Trvalé bydliště - podraz?

737
2.4.12 20:09

trvalé bydliště - podraz?

Hezký večer. Měla bych dotaz ohledně trvalého bydliště. Bydlíme v domě, kde jsou dva majitelé. Můj přítel a jeho bratr. Dneska jsem se dozvěděli, že si sem někoho přihlásil. Už to chtěl udělat jednou, ale nešlo to, protože jsme s tim nesouhlasili. Jak je tedy možné, že to teď bez souhlasu obou šlo??? Něni to nějaký podraz? Jsem pěkně nasr…!!!! Jeho bratr má exekuce kam se podívá a ještě tohle!
Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
2.4.12 20:11

Ono si teď lze nahlásit trvalé bydliště bez souhlasu majitele bytu pouze na základě třeba nájemní smlouvy.

• Citovat
  • Upravit
737
2.4.12 20:12

takže oni si sem můžou přihlásit, koho chtěj??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
2.4.12 20:15

Taky jsem si nedávno nahlašovala nové trv.bydliště a stačila mi k tomu jen nájemní smlouva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.4.12 20:16

jo mužou..ale vy mužete jít pak na radnici a pokud budete vědět jméno toho koho tam přihlásil, tak ho mužete zase odhlásit..Musíte čestně prohlásit, že jsem majitelé a že tam určitě nikdo takový trvale nebydlí..( myslím že to tak jde udělat - když tak si tam zavolej na radnici ) Ale musite vědět jméno..nesmíte jen přijít že u vas je někdo přihlášený a nebydlí tam..musíte řict konrétní osobu..

• Citovat
  • Upravit
zichisek
2.4.12 20:16
@Jiiriinka1 píše:
takže oni si sem můžou přihlásit, koho chtěj??

No čistě teoreticky, pokud bratr přítele někomu podepíše nájemní smlouvu(klidně i fiktivní) tak si s ní ten dotyčný může dojít na úřad a přihlásit se.On nikdo nikde nezkoumá, jestli je více vlastníků nebo zda tam ta osoba opravdu bydlí.
Jediné co mně napadá, tak dojít na úřad a nahlásit, že tam ta osoba nebydlí, s sebou musíš mít dalšího svědka - třeba přítele, říct, že jste nedali souhlas a oni můžou trvalé bydliště zrušit.

• Citovat
  • Upravit
6094
2.4.12 20:18

@zichisek jako opravdu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
2.4.12 20:20

Ještě upřesním, že jde o dítě, které má v poručnictví jeho přítelkyně, ale ta tady hlášená není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
2.4.12 20:20

Ty jo, tak to je dobra novinka… to zase bude pruseru a sporu!!! :think: Kdo to zase proboha vymyslel!!! :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
2.4.12 20:21
@Jiiriinka1 píše:
Ještě upřesním, že jde o dítě, které má v poručnictví jeho přítelkyně, ale ta tady hlášená není.

Okamzite na urad a pozjistovat co a jak!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.4.12 20:22

@Barca12345 to už je ale dlouho toto..tak rok určitě..i to že to mužeš zrušit, ale jen pokud znáš jméno toho nájemníka..bez jména ti to nikdo nezruší a ty si mužeš postavit hlavu..

• Citovat
  • Upravit
737
2.4.12 20:22

Tam jsme volali a ty nic neví!!!! Prej o tom budou jednat!! Až to tjistíme, jak to je, máme jim zavolat. No hahaha :mrgreen: :cert: :cert: :cert: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
2.4.12 20:24

A to jde i s dítětem??? Jako nějak přihlásit dítě samotné? Nezletilé bez matky ? ( nebo osoby co ho má v opatrovnictví?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
2.4.12 20:25

přihlásit se k trv.pobytu jde buď na základě souhlasu majitele (což se doloží LV a stačí i jediný majitel z několika) a nebo i bez vědomí majitele na základě platné nájemní smlouvy.

vystěhování není tak jednoduchý a to ani pokud máte jak dokázat, že osoba v bytě nebydlí a nemá tam majetek. v podstatě to jde jen pokud máte od soudu rozsudek (nejčastějc totiž rozvodový), ve kterém je, že před tím soudem prohlásil, že tam už nebydlí, nesdržuje se tam a nenárokuje si tam bydlení (to je totiž taky důležitý - kdyby řekl, že tam bydlet chce, pak to taky „nejde“, neboli jde, ale jen přes soud). a i tak to trvalo 2 měsíce. sečteno podtrženo, přesně den před tím, než uběhl rok od fyzického odstěhování, tu papírově konečně můj ex nebydlí. sice mi sem už stihl poslat lidi, aby nás vykradli, ale to už je jiná kapitola. jen spíš pro dokreslení situace, jak rychle úřady jednají a co všechno vás to „dlouho“ může stát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
2.4.12 20:26
@zichisek píše:
No čistě teoreticky, pokud bratr přítele někomu podepíše nájemní smlouvu(klidně i fiktivní) tak si s ní ten dotyčný může dojít na úřad a přihlásit se.On nikdo nikde nezkoumá, jestli je více vlastníků nebo zda tam ta osoba opravdu bydlí.
Jediné co mně napadá, tak dojít na úřad a nahlásit, že tam ta osoba nebydlí, s sebou musíš mít dalšího svědka - třeba přítele, říct, že jste nedali souhlas a oni můžou trvalé bydliště zrušit.

ano, můžou. ale neudělají to, potřebují „pořádný“ důvod :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová