Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Minnie14
Tak jistě, že by něco vážného poznal. Když tam přijdeš s hromadou příznaků, objedná tě na krev, sono, rtg páteře apod.To je jeho povinnost vyloučit somatické onemocnění.
Až se vše vyloučí, tak se uklidníš a zklidní se i psychosomatické bolesti, které si zesiluješ strachem. Řekni si mu o něco na uklidnění a objednej se zítra na tu psychiatrii.
@Bábrdl píše:
Podle toho, co uděláš.Ale lze říct, že pozná jestli nemáš cukrovku, jestli ti dobře filtrujou ledviny, jestli nejsi chudokrevná. Když ti udělá EKG, tak zjistí, jestli je srdce aktuálně ok.
Ale abych ti pravdu řekla, žádnou jinou diagnóza, která se projevuje: bušením srdce, potížemi s dýcháním, brněním prstů, potížemi při polykání než je PP neznám.
Děkuju moc za rady, mám strašně špatnou zkušenost s našimi doktory, hlavně mým obvoďákem, nic neřeší, nevyslechne.. nemám ani svého neurologa, nevím, jak mám teď pokračovat, kde začít.
Nemáš nějakou radu co mám udělat?
Prý se vápník a horčík nemají brát současně, je to pravda? A jsem kousek od Ostravy.
Dotaz sice neni na me ale me neurolozka napsala vapnik i horcik soucasne a je to primarka, tak ji verim..
@Minnie14 píše:
Děkuju moc za rady, mám strašně špatnou zkušenost s našimi doktory, hlavně mým obvoďákem, nic neřeší, nevyslechne.. nemám ani svého neurologa, nevím, jak mám teď pokračovat, kde začít.Nemáš nějakou radu co mám udělat?
Prý se vápník a horčík nemají brát současně, je to pravda? A jsem kousek od Ostravy.
Asi tě nepotěším, ale hořčík je spíš takové šidítko. Předepisují ho lákaři, aby člověk s PP, který z nějakého důvodu nechce brát AD nebo AA, odešel alespoň s něčím.
Na tvém místě bych určitě zašla za psychiatrem. A pokud za psychiatrem nechceš, tak za neurologem. Ale pokud ti nabídne AD nebo AA, prostě to zkus. Nemáš moc co ztratit.
@Minnie14 Představ si, že tím, že jsi ve stresu, stále mimovolně zatínáš svaly. na zádech, na krku. Proto tě nejspíš bolí. Navíc tvůj mozek stále posílá nadledvinkám informaci - jsme v ohrožení, potřebujeme adrenalin. A proto ti divně buší srdce.
obecně hladinu úzkosti snižuje aerobní aktivita třikrát týdně. Člověku se nechce, ale není špatné to zkusit. Vážně.
Na pohotovost nejezděte, zajděte na psychiatrii pro léky a než léky začnou působit, tak si najděte psychoterapeuta/psychoterapeutku a učte se ty stavy překonávat a mírnit.
Samotné léky a nebo samotná psychoterapie nebudou dostatečně efektivní, ta správná léčba je v kombinaci. Jedním ze základních principů panické poruchy je, že si neumíte spojit emoce s tím, co se děje ve vašem těle - a to za vás prášky neudělají, od toho je psychoterapie.
Ty stavy při panickém záchvatu jsou strašlivé a děsivé, ale není to nic, z čeho by se vám stalo něco zdravotně závažného - není potřeba jezdit na pohotovost.