Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám 3.měsíce po porodu, všechno je ok, ale trápí mě jedna věc-tmavá čára vedoucí středem břicha. Vím, že je to normální, že se to dělá v těhotenství, ale já ji mám nějak moc výraznou, sahá mi až nad pupek a nechce se ztratit. Mám se s tím smířit, že už tam zůstane, nebo jí jde nějak pomoct, aby se ztratila? Léto se blíží, a tato čára určitě není vhodným doplňkem k dvojdílným plavkám…
Ahoj,
mi ta tmavá čára sahala až k hrudní kosti a sama zmizela, když jsem po 9 měsících přestala kojit. Myslím, že je to různé, třeba Ti zmizí i dříve.
Míša
Mam po porodu 8 mesicu a caru porad mam, sice trochu vybledla, ale je tam.
Mela by zmizet sama, asi az se ti srovnaji hormony (treba az prestanu kojit?)
Ahojky, neboj čára zmizí sama od sebe. Já sjem šest měsíců po porodu, stále kojím a čára zmizela vlastně ani přesně nevím kdy, ale někdy teď když se kouknu hodně z blízka, tak je jestě slaboučká, ale kromě mě si ji nikdo nevšimne. Takže vydž, chce to jen čas. Kitten
Ahoj,
tak já jsem čáru od pupíku v těhu neměla, ale teď ji má moje 3,5-měsíční dcera..........asi to taky zmizne........???
Měly to vaše děti?
Bubu
Malýmu je už 9 měsíců, koukala jsem a čára tam pořád je i když daleko bledší. Mlíčko nevyrábím už 6 měsíců. Stejně je to zvláštní, že se najednou pigment takhle prazvláštně začne ukládat. Nevíte někdo čím to vlastně je? Zatím mám informace jen typu je to normální a víc nic.
Věrka
já měla v prvním těhu čáru - vybledla asi půl roku po porodu. je viditelná jen při bližším zkoumání. ted v 18tt nemám čáru, ale kolečko kolem pupíku
nevím, co je lepší ![]()
elda
Tak tak. Jsem v 21tt a mám kolečko
ale hlavně jsem děsně chlupatá, takže usuzuju, že ve mně bují mužské hormony a asi začnem všechno kupovat do modra
Teď trochu žertuju ale to ochlupení není vůbec nic příjemnýhom, zvlášť, když je vám zle, jako mně a na nějaké holení nemáte ani náladu ani sílu. Copak nohy, ty se mezi návštěvama u doktora skryjí do kozaček ale co ruce? A taky mám strach, že příště, až si budu upravovat intimní partije, tak zadřu strojek.
nápodobně josefko - to mě nenapadlo, že by ve mě mohl bujet testosteron
uvidíme. z té první čáry byla „čárka“ ![]()
elda
Ahoj,
žádnej strach, mě zmizela čára na břiše kolem 10 měsíce po porodu. Neboj nezůstane ti, jen to musíš ještě nějakou dobu vydržet.
Pa
Nechci brát naději „ochlupatělým“ maminkám těhulkám
, ale já jsem na tom byla podobně (strojky to teda přežily
) a mám dvě holky cácorky ![]()
Bubu