Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@MarketMatej naše jen na zvonek jinak je hodná, ani venku neštěká. tam naopak by se šla s každym kamarádit, jen ten zvonek asi by jsme slyšeli že někdo zvoní
Do bytu určitě lepší, naše je skladná dokonale, kolikrát jí ani nemůžu najít
![]()
Kromě dvou fenek ktere už doma byly jsem si brala k cerstvě rocnimu synovi do predvychovy steně labradora…pravda ac byl v byte v krizovce vyhoda RD a dvorku na rychle vyvenceni ![]()
Mám 5 měsíční holčičku a do budoucna plánujeme pejska. Poradil by mi někdo, od kolika let si pořídit pejska? Chtěli bychom Kavalír King Charles španěl, myslíte že je vhodný k malým dětem? ![]()
@zabicka737 kavalír je super volba
, my jí měli a k dítěti super pes. neni to mini pes a zase ne velký. Záleží na dítěti, my jí kupovali když měl prvorozený něco přes 2 roky
Chce to aby už dítě alespoň dobře chodilo protože ze začátku se štěnětem budeš běhat každou chvilku, takhle si syn vzalo boty a šel taky
. Hlavně vybrat dobrou chovnou stanici at vyberete štěně od zdravých rodičů ![]()
Ahoj holky, co říkáte na pořízení štěňátka k batoleti, kterému v tom čase bude 20 měsíců a k 6-leté slečně? Jedná se o středně velké plemeno, pejsek bude na zahradě. Přes den jsme většinu času venku, v plánu mám hodinu až dvě se věnovat výhradně štěněti (výcvik, procházka), jinak bude s námi všemi. Nezblázním se z toho?
Psa jsem měla ještě jako bezdětná Landseera a pak Novofundlanďana, takže nějaké zkušenosti mám.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, co říkáte na pořízení štěňátka k batoleti, kterému v tom čase bude 20 měsíců a k 6-leté slečně? Jedná se o středně velké plemeno, pejsek bude na zahradě. Přes den jsme většinu času venku, v plánu mám hodinu až dvě se věnovat výhradně štěněti (výcvik, procházka), jinak bude s námi všemi. Nezblázním se z toho?Psa jsem měla ještě jako bezdětná Landseera a pak Novofundlanďana, takže nějaké zkušenosti mám.
Já nějak nemůžu přijít na to, kde by měl být problém?…
Já měla ke 4 měsíčnímu vh štěňat a jedno jsme si nechali. Bylo to náročné, ale krásné ![]()
Tak abych byla maličko konkrétnější, moje máma a tchýně říkají, že je to nesmysl a mám počkat, až budou mladšímu dítěti alespoň 3 roky, lépe bude školák. Osobně v tom problém také nevidím, manžel sám navrhl, že by štěně bylo lepší, když jsem na rodičovské, ale zkušenosti se psem a dítětem nemám, proto se ptám. Mně ani manželovi třeba rodiče nepovolili psa nikdy, protože nikdy nebyl správný čas
![]()
Jako dokud máš psa z příčetné chovatelské stanice, dostatečně socializovaného a budeš se mu věnovat a víš jak na to, tak jako jo, batole z toho trošku bláznit bude, ale radostí
A když bude od štěněte, takže nebude na začátku větší než batole, tak by se ho ani bát nemuselo a pokud jo, tak to překoná. a naučit se překonávat obavy je něco, co svoje děti chceš naučit.
Jako jo - připravíte děti o tradiční součást dětství - o žebrání aby rodiče pořídili pejska!
Na matky v tomhle fakt kašli. Mají tak nějak v popisu práce rozporovat tvoje nápady. Ale - její obavy si vzala v potaz a následně vyhodnotila jako nerelevantní.
@Anonymní píše:
Tak abych byla maličko konkrétnější, moje máma a tchýně říkají, že je to nesmysl a mám počkat, až budou mladšímu dítěti alespoň 3 roky, lépe bude školák. Osobně v tom problém také nevidím, manžel sám navrhl, že by štěně bylo lepší, když jsem na rodičovské, ale zkušenosti se psem a dítětem nemám, proto se ptám. Mně ani manželovi třeba rodiče nepovolili psa nikdy, protože nikdy nebyl správný čas![]()
Máma a tchýně mají pravdu. Opravdu těžko vezmeš malé štěně, strčíš ho na zahradu a budeš se mu věnovat hodinu denně
a dál co? Myslíš, že štěňátko tam bude způsobně sedět a čekat, až si ho zas někdo všimne? Že v noci bude spokojeně spinkat samo v boudě? Štěně na rodičovské ano, ale určitě ne s batoletem a plánem, jak jsi ochotná mu věnovat celou hodinu, až dvě.
Co je to za plemeno? Vetsinou male stendo se bere ze zacatku domu, aby si zvyknul na svou smecku a nebylo samo.
@terien píše:
Máma a tchýně mají pravdu. Opravdu těžko vezmeš malé štěně, strčíš ho na zahradu a budeš se mu věnovat hodinu denněa dál co? Myslíš, že štěňátko tam bude způsobně sedět a čekat, až si ho zas někdo všimne? Že v noci bude spokojeně spinkat samo v boudě? Štěně na rodičovské ano, ale určitě ne s batoletem a plánem, jak jsi ochotná mu věnovat celou hodinu, až dvě.
Já pochopila, že s ním budou většinu času na zahradě a ona se mu pak bude věnovat cca tu 1-2 hodiny samostatně, já bych v tom problém neviděla, jedině, že kromě psa bude muset vycvičit i děti, jak se ke psovi chovat… ![]()
@welovefashion píše:
Já pochopila, že s ním budou většinu času na zahradě a ona se mu pak bude věnovat cca tu 1-2 hodiny samostatně, já bych v tom problém neviděla, jedině, že kromě psa bude muset vycvičit i děti, jak se ke psovi chovat…
No jasně, s batoletem, šestiletou, domem a zahradou bude celý den na zahradě se psem. Tyhle řeči má každý druhý, co si pořizuje psa a realita? Pes může být rád, že má tu zahradu, jinak by se ani nevychcal. Teď je doma a psovi dá 2 hodiny max., až půjde do práce tak se psem bude co? Dostane nažrat a už si ho pořádně nikdo nevšimne.
@terien píše:
No jasně, s batoletem, šestiletou, domem a zahradou bude celý den na zahradě se psem. Tyhle řeči má každý druhý, co si pořizuje psa a realita? Pes může být rád, že má tu zahradu, jinak by se ani nevychcal. Teď je doma a psovi dá 2 hodiny max., až půjde do práce tak se psem bude co? Dostane nažrat a už si ho pořádně nikdo nevšimne.
myslím, že přeháníš, ne každý pes je gaučový povaleč, co musí mít neustále někoho za zadkem, znám hodně lidí, co mají psa a samozřejmě pracují, takže ráno vyvenčí, večer vyvenčí, pak se se psem pomazlí, nakrmí ho, když jsou o víkendu doma, tak vezmou psa na výlet, děti se se psem budou mazlit celé odpoledne i dopoledne a ona ho bude ještě hodinu denně cvičit, nemyslím, že by ten pes tímto nějak strádal… když se bude chtít pomazlit, tak snad přijde a oni ho neodmítnou…