Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zichisek píše:
U nás to bylo veselé, já jsem prodala byt a bydlela jsem v nájmu 450km daleko.Chtěla jsem se nahlásit na úřad ale to prý nešlo, tak jsem to nechala být, protože jsem nastupovala do porodnice.A nový majitel bytu nahlásil, že tam nebydlím.A úřad si sám zjistil mou doručovací adresu podle sociálky, kde jsem jí měla nahlášenou kvůli mateřské.Ale dopisy mi přišly jak jsem byla v porodnici, přítel je nemohl vyzvednout, tak se ke mně nedostaly až potom a to už jsem si vyzvedla rozsudek, že jsem hlášena na úřadě.Jen bylo vtipné, že v bytě zůstala hlášená naše čerstvě narozená dcera
jo tam je cosi, že dítě se vystěhovat nedá nebo tak nějak a to má automaticky bydliště tam, kde v den narození dítěte jeho matka. tak si požádej o zpětné přihlášení an základě toho, že v bytě bydlí tvoje dcera
né, tak když už bydlíš jinde, je to jasné, že to neuděláš, ale obecně by to šlo
@luca13 píše:
no to bysme rádi, jenomže babička je v pečovateláku a má sklerozu a když jsme se domlouvali se strejdou, kterej vyřizoval připsání přítele do bytu, tak nám řekl, že na tom už babička není tak moc dobře, aby to vyřizovala a tím to skončilotakže teď nemůžeme dělat nic, jenom čekat, jestli nás nevyhodí
Notar ma urcite hodiny, kdy dojizdi… dojede kamkoli, max. si nauctuje par penez na vic… my jsme kupovali chalupu od pani, ktera mela 87 let, skoro o sobe nevedela, jen proste jeji dcera zajela s notarem do pecovatelaku, udelali plnou moc a potom to zarizovala cele ta dcera…
@smurfka píše:
@luca13
tak pokud tam ja nahlášený přítel.. tak on tam muže dále nahlásit i jiné osoby ne?
jinak já dělala u notáře a jezdilo se i do pečovatelských domů..třeba si to strejda trošku přikrášlil ten její stav..
no právě, že strejdovi se to už asi nechce řešit, tak nám to takhle vysvětlil…přítel je tady sice napsanej, ale majitel bytu je právě babička, takže jenom jeho souhlas nestačí
a přítel za babičkou nemůže, protože jak má tu sklerozu, tak si nepamatuje lidi, takže jedinej kdo to mohl vyřídit byl právě strejda
je to u nás prostě trochu složitější ![]()
@PjckjsANEBjája píše:
jo tam je cosi, že dítě se vystěhovat nedá nebo tak nějak a to má automaticky bydliště tam, kde v den narození dítěte jeho matka. tak si požádej o zpětné přihlášení an základě toho, že v bytě bydlí tvoje dcerané, tak když už bydlíš jinde, je to jasné, že to neuděláš, ale obecně by to šlo
To by bylo vtipné
My jsme se pak nahlásili všichni i s tatínkem do toho pronájmu, právě tehdy nám paní úřednice sdělila, že k tomu není třeba majitel ( ten byl v zahraničí).
@Barca12345 píše:
Notar ma urcite hodiny, kdy dojizdi… dojede kamkoli, max. si nauctuje par penez na vic… my jsme kupovali chalupu od pani, ktera mela 87 let, skoro o sobe nevedela, jen proste jeji dcera zajela s notarem do pecovatelaku, udelali plnou moc a potom to zarizovala cele ta dcera…
no ale my za babičkou do toho pečovateláku nemůžeme, protože přitele si nepamatuje a mě ani nezná…a strejda to očividně už řešit nechce, takže máme prostě smůlu ![]()
Podle mě jde zrušit trvalý bydliště, aniž by o tom ten člověk věděl… U nás v rodině byly spory a jednomu člověku takhle zrušili trvalý bydliště, aniž by mu to kdokoliv řekl, dozvěděl se to, až šel platit popelnice, že platit nemusí, protože má trvalý bydliště na městským úřadě. ![]()
@Anonymní píše:
Podle mě jde zrušit trvalý bydliště, aniž by o tom ten člověk věděl… U nás v rodině byly spory a jednomu člověku takhle zrušili trvalý bydliště, aniž by mu to kdokoliv řekl, dozvěděl se to, až šel platit popelnice, že platit nemusí, protože má trvalý bydliště na městským úřadě.
Ano lze, pokud není účastník řízení k zastižení, je mu určen opatrovník a zároveň se mu doručuje prostřednictvím úřední desky.
@zichisek píše:
To by bylo vtipnéMy jsme se pak nahlásili všichni i s tatínkem do toho pronájmu, právě tehdy nám paní úřednice sdělila, že k tomu není třeba majitel ( ten byl v zahraničí).
To není žádná novinka, to platilo vždycky.
@Jiiriinka1 píše:
Hezký večer. Měla bych dotaz ohledně trvalého bydliště. Bydlíme v domě, kde jsou dva majitelé. Můj přítel a jeho bratr. Dneska jsem se dozvěděli, že si sem někoho přihlásil. Už to chtěl udělat jednou, ale nešlo to, protože jsme s tim nesouhlasili. Jak je tedy možné, že to teď bez souhlasu obou šlo??? Něni to nějaký podraz? Jsem pěkně nasr…!!!! Jeho bratr má exekuce kam se podívá a ještě tohle!
Děkuju
Ke zřízení trvalého pobytu stačí souhlas jednoho ze spoluvlastníků. Stejně tak k podání podnětu ke zrušení trvalého pobytu.
@zichisek píše:
Ono si teď lze nahlásit trvalé bydliště bez souhlasu majitele bytu pouze na základě třeba nájemní smlouvy.
Není to žádná novinka, to platí leta letoucí ![]()
@PjckjsANEBjája píše:
ano, můžou. ale neudělají to, potřebují „pořádný“ důvod
Nepotřebují, stačí že osoba tam nemá právní důvod k užívání a fyzicky tam nebydlí, u manželů je trochu rozdíl v tom, že manželům vzniká společný nájem, takže se prokazuje jeho skončení a trvalé opuštění domácnosti.
@mag píše:
To není žádná novinka, to platilo vždycky.
to není pravda.Před 4-mi lety jsem táhla tchána na úřad a musel mi podepsat souhlas přímo před úřednicí.Loni to bylo to samé, chtěli ověřený podpis majitele bytu.Trvalé bydliště jen na základě předložení nájemní smlouvy je až od léta 2011 a i tak baba kafrala, že se jí to nelíbí.
@zichisek píše:
to není pravda.Před 4-mi lety jsem táhla tchána na úřad a musel mi podepsat souhlas přímo před úřednicí.Loni to bylo to samé, chtěli ověřený podpis majitele bytu.Trvalé bydliště jen na základě předložení nájemní smlouvy je až od léta 2011 a i tak baba kafrala, že se jí to nelíbí.
Je to pravda, úřednice neznala zákon. A mimochodem, ty jsi měla s tchánem uzavřenou nájemní smlouvu?
@mag píše:
Je to pravda, úřednice neznala zákon. A mimochodem, ty jsi měla s tchánem uzavřenou nájemní smlouvu?
co je na tom divnýho? já taky bydlím v nájmu u mámy
nějak si nedokážu představit, že bych bydlela někde jen tak a neměla doklad, že byt mám právo užívat
ja myslim, ze trvale bydliste nezaklada moc zadna prava, maximalne mu tam bude chodit posta