Dotyky psychologa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
1.10.17 15:08
@Anonymní píše:
S tělem nepracuje, spíše se slovem.
Jde o muže terapeuta a ženu klientku, ale dotyk je takový letmý po koleni, při zasmání, nebo utesovani že to zvládneme.
Držení ruky bylo v podobném smyslu, bavily jsme o dotycich jak mi jsou celkem nepříjemné a když nemusím tak to nedělám.. Během té hodiny mě vzal za ruku a hladil mě.U kamarádky nevím takové detaily, prý to ale taky většinou souviselo s terapii. Ale až to objetí ji zaskočilo :)

pokud jsou vám dotyky nepříjemné, tak to jednoznačně řekněte. Pokud se necítítě pohodlně a pokud nenajdete odvahu vymezit si hranice, tak se možnosti toho, s čím vám terapie může pomoci dost omezí.

Neurazí se, téměř jistě to dělá spíš bezděčně a nějak si nevšiml, že už je za vašimi hranicemi.

není to nic zásadního - tedy pro terapeuta. Pro vás to bude docela velký krok, kdy se za sebe postavíte a zjistíte, že to prošlo a nic se nestalo a vedlo to k tomu, co jste chtěla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.17 16:27

On ví, že dotyky mi nejsou příjemné a nedělám to. A taky když mě vzal za ruku a hladil, tak se mě pak hned ptal jak to na mě působilo. A mě to nebylo nepříjemné, známe se už dost dlouho a bylo to dokonce moc uklidňující :)
U mě to právě nepřijde že by to bylo za hranicí. Jen u kamarádky to objetí a hlazení je trochu zvláštní, ale kdo ví v jaké souvislosti to bylo. Mě pouze zajímá jak to mají nebo měli ostatní ženy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.17 19:10
@Anonymní píše:
To asi i úzce souvisí s tím jestli vám psycholog tyka nebo vyka. To mi přijde taky podle názoru. Pro jedny to nepřipadá v úvahu a pro druhé je to příjemnější. Ale osobně neznám nikoho kdo by si tykal.

Já bych třeba byla celkem ráda aby mi tykal a já jemu vykala, je mi to přirozenější, ale netuším jestli by na to vůbec mohl přistoupit psycholog :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.17 19:34
@Anonymní píše:
Já bych třeba byla celkem ráda aby mi tykal a já jemu vykala, je mi to přirozenější, ale netuším jestli by na to vůbec mohl přistoupit psycholog :)

Já a můj terapeut si tykáme, ale známe se z dřívějška, chodili jsme na stejné gymnázium :lol:

úplně jiný anonym

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.17 19:37
@Anonymní píše:
Já a můj terapeut si tykáme, ale známe se z dřívějška, chodili jsme na stejné gymnázium :lol:úplně jiný anonym

Tak v tomto případě je to fajn a jasné :D já si většinou ráda dávám odstup od lidí, ale zrovna u mého psychologa bych byla za tykani ráda, ale odvahu na to mu to nabídnout nemám :)

• Citovat
  • Upravit
53518
1.10.17 21:23
@Anonymní píše:
Tak v tomto případě je to fajn a jasné :D já si většinou ráda dávám odstup od lidí, ale zrovna u mého psychologa bych byla za tykani ráda, ale odvahu na to mu to nabídnout nemám :)

Tak kompromis by byl, kdyby ti vykal a říkal jménem. Ne paní Nováková. Já bych psychologovi tykačku nenabídla a navíc ne polovičatou. Leda by to byl vetchý stařec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.17 21:46
@Russet píše:
Tak kompromis by byl, kdyby ti vykal a říkal jménem. Ne paní Nováková. Já bych psychologovi tykačku nenabídla a navíc ne polovičatou. Leda by to byl vetchý stařec.

Joo to by byl dobrý kompromis :palec:
Zatím to nechávám tak jak se to samo vyvine :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová