Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@welovefashion píše:Štěně jaksi potřebuje víc, než aby byl plyšák pro děti a panička se mu věnovala hodinu denně. Že půlka lidí nedá psovi to, co potřebuje neznamená, že je to správně a v pohodě.
myslím, že přeháníš, ne každý pes je gaučový povaleč, co musí mít neustále někoho za zadkem, znám hodně lidí, co mají psa a samozřejmě pracují, takže ráno vyvenčí, večer vyvenčí, pak se se psem pomazlí, nakrmí ho, když jsou o víkendu doma, tak vezmou psa na výlet, děti se se psem budou mazlit celé odpoledne i dopoledne a ona ho bude ještě hodinu denně cvičit, nemyslím, že by ten pes tímto nějak strádal… když se bude chtít pomazlit, tak snad přijde a oni ho neodmítnou…
@terien píše: Štěně jaksi potřebuje víc, než aby byl plyšák pro děti a panička se mu věnovala hodinu denně. Že půlka lidí nedá psovi to, co potřebuje neznamená, že je to správně a v pohodě.
Myslím, že pes není člověk a toto je úplně v pořádku, plus když ho až bude větší vezme na cvičák… Vždyť ten pes bude mít kde běhat celý den, ji i děti k ruce nonstop a vycvičit ho chce taky… Nevím, co víc by měla dělat, to se o něj má starat jako o batole?
@welovefashion píše:
Myslím, že pes není člověk a toto je úplně v pořádku, plus když ho až bude větší vezme na cvičák… Vždyť ten pes bude mít kde běhat celý den, ji i děti k ruce nonstop a vycvičit ho chce taky… Nevím, co víc by měla dělat, to se o něj má starat jako o batole?
Jasně no, je to stejně v pořádku jako vyvenčit psa ráno 15 minut, po práci 15 minut a zbytek dne ho zavřít v bytě. Štěně prostě potřebuje víc, než co mu zakladatelka chystá nabídnout. Pes není člověk, což ovšem neznamená, že nemá své potřeby.
@terien My trávíme většinu času venku i teď bez štěněte ať už na procházce nebo na zahradě. Nemyslím si, že pořízením psa by se to změnilo. Jde o špice středního, já i manžel s ním máme v plánu mimo jiné chodit běhat, případně na dlouhé procházky. Už teď chodíme k večeru téměř denně běhat, rádi s sebou přibereme chlupáče. Právě nechci, aby pes nějak trpěl, strádal, proto se ptám. Ještě to zvážíme, obě děti psa moc chtějí a manžel a já také, ale chceme počkat na vhodnou chvíli a nechceme ho za každou cenu hned.
@Anonymní píše:
@terien My trávíme většinu času venku i teď bez štěněte ať už na procházce nebo na zahradě. Nemyslím si, že pořízením psa by se to změnilo. Jde o špice středního, já i manžel s ním máme v plánu mimo jiné chodit běhat, případně na dlouhé procházky. Už teď chodíme k večeru téměř denně běhat, rádi s sebou přibereme chlupáče. Právě nechci, aby pes nějak trpěl, strádal, proto se ptám. Ještě to zvážíme, obě děti psa moc chtějí a manžel a já také, ale chceme počkat na vhodnou chvíli a nechceme ho za každou cenu hned.
Děti to bude bavit měsíc, takže to si musíš rozmyslet hlavně ty a manžel, na vás ta zodpovědnost bude. Další věc je, kolik času bude na psa, až se vrátíš do práce.
@terien ono na rodičovské je buď miminko nebo batole a batole mi právě přišlo už vhodnější než pořízení psa k miminku.
@Anonymní píše:
@terien ono na rodičovské je buď miminko nebo batole a batole mi právě přišlo už vhodnější než pořízení psa k miminku.
Vhodnější možná, ale žádná výhra to není ani tak. A jak říkám, rodicakem to nekončí.
@terien To je jasné. Jinak mimo rodičák pracuju kombinovaně z domu a cca 3-4 hodiny jsem mimo domov.
