Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny ![]()
Potřebuji radu,máte někdo zkušenost s právnikem,který pomůže vyřešit problémy,jestli pomůžou a kolik tak stojí takový právnik?
Prosím píšte zlušenosti,my teď volali jednomu do telefonu byl jak tatar a ještě 1000kč na hodinu ![]()
Máte nějakou zkušenost?
Předem děkuji
ahoj, mě právník řekl, že mě zastupovat nebude a poradil mi pár rad, co můžu udělat. vzal si 500 byla jsem tam asi 20 min.
@dada12 teda to je dobrý,koukám,že to je asi všude takové pálky,ale pokud by mi aspoń dobře poradil tak bych do toho šla,nebo už nevím kudy kam ![]()
Ahoj, já mám negat zkušenost. Právnička sepsala 3 papíry, byla na 3 jednáních, cca hodina času, spor jsme prohráli a cvakali 52 tis a nějaké drobné k tomu
Chce to hodně vybírat, dát popř na doporučení.. Záleží, jak kdo..
Já jsem z CV a moje advokátka chtěla 300,– na hodinu a 5.000,– za zástup u soudu a práce s ní byla absolutně perfektní
..Udělám jí reklamu Marie Mertová ![]()
@martina.se pání,to je síla,pak člověk nemůže ani na ně spoléhat ![]()
@Gabčulinda píše:
Já jsem z CV a moje advokátka chtěla 300,– na hodinu a 5.000,– za zástup u soudu a práce s ní byla absolutně perfektní..Udělám jí reklamu Marie Mertová
fakt? tak super,aspoń mám malou naději že se najdou i bezvadní,kteří opravdu pomůžou ![]()
Narazila jsem na blbku, bohužel. Což se stane, když nemáš doporučení. Je to mazec. Jinak ale existují i bezplatné právní poradny, zkus mrknout ve větších městech. Tam by Ti mohli poradit, popř doporučit přímo advokáta, který se daným tématem zabývá..
@martina.se u nás je jedna bezplatná poradna,bez objednání jsou tam jenom pondělky a dostat se na řadu je umění a na objednání mi dali termín,který je až za dlouho ![]()
Je více poraden, závisí to podle toho o jaký problém (obor práva) se jedná nebo jestli potřebuješ zastupovat před soudem. Zastoupení ti poradny neposkytnou, některé mají ale pro bono advokáty, ale k tomu jsou potřeba sociální důvody, aby vzal případ.
Nevím, co ti přijde na 1000,– za hodinu jako pálka a to že ti advokát odmítl poskytnout informace po telefonu se ani nedivím. Všem by vyhovovalo zatelefonovat si právníkovi zadarmo o radu.
Nám právník poradil (asi 3 konzultace) a sepsal pár papírů, stálo nás to 5800Kč, teď nás dál zastupuje a prý mi nic platit nebudeme, že to všechno zaplatí ta druhá strana (tohle se nedá prohrát), otázkou je, jak dlouho se to ještě povleče. Každopádně už jsme zaplatili asi 5000 za to, aby to soud vůbec řešil a právník už si vykazuje asi 20 000 po druhé straně. U nás to je ale jasnej případ. Kluk neplatí a my mu ručili. Doklady na to máme a tak není co řešit. Jenže ten pitomec nemá prachy a mělo by se to začít strhávat soudně z platu (jenže kdy to bude, to je ve hvězdách).
Právní služby jsou drahý, to je bohužel tak
ale zas to stojí za to ![]()
Všem přijde rada advokáta i za pět set drahá, ale u kadeřníka vypláznou pětikilo za hodinu a vůbec jim to divný nepřijde. A to nemluvím o jiných službách.
martina.se-pokud máš pocit, že advokátka udělala chybu, a bez této chyby byste spor vyhráli, je možné se bránit, advokáti jsou vůči tomuto povinně pojištěni.Je ale naivní si myslet, že každý prohraný spor je vina právníka.Ve sporu prostě nemůžou mít 100% pravdu obě strany.
@Teres píše:
Všem přijde rada advokáta i za pět set drahá, ale u kadeřníka vypláznou pětikilo za hodinu a vůbec jim to divný nepřijde. A to nemluvím o jiných službách.
martina.se-pokud máš pocit, že advokátka udělala chybu, a bez této chyby byste spor vyhráli, je možné se bránit, advokáti jsou vůči tomuto povinně pojištěni.Je ale naivní si myslet, že každý prohraný spor je vina právníka.Ve sporu prostě nemůžou mít 100% pravdu obě strany.
Naprosto souhlasím ![]()
@Teres píše:
Však jo, podáno odvolání, ale už bez advokátky.. Její zájem o případ byl evidentní, a velká chyba, že jsem jí vůbec brala, akorát mě to stálo majland..
@JanaK88 píše:
Je více poraden, závisí to podle toho o jaký problém (obor práva) se jedná nebo jestli potřebuješ zastupovat před soudem. Zastoupení ti poradny neposkytnou, některé mají ale pro bono advokáty, ale k tomu jsou potřeba sociální důvody, aby vzal případ.Nevím, co ti přijde na 1000,– za hodinu jako pálka a to že ti advokát odmítl poskytnout informace po telefonu se ani nedivím. Všem by vyhovovalo zatelefonovat si právníkovi zadarmo o radu.
ne tak vím,že jsou právnici drahý ale už podle způsobu v telefonu je poznat že nás to uplně odradilo od toho jak jsme mu volali,voala jsem ještě jedné advokátce a to byl jiný přístup už i po telefonu,že je vidět že v tom asi umí chodit,domluvíme schůzku a nechám si poradit