Dotaz pro realiťačky, realiťáky - prodej domu?

Anonymní
4.4.12 16:17

Dotaz pro realiťačky /realiťáky/-prodej domu?

Raději anonymně, ještě nejsme 100% rozhodnuti a chodí tady i příbuzní.Prosím o radu - nejlépe přímo někoho, kdo se pohybuje v oblasti realit, přivítám však i rady ostatních ;)
Plánujeme prodej domu zatíženého hypotékou /více info případně SZ nebo e-mailem/ a následnou /nejlépe souběžnou/koupi RD nového. Prodejem domu bychom doplatili zbývající část hypotéky.
Zajímalo by mě, zda vůbec lze toto nějak načasovat-naplánovat, tak, aby se prodej a koupě sešla? Lze např. u nabídky uvádět, že prodej bude až majitel stávající nemovitosti /my/ uskutečníme prodej až budeme mít nové bydlení?
Doufám, že to není úplně poplantaně napsáno :oops: , snad rozumíte, co mám tím přesně na mysli?
A jak to lze provést, případně prosím o rady a doporučení :?:
Děkuji předem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9556
4.4.12 19:52

nejsem sice realitni agent, ale resili jsme podobnou situaci pri prodeji naseho bytu a koupe vetsiho.
nasli jsme byt, ktery jsme chteli, s realitkou sepsali smlouvu, ve ktere bylo ujednani, ze vetsi byt se vaze na prodej naseho mensiho bytu a ze pokud se vetsi byt mezitim proda nekomu jinemu, odstupujeme od prodeje mensiho bytu…no pisu to asi zmatene, proste realitka se snazila, aby prodali nas mensi byt, protoze vedeli, ze mame o vetsi byt velky zajem a pro ne to byly snadno vydelany penize.
slo nam hlavne o to, abychom neprodali nas maly byt a mezitim nam nekdo nevyfouknul ten vetsi a my zustali na dlazbe!

dobra realitka na vase podminky pristoupi, chce to se s nimi dohodnout, z nas meli prachy, takze zensky se fakt snazily!

akorat jsme nemeli hypo, vse se platilo v hotovosti, takze s tim zkusenost nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
4.4.12 20:56

Ahojky, nevím tedy odkud jste, ale přítel je z Prahy a je realitní makléř, takový případ, jaký popisuješ, dělá taky, zrovna nedávno jednomu známému… Tak když tak písni SZ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
5.4.12 00:15
@Hanulka82 píše:
nejsem sice realitni agent, ale resili jsme podobnou situaci pri prodeji naseho bytu a koupe vetsiho.
nasli jsme byt, ktery jsme chteli, s realitkou sepsali smlouvu, ve ktere bylo ujednani, ze vetsi byt se vaze na prodej naseho mensiho bytu a ze pokud se vetsi byt mezitim proda nekomu jinemu, odstupujeme od prodeje mensiho bytu…no pisu to asi zmatene, proste realitka se snazila, aby prodali nas mensi byt, protoze vedeli, ze mame o vetsi byt velky zajem a pro ne to byly snadno vydelany penize.
slo nam hlavne o to, abychom neprodali nas maly byt a mezitim nam nekdo nevyfouknul ten vetsi a my zustali na dlazbe!

dobra realitka na vase podminky pristoupi, chce to se s nimi dohodnout, z nas meli prachy, takze zensky se fakt snazily!

akorat jsme nemeli hypo, vse se platilo v hotovosti, takze s tim zkusenost nemam

Hanulko, a ten kupovaný byt šel přes realitku, přes kterou jste prodávali ten váš? Jsem v podobné situaci, chci prodat byt přes ralitku, ale kupovaný byt nabízí pán na vlastní pěst. Jak si posichrovat to, že mi ho neprodá před nosem? Stačí smlouva, nebo se platí nějaká kauce? Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
5.4.12 07:04
@lulje píše:
Hanulko, a ten kupovaný byt šel přes realitku, přes kterou jste prodávali ten váš? Jsem v podobné situaci, chci prodat byt přes ralitku, ale kupovaný byt nabízí pán na vlastní pěst. Jak si posichrovat to, že mi ho neprodá před nosem? Stačí smlouva, nebo se platí nějaká kauce? Díky za odpověď.

vetsi byt nabizela realitka, takze prodej mensiho jsme jim taky rovnou sverili, o to vic se snazili…
jinak u vas bych zkusila s panem vyjednat stejne podminky, jako jsme meli my - nabidnout mu, ze mate zajem, jen musite prodat vas byt a sepsala bych s realitkou stejne ujednani so smlouvy - ze pokud pan mezitim proda jeho byt, rusi se bez sankci prodej vaseho bytu

pro ne je to dobry byznys, protoze jste vazni zajemci a budou z vas penize, takze bych se toho nebala a zkontaktovala pana i realitku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.12 20:30

Holky resime uplne ten samy problem, ale s novostavbou, to je bohuzel horsi a slozitejsi nez byt…mame plnou vesnici pribuznych, citime se stale pod dohledem a proto chceme nas novy snovy domek prodat a mit klid a soukromi, jenze ted je zla doba na prodej domku, dali jsme do neho tolik let tvrde driny,je to opravdu domek snu, ted kdyz jsme ho dokoncili se vsim vsudy, tak musime pryc, RK odhadla cenu na 8 mil, coz nam rovnou rekli, ze se neproda, tak zkousime 5,5 mil, ale to taky neni mala castka, jenze si lidi neuvedomi, ze za nekolik let to stejne do domu nacpou a takhle je jiz vse hotove…no tak mi drzte palce, at prodame, nebo i treba s nekym vymenime, ale domek jsme si staveli plne podle sveho, tak srovnani s jinym je strasne tezke, nic podobneho nemuzeme najit a hlavne nase lokalita je dost draha, chjo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.12 08:46
@Anonymní píše:
Holky resime uplne ten samy problem, ale s novostavbou, to je bohuzel horsi a slozitejsi nez byt…mame plnou vesnici pribuznych, citime se stale pod dohledem a proto chceme nas novy snovy domek prodat a mit klid a soukromi, jenze ted je zla doba na prodej domku, dali jsme do neho tolik let tvrde driny,je to opravdu domek snu, ted kdyz jsme ho dokoncili se vsim vsudy, tak musime pryc, RK odhadla cenu na 8 mil, coz nam rovnou rekli, ze se neproda, tak zkousime 5,5 mil, ale to taky neni mala castka, jenze si lidi neuvedomi, ze za nekolik let to stejne do domu nacpou a takhle je jiz vse hotove…no tak mi drzte palce, at prodame, nebo i treba s nekym vymenime, ale domek jsme si staveli plne podle sveho, tak srovnani s jinym je strasne tezke, nic podobneho nemuzeme najit a hlavne nase lokalita je dost draha, chjo

Jj, mě zase realiťák řekl, že domy, které jsou nad 4 mil. se dnes téměř neprodávají :( Nejlépe se prý prodávají domy za 2-3 mil. Kč, ale to nejsou novostavby, ach jo :evil: Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.12 08:58

to je presne ono, jenze ty lidi si neuvedomuji, ze to do toho domu stejne nacpou plus nekolik let prace a casu, ktery nemuzes venovat sobe a detem, plno lidi si mysli, ze za 3 mil koupi pozemek a postavi, pak ale zjisti, jako moje kamoska, ze v pulce jim penize dojdou a stejne do toho pokud chces urcity luxus ty penize dat musis, taky jsme se byli mrknout na nejake baraky za 4 mil, prodavaji pry dolouho museli s cenou dolu a stejne nic, s nasim se to neda absolutne srovnavat, my mame vse nove a dotazene, achjo, skoda ze to nikdo neumi ocenit, treba budeme mit stesti a nahodou nekdo koupi, drzim palce zakladatelko, at nam to dopadne, my pod cenou proste neprodame, zrovna je blba doba, ale ja chci pryc co nejdrive

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.12 10:34

Je to smutné, proto jsme od prodeje prozatím odstoupili, pod cenu bychom museli jít cca 2 miliony, a to se nám určitě nevyplatí! Snad bude lepší doba na prodej a lidé ocení práci, úsilí atd. do domečku vložené kromě vybavení, „vypiplané“ a udržované zahrady 8) . My máme navíc pozemek u domku 2000 m2 a to je prý také v dnešní době mínus, protože lidi chtějí pozemky 300 m2, ať se nemusí starat :roll: Pro mě nepochopitelné, ale taková je holt doba. Nejvíce se údajně prodávají starší řadové domky s mini zahrádkou /bezúdržbovou/ :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová