Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Markéta80 píše:
@Miraculous ono jde i o jaké plemeno jde. Náročnější to je, ze začátku se musí se štěnetem běhat kvůli venčení fakt často. My máme a měli jsme společenská plemena tak venčení bylo složitější. Ale jsme v bytě. otázka je kolik času bude pes potřebovat. Našim stačí je lidská společnost, na pohyb náročné nejsou ani jedna. Pokud pes bude náročný na pohyb tak s malým dítětem to problém prostě bude. Zahrada na druhou stranu je fajn a až štěně odroste bude to fajn.
problém je, že pro psa je zahrada jako obývák bez televize pro člověka. Všechno je již známé a okoukané, podněty nula, nula, nic. Člověk pak lehce zklouzne k lenosti, a zejména pak v zimě, že když psa vypustí na dvě hoďky na zahradu, že s ním nemusí ven. Taky jsem měla takové dny, pak si ale uvědomím, že kdybych já byla „zavřená“ v obýváku bez knížky / časopisu, televize a mohla jen koukat do 4 stěn, že taky budu ráda, když večer na dvě hodinky vypadnu. Takže i nad tímto je potřeba se zamyslet.
Každý pes, a to i ta společenská plemena potřebují aktivitu, podněty, společnost a nějakou činnost. Úplně mě drtí, když vidím jorkšíry, což jsou vlastně pořád teriéři, čili energií nabité plemeno, jak chodí na jojo šňůře jenom kolem paneláku. ![]()
@hopsalka Já chodím ven denně, pes bude chodit se mnou. Toť jeden z hlavních důvodů pořízení. Chybí mi doprovod do lesa, na běhání atd. Samotnou mě to tak moc nebaví, ale ven potřebuju.
@Miraculous píše:
@hopsalka Já chodím ven denně, pes bude chodit se mnou. Toť jeden z hlavních důvodů pořízení. Chybí mi doprovod do lesa, na běhání atd. Samotnou mě to tak moc nebaví, ale ven potřebuju.
tak nemluvím zrovna o Vás, spíš o tom co dnes a denně vídám, je to smutný obrázek. Zas lepší pes na gauči, než v množírně.
@hopsalka To máte pravdu a že současná doba množírnám zrovna nahrává ![]()
@hopsalka to je jasné, ale furt lepší vyběhnout na zahradu než drapnout štěně v bytě rychle po schodech
jinak je jasné že pes potřebuje čas. naše chodí ven 4× denně, ale nejraději jsou doma. jenže stačí nemoc a je to náročné. nejmladší si poranil oko a 6× denně se kapou atb a po nakapání jí hlídat at si tam nehrábne. Hojí se to prostě pomalu
Já hledal plemeno málo náročné na pohyb
Tím že jsou 3 tak se spolu zabaví ![]()
Zdravím, my jsme teďka zachránili štěňátko voříška před útulkem (známá se jich „musela“ zbavit) a mámě holčičku 5 týdnů starou… Můžu se přiznat, že samotnou mě děsí, co jsme to provedli, ale já jsem tvor velice trpělivý a partner zrovnatak, přičemž mi se vším dost pomáhá. Takže si myslím, že to půjde. Záleží co je člověk ochotný pro pejska, pro díťátko a celkově pro rodinu udělat. Teďka jsme ve fázi, kdy si zvyká čůrat venku, ale to je jasný, že to nějakou dobu potrvá, takže vytíráme o sto šest. Holka mi včera k tomu onemocněla, takže jsme museli na pohotovost, a kromě bobíku jsem doma žádnou neplechu nenašla. Uvidíme, jak dlouho mi optimismus vydrží ![]()