Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj chci se zeptat na názor měnila jsem zubare ale u bývalé zubařky jsem se neodhlasila, tet jsem těhotná a můj nový zubař mě odmítá vzít (prý až po porodu), ale já mám bolesti. Můžu se normálně objednat u své bývalé zubařky? Nezisti to nějak v PC že jsem u někoho jiného?
Pokud jsi byla už u nového zubaře a udělal ti vstupní prohlídku, tak bývalá Dr ve výpisu od pojišťovny nejspíš zjistí, že už jsi přeregistrovaná jinde. A nechápu, co je to za zubaře, když tě s akutkou chce ošetřovat až po porodu???
Zjistí to, ale až na po vykazani davek na pojistovnu, coz se dela na konci mesice. Zubar te musi ošetřit. Pokud neosetri, hledej noveho nebo se vrať ke staré.
Proč by neosetril? Zuby mi dělá i v těhotenství.. Akorát mi nedělá rentgen. Bez k té staré na bolest. Mě doktor řekl že se záněty musí léčit, že není možný abych celé tehotenstvi chodila se zánětem v zubu, může ti vyvolat i predčasny porod. Nehledě na to že se ti ten zánět může šířit..
Stará zubařka ví, že jsi odešla k jinému, nový zubař tě musí vzít i když jsi těhotná, skákat během chvíle od zubaře k zubaři nelze
Stará zubařka to zjistí. Běž normálně k aktuálnímu zubaři v době kdy ošetřuje akutní případy nebo se objednej. Že by tě neošetřil z důvodu těhotenství je blbost. Navíc když se objednáváš k zubaři řekneš, že tě bolí zub.. že jsi těhotná u toho přece hlásit nemusíš.