Štěně a batole?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17159
13.3.16 21:25

P. S. Hlavně náš malej je teď ráno, co už má takovou tu svoji hlavu, hrozná „výprava“, ten je schopnej ráno hodinu sedět u hrnku mlíka a jogurtu a čučet na pohádky, pak si chce hrát a ven ho dostat je někdy docela náročný, takže psa jdu radši vyvenčit ještě o půlnoci když spí, aby tak do těch 10 vydržel, na což je zase dobrej jak už je (pes) starší že vydrží… ale štěňata musí ven daleko častěji, pokud nechcete aby čůralo v bytě na podložky, což mi s malým dítětem co všude vleze přijde trochu nehygienický…ségra s psíkama chodila co tři hodiny i v noci, ta říkala že větší trénink na děti snad neexistuje, ale oni ty psy mají spíš místo těch dětí…každopádně si s nima užijou taky svoje, i jim jídlo vaří a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17159
13.3.16 21:37
@Anonymni píše:
Zdravím všechny maminky,
co si myslíte o spojení štěně a batole???
Jde to dohromady?
Kamarádka si chce pořídit pejska k 16cti měsíční holčičce…
Já jí nijak neporadím, protože s tím nemám žádnou zkušenost…
Tak mám otázku dá se to zvládnout??Nebo jak to popřípadě zvládáte vy???
Děkuji za Vaše odpovědi. [/citace

Za mě bych kamarádce spíš - z vlastní zkušenosti - doporučila počkat až bude dítě aspoň chodit do školky, resp. až ho třeba bude moct nechat doma chvilku samotné a skočit psa vyvenčit, kdyby neměl kdo jiný, ono jen ranní venčení a výprava do školky může být pak mazec, pokud třeba partner bývá někdy mimo, nebo to ráno kvůli práci nestíhá, nevím - taky záleží jestli mají byt nebo dům se zahradou a může psa jen vypustit ze dveří se vyčůrat, což teda ale zrovna se štěňatama může taky zabrat dost času, já bych k tak malému děcku pejska nechtěla, max. kočku nebo cokoliv co se nemusí venčit, jinak počkat až bude dítě trochu chápat co starost o pejska obnáší, náš malej mu třeba rád sype jídlo (granule) ale to taky něco stojí a my třeba dost složitě kvůli partnerovo práci řešili návštěvy veteriny když měl hafík problémy…měli by promyslet kdo s pejskem bude jezdit na očkování, aby to nakonec nebylo na ní a nemusela mrně tahat s sebou, na mně to občas zůstalo a byl to teda horor a měla jsem strach aby tam malej něco neprovedl, nechytil, prostě pes byl objednanej na nějakej zákrok a mužskýho poslali na školení, co naděláš… takže prcka do kočáru nebo auta, hračky s sebou a jelo se…pak nás tam taťka vyzvedl, abych nemusela řešit ještě transport psa po narkóze domů…prostě připravit se i na to že můžou přijít zdravotní problémy a veterina je hodně drahá sranda, plus kvalitní strava pro štěňata, příp. pak řešit že pes třeba nesmí na dovolené tam kam můžou děti - když budou chtít dítě vzít např. do aquaparku, nebo nesmí do některých hotelů pro děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
13.3.16 21:42

@MarketMatej myslim že zakladatelka už to vyřešila, dotaz je z roku 2008 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17159
13.3.16 21:58

Aha, no tak to jo, to jsem slepá, datum jsem totálně přehlídla:-) každopádně by mě docela zajímalo jak se nakonec rozhodli, teda vlastně šlo o zakladatelky kamarádku - no co, tak třeba to pomůže někomu kdo to zvažuje teď a narazí na tuhle diskusi…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
13.3.16 22:04

@MarketMatej :lol: :lol: kdo ví, to se tady málokdy napíše jak se kdo rozhodl ;) Je fakt že nejhorší je to štěněcí období a běhání x krát denně ven to náročné bylo no. Ted pohoda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17159
13.3.16 22:16

@Markéta80 ¨
Jo to si pamatuju, naštěstí my si tenkrát hafíka přivezli těsně před vánocema jako takovej předčasnej dárek takže na to bylo pak víc času že jsme byli doma, jinak jsme oba chodili do práce a v zimě se mu tedy do sněhu čůrat a to druhé vůbec nechtělo, to jsme ho mohli dávat ven x-krát denně, takže podložky to doma jistily, akorát ze začátku teda čůral všude jinde jen ne na ně:-) Byt tedy zdemoloval solidně, hlavně lino, a v noci dost kvičel, mně stačilo když mě v noci v tom věku co psala zakl. budilo dítě jako závislák na prsu, ještě pes k tomu kdyby nějak vyváděl, což štěňata odtržený od mámy někdy dělají, to by mě už asi odrovnalo…co byl starší tak už jen v noci občas ňafal ze spaní a z druhý strany chrápal chlap, kolikrát sotva jsem malýho uspala a začala zabírat taky, ozvalo se to jeho poňafávání nebo třeba jak jim někdy ty nohy samy běhají tak s ní bouchal o skříň, nebo ocasem, takže mi trvalo usnout dalších půl hodiny a ještě jsem trnula aby nevzbudil malýho, když třeba štěknul na přítele vracejícího se později domů, ten mu pak sypal jídlo za zdí místnosti kde malej spal a už jen ty zvuky když pes žere a pije…do baráku bych se toho asi nebála, ale moct si znovu vybrat, psa už do bytu ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
13.3.16 22:32

