Štěně a batole?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Capelucia
30.4.20 11:22

Ach jo, manžel mě taky uhání, aby jsme si pořídili pejska, a to se naše miminko ještě ani nenarodilo. Moc se mi do toho nechce…

• Citovat
  • Upravit
34473
30.4.20 11:36
@welovefashion píše:
myslím, že přeháníš, ne každý pes je gaučový povaleč, co musí mít neustále někoho za zadkem, znám hodně lidí, co mají psa a samozřejmě pracují, takže ráno vyvenčí, večer vyvenčí, pak se se psem pomazlí, nakrmí ho, když jsou o víkendu doma, tak vezmou psa na výlet, děti se se psem budou mazlit celé odpoledne i dopoledne a ona ho bude ještě hodinu denně cvičit, nemyslím, že by ten pes tímto nějak strádal… když se bude chtít pomazlit, tak snad přijde a oni ho neodmítnou…
Štěně jaksi potřebuje víc, než aby byl plyšák pro děti a panička se mu věnovala hodinu denně. Že půlka lidí nedá psovi to, co potřebuje neznamená, že je to správně a v pohodě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
30.4.20 12:07
@terien píše: Štěně jaksi potřebuje víc, než aby byl plyšák pro děti a panička se mu věnovala hodinu denně. Že půlka lidí nedá psovi to, co potřebuje neznamená, že je to správně a v pohodě.

Myslím, že pes není člověk a toto je úplně v pořádku, plus když ho až bude větší vezme na cvičák… Vždyť ten pes bude mít kde běhat celý den, ji i děti k ruce nonstop a vycvičit ho chce taky… Nevím, co víc by měla dělat, to se o něj má starat jako o batole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.4.20 12:13
@welovefashion píše:
Myslím, že pes není člověk a toto je úplně v pořádku, plus když ho až bude větší vezme na cvičák… Vždyť ten pes bude mít kde běhat celý den, ji i děti k ruce nonstop a vycvičit ho chce taky… Nevím, co víc by měla dělat, to se o něj má starat jako o batole?

Jasně no, je to stejně v pořádku jako vyvenčit psa ráno 15 minut, po práci 15 minut a zbytek dne ho zavřít v bytě. Štěně prostě potřebuje víc, než co mu zakladatelka chystá nabídnout. Pes není člověk, což ovšem neznamená, že nemá své potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.20 12:22

@terien My trávíme většinu času venku i teď bez štěněte ať už na procházce nebo na zahradě. Nemyslím si, že pořízením psa by se to změnilo. Jde o špice středního, já i manžel s ním máme v plánu mimo jiné chodit běhat, případně na dlouhé procházky. Už teď chodíme k večeru téměř denně běhat, rádi s sebou přibereme chlupáče. Právě nechci, aby pes nějak trpěl, strádal, proto se ptám. Ještě to zvážíme, obě děti psa moc chtějí a manžel a já také, ale chceme počkat na vhodnou chvíli a nechceme ho za každou cenu hned.

• Citovat
  • Upravit
34473
30.4.20 12:24
@Anonymní píše:
@terien My trávíme většinu času venku i teď bez štěněte ať už na procházce nebo na zahradě. Nemyslím si, že pořízením psa by se to změnilo. Jde o špice středního, já i manžel s ním máme v plánu mimo jiné chodit běhat, případně na dlouhé procházky. Už teď chodíme k večeru téměř denně běhat, rádi s sebou přibereme chlupáče. Právě nechci, aby pes nějak trpěl, strádal, proto se ptám. Ještě to zvážíme, obě děti psa moc chtějí a manžel a já také, ale chceme počkat na vhodnou chvíli a nechceme ho za každou cenu hned.

Děti to bude bavit měsíc, takže to si musíš rozmyslet hlavně ty a manžel, na vás ta zodpovědnost bude. Další věc je, kolik času bude na psa, až se vrátíš do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.20 12:28

@terien ono na rodičovské je buď miminko nebo batole a batole mi právě přišlo už vhodnější než pořízení psa k miminku.

• Citovat
  • Upravit
34473
30.4.20 12:30
@Anonymní píše:
@terien ono na rodičovské je buď miminko nebo batole a batole mi právě přišlo už vhodnější než pořízení psa k miminku.

Vhodnější možná, ale žádná výhra to není ani tak. A jak říkám, rodicakem to nekončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.20 12:51

@terien To je jasné. Jinak mimo rodičák pracuju kombinovaně z domu a cca 3-4 hodiny jsem mimo domov.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
30.4.20 13:30

Když pejska chcete všichni, máte na to podmínky, tak si ho pořiďte. Můžete si pak zodpovědnost rozdělit. Ne všechny děti jsou nezodpovědné a pejsek jich přestane bavit po měsíci. Právě takový pejsek děti může hodně naučit - taky co to znamená, starat se o živou bytost. Jenom musí být bezpečný pro batole a děti také musí rozumět, že pejsek není plyšák. U nás jsme měli pejska od mala a bylo to super, bez něj by moje dětství bylo hodně smutnější.

• Citovat
  • Upravit
34322
2.5.20 11:52

Za mě nevidím problém, ale zároveń si myslím, že ta doba starání, kterou popisuješ, je naprosto nereálná.
Když je štěně malé, je potřeba investovat spoustu času a energie do samostatných procházek bez rodiny, kde se budeš na 100 % věnovat pouze psovi, chodit s ním mezi ostatní psy, do města, prostě aby si na vše zvykl.
Pokud budeš moci aspoň 1× za 2-3 dny na takovou samostatnou procházku vyrazit, tak to bude v pohodě.
A pokud by pes mohl s vámi do domu, ušetříš si další spoustu času, po který by bylo fajn se mu věnovat.
Jinak špic je dobrý pes na samostatný pobyt venku, ale na běhání, zvlášť v létě, asi tolik nebude. Nebo ne na nějaké velké běhání. Přece jen současní špicové se chovají na exteriér „chlupaté koule“.
A samozřejmě je lepší pořídit psa teď, než až budeš v práci, to je jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.20 18:24

@Lucie_Sx Takovou samostatnou výcvikově socializační procházku jsem měla na mysli právě denně kolem těch 2 hodin. Víc času bez dětí budu mít těžko, manžel se vrací z práce mezi 16-17 hod, takže bych vyrazila potom a kolem 18-19 zase chci být doma :think: O víkendu bych si možná urvala víc, nicméně raději bych abychom třeba šli celá rodina, zase nechci ochuzovat děti o tolik času se mnou… :oops:

• Citovat
  • Upravit
34322
4.5.20 18:28
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Takovou samostatnou výcvikově socializační procházku jsem měla na mysli právě denně kolem těch 2 hodin. Víc času bez dětí budu mít těžko, manžel se vrací z práce mezi 16-17 hod, takže bych vyrazila potom a kolem 18-19 zase chci být doma :think: O víkendu bych si možná urvala víc, nicméně raději bych abychom třeba šli celá rodina, zase nechci ochuzovat děti o tolik času se mnou… :oops:

Z mojí zkušenosti na takovou procházku stačí 1× za 2-3 dny, s tím, že samozřejmě aspoň obden je lepší. Já takhle vyrážela obejít město - sídliště, plochy pro psy, prostě od každého něco, a do města nastřídačku pěšky / busem /autem. V kapse pamlsky, napůl vodítko - bez vodítka, a cvičit „ke mně“, „sedni“, „lehni“. První rok života psa. Vyplatí se to.
Ten zbytek procházek určitě normální procházky s rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.20 19:03

@Lucie_Sx Tak nějak jsem to myslela. Samozřejmě že pak budou občas dny, kdy to nepůjde, ale ráda bych to takhle zavedla. Cvičák zvažuju, je ale docela daleko od nás a když jsem tam kdysi chodila s Landseerkou, nebyla jsem úplně nadšená z přístupu, samozřejmě se to za ty roky mohlo zlepšit, ale tak nějak mě to neláká a doufám, že to je zvládnem i bez cvičáku.

• Citovat
  • Upravit
87
3.3.21 06:21

Ahoj, rozhodli jsme se pro pořízení štěněte. Máme dvě děti, mladšímu bude v době, kdy štěňátko budeme brát, 22 měsíců, staršímu 6 let. Někteří lidé v okolí mě dost odrazují, že mám počkat, až budou oba školáci. Chci se zeptat na vaše zkušenosti s takovým soužitím, jestli to jde zvládat, na co dát pozor. Máme dům se zahradou, štěně bude kolie. Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný