kočko, vůbec se tím netrap. Je to sice nepříjemný tohle prožít, ale jsou horší věci. Fajn, že se ti stalo tohle, a ne nic horšího.
Ahojky,
nevím, jestli to může být tím, ale v 25. týdnu jsem se vlastní neopatrností opařila (otevřela jsem neodfouknutý papiňák) měla jsem popáleniny 2. stupně na rukou, břiše a noze. Malá se narodila s malým růžovým flíčkem přesně mezi očima a dosud ho má. Dr. říkala, že by to mělo zmizet jak bude růst, zatím to pořád máme. Ale pověře bych to nepřisuzovala.
ahojky!já se taky někdy lekám,ale jednou jsem se lekla tak,že jsem se chytla na určité místo a bojím se aby tam malá neměla nějaký flek!jsem ve 28týdnu.
Tak moje mamka se chytla v těhotenství břicha (polekal ji prý nějaký pes) a jám mám v tom místě takovou jako velkou pihu (ovál tak 5×2 cm, ale dost málo viditelný), její mamce prý v těhu prsknul na nohu vařící olej, když smažila řízky, lekla se a mamka tam má taky (docela malinkou) pihu - nebo pigmentovou skvrnu, nebo jak to nazvat - prostě o něco tmavší flek. Takže u nás pihy, žádný oheň… Každopádně, jestli se to dědí, tak budou naše dítka dost flekatá - jsem docela lekavá
Ale spíš doufám, že ne…
Tak moje mamka se chytla v těhotenství břicha (polekal ji prý nějaký pes) a jám mám v tom místě takovou jako velkou pihu (ovál tak 5×2 cm, ale dost málo viditelný), její mamce prý v těhu prsknul na nohu vařící olej, když smažila řízky, lekla se a mamka tam má taky (docela malinkou) pihu - nebo pigmentovou skvrnu, nebo jak to nazvat - prostě o něco tmavší flek. Takže u nás pihy, žádný oheň… Každopádně, jestli se to dědí, tak budou naše dítka dost flekatá - jsem docela lekavá
Ale spíš doufám, že ne…
Sice je ta diskuze už hodně stará, ale trochu mě uklidnila. Já se teď v těhu taky hodně lekám
. A mám strach, aby to nemělo nějaký vliv na prcka. Člověk si nemůže pomoct. Pořád si říkám:bud v klidu, ale pak něco bouchne, nebo po mým psovi vystartuje jiný pes, že ho chce dorvat a já se opět leknu
.
Kathy Lostris píše:
Sice je ta diskuze už hodně stará, ale trochu mě uklidnila. Já se teď v těhu taky hodně lekám. A mám strach, aby to nemělo nějaký vliv na prcka. Člověk si nemůže pomoct. Pořád si říkám:bud v klidu, ale pak něco bouchne, nebo po mým psovi vystartuje jiný pes, že ho chce dorvat a já se opět leknu
.
Neboooj, ja se u prvni dcery divala na horory a lekala se a ted se taky lekam, zrovna vcera jsem se tak lekla az mala hlavickou cukla v brisku
. Mala je v poradku a miminko v brisku doted na jednicku ![]()
Děkuji za uklidnění. Já teda odmítám se koukat na jakýkoli horory
. Ale v životě se prostě pořád lekám a člověk má strach o toho malýho tvorečka…