Dovednosti ročního dítěte

33005
30.10.16 13:32

@kristýna 00 A co cekas? Ze bude v roce recitovat a sestaví raketový motor? Máš úplne normální dítě, s mluvenim pro mně spíš napřed. Co by se jako mbela ucit? Teď se na ucit akorát objevovat svět.
A doporučuju zrušit pohádky na mobilu a reklamy, jinak pak muze byt těžké zaujmout ji nehrajicimi a neblikajicimi věcmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7323
30.10.16 13:35

Roční dítě má na plno věcí ještě čas. Já jsem cíleně svoje dítě nikdy nic neučila. Však jí to ukazuješ a říkáš, ne? Jednou to zopakuje a poví ti to sama. Ale to slovo „naučit“ fakt nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
30.10.16 13:39

8o Ježíši, to je snad vtip? :roll: Chudák dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
30.10.16 13:40

Hlavně na ni netlač ;) mám dvě děti a první je na učení čehokoliv „lempl“ :mrgreen: v tomhle věku nikdy neudělala nic, co jsem já chtěla, ale pak jsem ji načapávala, jak si to říká a ukazuje sama, když u toho nejsem :mrgreen: všechno uměla, ale buď se přede mnou styděla, nebo dělala fóry :mrgreen: za to druhá byla a je do všeho poznávání hrrr ;) prostě ji ukazuj a povídej a nech to na ní ;) však ono se jí do hlavičky všechno uloží a pak s tím vyrukuje, až to nebudeš čekat, ale ona sama bude chtít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.10.16 13:52

@kristýna 00 Já se vždycky tak pobavím, když čtu, z čeho všecho dokážou být matky zoufalé. Má normální dítě a je z něj zoufalá.
Můj syn, stejně jako spousta dětí, které znám, by se daly v roce popsat úplně stejně. Jen s tím rozdílem, že my nekoukáme na telku a nepouštíme pohádky na mobilu a v roce teda už začínal pomalu chodit. Ale to, že dítě v roce nechodí, není nic neobvyklého. Nebyl cvičená opice, paci paci a jak jsi veliký jsem si mohla strčit za klobouk, ukazoval to, co chtěl, ne na požádání. Máma a táta jako oslovení začal používat až skoro v roce a třičtvrtě. Teď jsou mu necelé tři, mluví výborně, v souvětích, krásně vyslovuje, má velkou slovní zásobu, umí se sám najíst, obléknout základní věci, pohybově velmi zdatný - začíná třeba sám plavat a jezdit na šlapacím kole. Básničky recituje, ale jen když je sám v pokojíčku nebo v koupelně (a s dětmi ve školce), ani mě je neřekne. Doporučuju smířit se s tím, že dítě není pes nebo papoušek a zoufalství si nechat na horší příležitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
30.10.16 14:02

.

Příspěvek upraven 25.06.21 v 00:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.10.16 14:10

@Lenuna11 Moje starší dítě neříkalo máma do asi 21 měsíců a táta řeklo poprvé ve dvou a čtvrt. :mrgreen: A považuji ho za vcelku normálního, jen je v některých věcech trošku svůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
30.10.16 14:15

Řekla bych, že máš přirozeně inteligentní dítě, které se při pozorování své maminky dost baví :-) Šetři síly na trojčlenku a vyjmenovaná slova a zatím ji nech, ať se učí sama to, co uzná za vhodné. To, co tobě může připadat jako mrhání časem, třeba rozhazování věcí, je ve skutečnosti praktické poznávání základů fyziky…
A že nechodí a nemluví? Dva roky je učíme chodit a mluvit a pak jim dalších šestníct let říkáme, aby si sedli a byli zticha.. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
30.10.16 14:46

Zvolni, máš normální dítě. Moje taky nejraději krámuje věci ze skříně a co se týče mluvení, tak umí 3 slova a začal mluvit tak možná 2 týdny před narozeninami. To s tím chozením v jednom roce je asi stejný blud, jako že dítě má být v jednom roce bez pleny. Na paci paci a podobné věci kašle teď i ve 14 měsících. Nejlepší je se sice s tím dítětem bavit a ukazovat mu věci, ale ono si musí přijít na něco samo. Proto jsem svého syna nechávala klidně padat i na hlavu, pokud to bylo z malé výšky, nebo si přivřel prsty do skříně. Nejcennější je vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
30.10.16 17:13

@kristýna 00 nemyslela jsem to, že bys to prožívala. Spíš jsem si vzpomněla na moji rodinu, jak se už od 9. měsíce ptala, jestli mi malej už chodí :) Máš šikovnou holčičku a ať ti dělá samou radost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
31.10.16 17:32

.

Příspěvek upraven 25.06.21 v 00:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.17 13:54

Moje holčina začla chodit trochu ve 14 měsících ale není nic neobvyklého že chodějí děti až na 18měsících. Mluva to samé jen máma pak jen táta spojovat slova začla na 2 letech a teď nezavře pusu jsou ji 4 a prosím ji ať je chvíli zticha :lol:. Také nic neobyklého s mluvením se to neřeší do 3 let, pokud jinak se zdá že vnímá, slyší a podobně. Některé děti jsou opičky a udělají paci paci na požádání, jiné to nedělaj vůbec nebo jen když chtějí na roce normální věc. Vůbec se z toho nezoufej, buď ráda že máš zdravé krásné dítě a užívej si mateřství. Všechno příjde chce to čas a trpělivost. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová