Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve Tak 3000 beru
Já jsem se včera dívala na ty 9-36 a v uvedených značkách jsem narazila na ceny přes 5000. Prto také nechci tu 9-36, ptž ji stejně do 36kg nemůže používt a dědit další dítě ji už také nemůže… ani nemůže, když by teoreticky v ní dcera mohla být až do puberty
Proto chci 15-36 a až syn odroste, tak mu koupíme také 15-36. a bude na chvíli vystaráno.
No, my máme staré auto a manžel tvrdí, že při autonehodě už nás nezachrání ani kvalitní sedačky… že do starého auta to nemá smysl… já ten názor nesdílím. právě prot, že máme staré, proto bych koupila spoň pořádnou sedačku přece ![]()
@3HE píše:
No, my máme staré auto a manžel tvrdí, že při autonehodě už nás nezachrání ani kvalitní sedačky… že do starého auta to nemá smysl… já ten názor nesdílím. právě prot, že máme staré, proto bych koupila spoň pořádnou sedačku přece
o sedačkách si nic nezjišťoval a bude do toho kecat… ![]()
@3HE nemuzete dat dceru do autosedacky 15-36kg kdyz ma 12,5kila. K vysce se prihlizi, ale ta vaha je zasadni ![]()
Jinak diskuse na tema kvality auta a sedacky je naprosto zbytecna at se manzel koukne na nejake crashtesty, a pripadne at se pochlapi a koupi lepsi vuz, kdyz tento neni pro rodinu dost bezpecny ne ![]()
Jo tak tu váhu jsem přehlédl, pkud má tedy jen 12,5 kg, tak ale nemůže jít do sedačky 15-36kg, tam musí mít nejméně 15kg, takže vás stejně ta sedačka 9-36 čeká.
@steeve píše:
Jo tak tu váhu jsem přehlédl, pkud má tedy jen 12,5 kg, tak ale nemůže jít do sedačky 15-36kg, tam musí mít nejméně 15kg, takže vás stejně ta sedačka 9-36 čeká.
nějaký návrh na cenu kolem 3000 v této kategorii?
@steeve píše:
On by se pochlapil, ale nemáme love… proto taky hledám levnější sedačku přece ![]()
@quinny na crash testy se podívá, ale myslí si svoje, hlavně si myslí, že sedakču máme jen kvůli policajtům a že se nikdy nenabouráme
![]()
To tady vypadá, že je to nějaký blbec, ale neee
je docela rozumný… jen prostě je zaujatý proti „zbytečně“ drahým věcem ![]()
@3HE tak dá se v 9-36 koupit třeba Chicco Neptune za nějakých 2699:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…, má z bezpečnosti také 3 *, ale nedá se třeba polohovat, takže to pohodlí není takové, jako u těch dražších
@3HE píše:
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli je výběr vázán vždy jen an kilogramy, nepřihlíží se i ke výšce dítěte? Třeba výškově už nemůže být v sedačce do 18kg - přesahuje opěrku hlavy, ale váhu má ještě pod 15kg.
není to nyní náš případ, ale v takovém případě je dítě odkázáno výhradně na sedačku 9-36kg?
myslím, že ano. já se tohoto problému bála, prtože starší se ve 100cm do roemerky prostě nevlezl, on má asi dlouhé tělo, a krátké nohy, ale prostě pásy měl zoufale pod ramínkama, měl tehdy akorát 15kg, tak šel do velké., ale nebyl na to zralý..
(ono váha a výška u téhle sedačky není všechno..
)
pro mladšího jsem koupila tu pultíkovku (cybex pallas 2 fix)a nemůžu si to vynachválit. pultík je další hračka, letos s ní ujel za 14 dní 3336km (čteš správně),
nebudu ho muset strkat do velké, protože tahle mu bude ještě dlouho, a mimo jiných kladů optimálně rozdělím životnost sedačky. nikdy bych si nemyslela, že koupím jen jednu, po 5-6 letech jdou pryč( my máme garážované auto, takže netrpí výkyvy teplot, které plastům vadí), takhle budu mít 5 let jednu a 5 let další (15-36). kdežto staršímu budu muset za 2 roky koupit novou..
(a investice byla 8tis vajíčko, 8tis roemer, 3tis poslední sedačka a přijde další.., u mladšího to bylo to vejce, pak 6tis za pallasku a další 3 počítám za 2 roky..
je ale pravda, že se vlezl do roka do vejce a seděl už od 7m, a spal nejraději v sedě - dneska už vím proč, takže mu tohle vlastně hrozně vyhovovalo… v 9kg, 9m bych do ní dítě třeba nedala.. )
@steeve píše:
@3HE tak dá se v 9-36 koupit třeba Chicco Neptune za nějakých 2699:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…, má z bezpečnosti také 3 *, ale nedá se třeba polohovat, takže to pohodlí není takové, jako u těch dražších
jooo, tak ta by šla… ![]()
Ale tady ji nedoporučuješ… https://www.emimino.cz/…ptune-42800/
@steeve Můžeš se prosím vyjádřit k této? http://www.detatko.eu/…dy-Fenix-zel
Nechce se mi hledat všude možně, když máš přehled
díky ![]()
@3HE píše:
On by se pochlapil, ale nemáme love… proto taky hledám levnější sedačku přece
tuhle máme jako sedačku k tchánovi do auta: http://autosedacky.heureka.cz/…cobblestone/
kupoval ajsem jí proto, že to je jediná sedačka, která uveze starší i mladší dítě bez nutnosti nějakého předělávání, kdyby to bylo potřeba. ale polohovat se pravda nedá.. já mám tu isofixovou verzi, ta stojí něco přes 3tis.
@3HE musíš se občas podívat ze kdy jsou ty příspěvky, tenkrát to byl příspěvek z roku 2010, takže model Neptune z roku 2009 neprošel testy protože se rozebíral na podsedák a ten neochránil dítě.
Nyní máme rok 2013 a od roku 2012 je Chicco Neptune předělaný, je již v celku nerozdělává se, takže v roce 2012 dostal v testech 3 *,
tak a ten další odkaz Babypoint Fenix- ta sedačka nebyla v testech, takže se neví jak by dopadla, navíc je to kat. 9-25, ta nic neřeší, je to stejná velikost jako 9-18, ( neroste jako 9-36 do výšky) takže by stejně nevyhovovala výškou, když už vyrůstá dítě z 9-18.