@MarketMatej co to je za rasu? My si naší brali v březnu tak to bylo už počasí celkem slušné, naučena byla na podložky dobře ale venčila jsem tak 8× denně :mrgreen:, to bylo náročné, ted je to fajn, jdu s ní ráno kolem 6, pak ve 13,18 a mezi 22-23h. teda někdy i manžel a ok. V noci spí a i kdyby tak mě o víkendu budí že naskakuje na postel kam sama nevyskočí a tak kníká asi aby mě probudila tak se vykopu a jdeme na chvilku, to se vyvenčí a hned žene domů na snídani :mrgreen: :mrgreen:. Velkého bych do bytu nechtěla, naše je malinká a do budoucna řešíme jestli jí nepořídit kamarádku stejné rasy, chtěla bych i od stejné feny :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17159
14.3.16 09:51

Hele pouliční mix, znáš to - matka jista, tu jsme i videli, otec nejistý (ala „jen tak běžel kolem“) a bude v tom nejspíš bígl, staford apod. - máma staford mixlej něčím, tata prý vlčák s něčím…nás hafan je asi spis do toho taty, brachu a segru mel úplně černé jako máma a on ma hnědé páleni a úplně jinej čumák… Velikost střední, váží 15-16 kg, ale předtím mel přítel dobrmana krizenyho s vláčkem, docela hovadko 45tikilovy, já tomu říkala „dite z prvniho manželství“ protože mu ho nechala byvalka na krku, ne teda manželka ale ta ho domu přitáhla a pak se jí nehodil, a on je typ co jezdil vždycky na cundry tak ho bral s sebou, už byli na sebe zvykli a asi mu to po rozchodu pomohlo i psychicky, muset se o něj starat donutí te to jít ven…no dodnes si děláme srandu jestli jsem se tehdy před 11 lety zamilovala víc do něj nebo toho psa :lol: Byl to fakt miláček, deti zboznoval a mohly na nem stipat drivi, chudák pak v 5 letech někde neco asi snědl na výletě otráveného možná jako návnadu od myslivců a během týdne byl pryč…:-( pak mi kolegyně poslala ty tři kousky co se narodily jejím známým a za očkování a odčervení byl náš:-) A vy mate dite/děti teda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17159
14.3.16 09:55

Marketa80 - Sorry s vlčákem, ne s vláčkem:-) Co mate za psa? Segra ma 3 stafordy v bytě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17159
14.3.16 09:56

Marketa80 - Sorry s vlčákem, ne s vláčkem:-) Co mate za psa? Segra ma 3 stafordy v bytě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
14.3.16 11:42

@MarketMatej manžel taky říká že jí máme jako další dítě, prý proč jí furt češu ale kdybych nečesala tak chudák ani nic nevidí :jazyk: a nechci vidět jak by ta srst vypadala bez česání, denně to zabere sotva 10 minut :lol:. Má 2kg :mrgreen: :mrgreen:, manžel říká nejmenší a nejdražší pes v rodině :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17159
14.3.16 12:31

Hezký, a tady náš hlídač…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
14.3.16 12:35

@MarketMatej :palec: tak staforda bych tam ani nepoznala :mrgreen:. naše hlídá ve chvíli kdy slyší zvonek, to je řev :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17159
14.3.16 12:53

Jo to si umím představit, tady maj podobnýho jako vy o patro níž a jen jde někdo kolem po chodbě už spustí siréna:-) náš teda štěká jak nějakej vlkodav, takovým tím basem hlubokým - prostě jak spravnej hlídací pes:-) On byl do toho staforda spis jako stene ale pak se celej protahl asi po tatovi, u tech směsí nikdy nevis co z toho vyroste - čekali jsme i ze bude větší, ale do bytu je tak akorát, takže si nestezuju:-) Máma byla taková mohutnější zavalitější, on je spis atletickej typ ale ty druhý dvě štěňata byly určitě víc po ní. Jenže tenhle nám přišel prvni naproti:-) a trochu nám někdy i připomíná jeho předchůdce, takovou jeho zmenšenou verzi:-) Ale umí bejt i užitečnej, hlavně na dojidani po malém a úklid vseho co mu upadne na zem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17159
14.3.16 12:53

Opět omylem dvakrát odesláno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie