Dotyky psychologa

Anonymní
1.10.17 09:44

Dotyky psychologa

Zajímaly by mě zkušenosti spíše asi žen, které chodí k psychologovi/psychoterapeutovi. Jak často se vás dotýká váš psycholog? :) nemyslím tím při vytani nebo loučení. Když si povídate, jestli vás vezme za ruku, nebo pohladí po noze, popřípadě objímá když Vas chce uklidnit? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
1.10.17 09:49

Nikdy. Jen podání ruky. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.10.17 10:01

Od psychologa čekám odbornou pomoc. Na tělesné doteky mimo podaní ruky mám rodinu. Tebe objímá psycholog 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
1.10.17 10:08

Ta teda nevim, ja chodila k psycholozce a ta me nekolikrat vzala za ruku, popr pohladila po noze, kdyznsem tam brecela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
1.10.17 10:10

Přijde mi to divné, já k jednomu chodila kdysi dlouho a teda jen podal ruku a to bylo vše. Dávala bych si na něj pozor :think: Jestli je to jen tvůj doktor a ne nějaký známý třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.17 10:17

Psycholog mě neobjima :) zajímaly mě zkušenosti ostatních.
Rozebiraly jsme to se známou, která mi vykládala co si všechno psycholog ani nesmí dovolit. Mezi tím bylo právě i jakýkoliv jiný kontakt, i to že by měl sedět tak daleko aby na mě nemohl jen tak dosáhnout :D me to přijde moc.. Já osobně chodím k psychologovi, a právě to držení za ruku tam i několikrát bylo a nepřišlo mi to blbé

• Citovat
  • Upravit
9371
1.10.17 10:20

Možná se jedná o nový druh terapie. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.10.17 10:29
@Anonymní píše:
Psycholog mě neobjima :) zajímaly mě zkušenosti ostatních.
Rozebiraly jsme to se známou, která mi vykládala co si všechno psycholog ani nesmí dovolit. Mezi tím bylo právě i jakýkoliv jiný kontakt, i to že by měl sedět tak daleko aby na mě nemohl jen tak dosáhnout :D me to přijde moc.. Já osobně chodím k psychologovi, a právě to držení za ruku tam i několikrát bylo a nepřišlo mi to blbé

Tělesný kontakt je nepřípustný proto, aby si to citliví a už tak trochu znevýhodnění jedinci nevykládali jinak. Držení za ruku mi nepřijde hrozné, ale objímat a hladit fakt ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.17 10:50

No to objimani by si mohl každý vyložit jinak :) kamarádka právě neví na čem je, protože ji občas pohladí jakoby po koleně, za ruku ji taky držel když ji něco vysvětloval, a jedno obejmuti a ona je paf :D podle té známé je tedy neprofesionální a neměl by to dělat, což je opravdu už na uvazenou :)

• Citovat
  • Upravit
26560
1.10.17 10:59

Tak kdyz jsem byla hodne mlada, tak me taky obcas pohladil po kolinku a obejmul muj stary nemcinar, rekla bych, ze to nema s nic spolecneho ani s psychologii ani s nemcinou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.17 11:35
@Lenka_Hal píše:
Tak kdyz jsem byla hodne mlada, tak me taky obcas pohladil po kolinku a obejmul muj stary nemcinar, rekla bych, ze to nema s nic spolecneho ani s psychologii ani s nemcinou :mrgreen:
:) :D :D :lol: to asi opravdu nemá :D
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.17 12:16

To asi i úzce souvisí s tím jestli vám psycholog tyka nebo vyka. To mi přijde taky podle názoru. Pro jedny to nepřipadá v úvahu a pro druhé je to příjemnější. Ale osobně neznám nikoho kdo by si tykal.

• Citovat
  • Upravit
81479
1.10.17 13:52

Je rozdil psycholog a terapeut. A u terapie zalezi na smeru. Jsou i takove Ktere dotyky vyuzivaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.10.17 13:54

To hodně záleží na tom, jakou metodou pracuje. Pokud pracuje s tělem, tak to bývá kontaktnější, než když se pracuje jen se slovem.

Pokud je dotyčná z dotyků paf, tak je potřeba aby to v té terapii otevřela. Ať už dotyčný neumí hlídat svoje hranice a nebo ona má přenos. A hranice co je v tomto případě v pořádku a co ne, určuje klient.

obecně - pokud je to terapeut muž a hladí klientku po noze, tak je mi to poněkud podezřelé…

Obecně je pro udržení hranic jednoduší pracovat jen se slovem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.17 14:12

S tělem nepracuje, spíše se slovem.
Jde o muže terapeuta a ženu klientku, ale dotyk je takový letmý po koleni, při zasmání, nebo utesovani že to zvládneme.
Držení ruky bylo v podobném smyslu, bavily jsme o dotycich jak mi jsou celkem nepříjemné a když nemusím tak to nedělám.. Během té hodiny mě vzal za ruku a hladil mě.

U kamarádky nevím takové detaily, prý to ale taky většinou souviselo s terapii. Ale až to objetí ji zaskočilo :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová