Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smurfka píše:
@Barca12345 to už je ale dlouho toto..tak rok určitě..i to že to mužeš zrušit, ale jen pokud znáš jméno toho nájemníka..bez jména ti to nikdo nezruší a ty si mužeš postavit hlavu..
Ja vim, ze je to tak cca rok a ctvrt a pritel se nemohl odhlasit z domu, ktery jeho matka koupila, protoze se nemel kam jinam nahlasit a proto novi majitele museli zadat o zruseni pobytu a kdyby se pritel cukl a nedostavil se, tak by to bez nej proste nevyresili!!! ![]()
Urcite bych sla jako majitel (partner) na urad a domahala se okamziteho vysvetleni, oni jen nakouknou do pocitace a zjisti, kdo vsechno je prihlasen!
@dituleska píše:
@zichisek jako opravdu??
Jojo, my jsme si takhle přihlašovali trvalé tam kde jsme byli v nájmu a sama paní na úřadě(ve dvou různých městech) nám potvrdila, že to změnili, že nemusí být podpis majitele přímo na tom jejich papírku ani nemusí přijít osobně to podepsat.
@Barca12345 píše:
Ja vim, ze je to tak cca rok a ctvrt a pritel se nemohl odhlasit z domu, ktery jeho matka koupila, protoze se nemel kam jinam nahlasit a proto novi majitele museli zadat o zruseni pobytu akdyby se pritel cukl a nedostavil se, tak by to bez nej proste nevyresili!!!Urcite bych sla jako majitel (partner) na urad a domahala se okamziteho vysvetleni, oni jen nakouknou do pocitace a zjisti, kdo vsechno je prihlasen!
přesně moje situace, ex odmítal dojít na řízení a nemít rozsudek soudu (kdyby jsme třeba nebyli manželé a tedy po rozvodu), tak by u nás bydlel furt a my bysme nemohli ani ň
ani ten soud by ho nevystěhoval.
@Jiiriinka1 píše:
A to jde i s dítětem??? Jako nějak přihlásit dítě samotné? Nezletilé bez matky ? ( nebo osoby co ho má v opatrovnictví?)
Jde to, mě takhle odhlásili z bytu a nahlásili mně na úřad a dceru nechali přihlášenou na tom bytě co jsem prodala
a to měla 8.měsíců
Oni neřeší dítě nebo dospělý ale prostě jako jeden člověk.
Ale přijde mi to divné, proč by matka chtěla hlásit dítě někde jinde, když má to dítě v péči ![]()
@PjckjsANEBjája píše:
přesně moje situace, ex odmítal dojít na řízení a nemít rozsudek soudu (kdyby jsme třeba nebyli manželé a tedy po rozvodu), tak by u nás bydlel furt a my bysme nemohli ani ňani ten soud by ho nevystěhoval.
Když se člověk nedostaví k tomu jednání na dvě výzvy a dvě předvolání, tak ho odhlásí automaticky a nahlásí ho na úřad.
@PjckjsANEBjája píše:
ano, můžou. ale neudělají to, potřebují „pořádný“ důvod
Mě takhle odhlásili a stačilo pouze aby majitel bytu prohlásil, že tam nebydlím, jeho přítelkyně mu to dosvědčila, oni mě předvolali k řízení, tam jsem se nedostavila (byla jsem v porodnici), tak mě odhlásili a nahlásili na úřadě.
@zichisek píše:
Když se člověk nedostaví k tomu jednání na dvě výzvy a dvě předvolání, tak ho odhlásí automaticky a nahlásí ho na úřad.
jenže on babě úřednici bral telefony, protože už pak věděl, že tak nemůžou prohlásit, že není zkontaktovatelný
prostě poprve nevěděl, kdo to je, tak to vzal, ona ho poučila a on pak už věděl. ale nakonec to šlo teda jen díky rozsudku. nemít ho, tak by jeho zvednutí telefonu byla jeho jistota bydliště u někoho, komu se chce maximálně pomstít ![]()
@zichisek píše:
Mě takhle odhlásili a stačilo pouze aby majitel bytu prohlásil, že tam nebydlím, jeho přítelkyně mu to dosvědčila, oni mě předvolali k řízení, tam jsem se nedostavila (byla jsem v porodnici), tak mě odhlásili a nahlásili na úřadě.
pak „závidím“ (i když tobě to asi udělalo hodně problémů), u nás to prostě nejde
stejně jako spousta věcí na našem soudě „nejde“ a jinde přitom ano
jako už mě napadlo se přestěhovat jen proto, abych měla jiný úředníky a soud. ale pak si zas říkám, že (doufejme) nikoho z nich zas dlouho nebudu potřebovat ![]()
omlouvám se, že zasahuju do diskuze s dalším dotazem, ale nevíte prosím, jestli to jde i u městského bytu, přihlásit se bez souhlasu majitele????máme teď problém, že byt je psaný na babičku přítele, která s námi nemůže na úřad, aby podepsala souhlas a my se bojíme, že když tady s malou nejsme přihlášený, jenom sám přítel, takže kdyby se nedejbože stalo něco s babičkou, tak by ho mohli vyhodit a přece jenom celou rodinu jen tak nevyhodí
@zichisek píše:
přesně tak..
PjckjsANEBjája si musela natrefit na nějaké milky na uřadě..protože normálně to jde a ten nahlášený najemník se dostavovat vůbec nemusí.. ![]()
@zichisek já jsem bohužel nevěděla žádnou adresu, kde bydlí a tak k zahájení řízení bylo potřeba alespoň telefon - teda nějakou adresu jsem tam původně napsala, byla na žádosti o rozvod jako adresa k doručení písemností, ale z té se oznámení vrátilo, jakože tam není znám, tak pak pro zahájení musel být jiný kontakt ![]()
@luca13 píše:
omlouvám se, že zasahuju do diskuze s dalším dotazem, ale nevíte prosím, jestli to jde i u městského bytu, přihlásit se bez souhlasu majitele????máme teď problém, že byt je psaný na babičku přítele, která s námi nemůže na úřad, aby podepsala souhlas a my se bojíme, že když tady s malou nejsme přihlášený, jenom sám přítel, takže kdyby se nedejbože stalo něco s babičkou, tak by ho mohli vyhodit a přece jenom celou rodinu jen tak nevyhodí
nechte si babičkou podepsat plnou moc a zařidtě to za ní..( notáři jezdí i na místo samé ověřovat podpisy - babička teda nemusí ani z baráku )
@smurfka v klidu, já jsem prostě prototyp „to nejde“. úřad, sociálka, finančák, soud, škola, pojišťovna, katastr…kam dojdu, tam je moje situace „nestandartní“ a „my nevíme co s tím“ atd. takže já jsem prostě odstrašující případ, jak to může přinejhorším vypadat ![]()
mě třeba nemohli před měsícem ani vydat občanku
a to už se fakt stydím říkat…prostě jsem neměla zapsaný rozvedený stav v czechpointu (bylo to víc jak 2 týdny po nabytí práv.moci a soud to musí zvládnout zapsat do tří dní) a jak je ten novej systém, tak ono to bere data z něj a tak tu babu systém nepustil
@PjckjsANEBjája píše:
@zichisek já jsem bohužel nevěděla žádnou adresu, kde bydlí a tak k zahájení řízení bylo potřeba alespoň telefon - teda nějakou adresu jsem tam původně napsala, byla na žádosti o rozvod jako adresa k doručení písemností, ale z té se oznámení vrátilo, jakože tam není znám, tak pak pro zahájení musel být jiný kontakt
U nás to bylo veselé, já jsem prodala byt a bydlela jsem v nájmu 450km daleko.Chtěla jsem se nahlásit na úřad ale to prý nešlo, tak jsem to nechala být, protože jsem nastupovala do porodnice.A nový majitel bytu nahlásil, že tam nebydlím.A úřad si sám zjistil mou doručovací adresu podle sociálky, kde jsem jí měla nahlášenou kvůli mateřské.Ale dopisy mi přišly jak jsem byla v porodnici, přítel je nemohl vyzvednout, tak se ke mně nedostaly až potom a to už jsem si vyzvedla rozsudek, že jsem hlášena na úřadě.Jen bylo vtipné, že v bytě zůstala hlášená naše čerstvě narozená dcera ![]()
@smurfka píše:
nechte si babičkou podepsat plnou moc a zařidtě to za ní..( notáři jezdí i na místo samé ověřovat podpisy - babička teda nemusí ani z baráku )
no to bysme rádi, jenomže babička je v pečovateláku a má sklerozu a když jsme se domlouvali se strejdou, kterej vyřizoval připsání přítele do bytu, tak nám řekl, že na tom už babička není tak moc dobře, aby to vyřizovala a tím to skončilo
takže teď nemůžeme dělat nic, jenom čekat, jestli nás nevyhodí ![]()
@luca13
tak pokud tam ja nahlášený přítel.. tak on tam muže dále nahlásit i jiné osoby ne? ![]()
jinak já dělala u notáře a jezdilo se i do pečovatelských domů..třeba si to strejda trošku přikrášlil ten její stav.. ![]()