Když pejska chcete všichni, máte na to podmínky, tak si ho pořiďte. Můžete si pak zodpovědnost rozdělit. Ne všechny děti jsou nezodpovědné a pejsek jich přestane bavit po měsíci. Právě takový pejsek děti může hodně naučit - taky co to znamená, starat se o živou bytost. Jenom musí být bezpečný pro batole a děti také musí rozumět, že pejsek není plyšák. U nás jsme měli pejska od mala a bylo to super, bez něj by moje dětství bylo hodně smutnější.
Za mě nevidím problém, ale zároveń si myslím, že ta doba starání, kterou popisuješ, je naprosto nereálná.
Když je štěně malé, je potřeba investovat spoustu času a energie do samostatných procházek bez rodiny, kde se budeš na 100 % věnovat pouze psovi, chodit s ním mezi ostatní psy, do města, prostě aby si na vše zvykl.
Pokud budeš moci aspoň 1× za 2-3 dny na takovou samostatnou procházku vyrazit, tak to bude v pohodě.
A pokud by pes mohl s vámi do domu, ušetříš si další spoustu času, po který by bylo fajn se mu věnovat.
Jinak špic je dobrý pes na samostatný pobyt venku, ale na běhání, zvlášť v létě, asi tolik nebude. Nebo ne na nějaké velké běhání. Přece jen současní špicové se chovají na exteriér „chlupaté koule“.
A samozřejmě je lepší pořídit psa teď, než až budeš v práci, to je jasný.
@Lucie_Sx Takovou samostatnou výcvikově socializační procházku jsem měla na mysli právě denně kolem těch 2 hodin. Víc času bez dětí budu mít těžko, manžel se vrací z práce mezi 16-17 hod, takže bych vyrazila potom a kolem 18-19 zase chci být doma
O víkendu bych si možná urvala víc, nicméně raději bych abychom třeba šli celá rodina, zase nechci ochuzovat děti o tolik času se mnou… ![]()
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Takovou samostatnou výcvikově socializační procházku jsem měla na mysli právě denně kolem těch 2 hodin. Víc času bez dětí budu mít těžko, manžel se vrací z práce mezi 16-17 hod, takže bych vyrazila potom a kolem 18-19 zase chci být domaO víkendu bych si možná urvala víc, nicméně raději bych abychom třeba šli celá rodina, zase nechci ochuzovat děti o tolik času se mnou…
Z mojí zkušenosti na takovou procházku stačí 1× za 2-3 dny, s tím, že samozřejmě aspoň obden je lepší. Já takhle vyrážela obejít město - sídliště, plochy pro psy, prostě od každého něco, a do města nastřídačku pěšky / busem /autem. V kapse pamlsky, napůl vodítko - bez vodítka, a cvičit „ke mně“, „sedni“, „lehni“. První rok života psa. Vyplatí se to.
Ten zbytek procházek určitě normální procházky s rodinou.
@Lucie_Sx Tak nějak jsem to myslela. Samozřejmě že pak budou občas dny, kdy to nepůjde, ale ráda bych to takhle zavedla. Cvičák zvažuju, je ale docela daleko od nás a když jsem tam kdysi chodila s Landseerkou, nebyla jsem úplně nadšená z přístupu, samozřejmě se to za ty roky mohlo zlepšit, ale tak nějak mě to neláká a doufám, že to je zvládnem i bez cvičáku.
Ahoj, rozhodli jsme se pro pořízení štěněte. Máme dvě děti, mladšímu bude v době, kdy štěňátko budeme brát, 22 měsíců, staršímu 6 let. Někteří lidé v okolí mě dost odrazují, že mám počkat, až budou oba školáci. Chci se zeptat na vaše zkušenosti s takovým soužitím, jestli to jde zvládat, na co dát pozor. Máme dům se zahradou, štěně bude kolie. Děkuji. ![]()
Ach jo, manžel mě taky uhání, aby jsme si pořídili pejska, a to se naše miminko ještě ani nenarodilo. Moc se mi do toho nechce…