Změna na rodné příjmení

Anonymní
29.10.16 18:22

Změna na rodné příjmení

Dobrý večer, po svatbě jsem přijala chlapovo příjmení, ale chtěla bych si dát své původní, je to možné a kde žádat? Nikdy jsem si na to příjmení nezvykla, nenávidím ho a chci svoje. Stojí to něco? Budu muset uvádět důvod, proč ho chci změnit? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7211
29.10.16 18:43

Ano, stojí to 1000 korun a důvod je třeba. Ale pokud je to tvoje rodné tak to nebude problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.16 18:48
@Aletheia píše:
Ano, stojí to 1000 korun a důvod je třeba. Ale pokud je to tvoje rodné tak to nebude problém.

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
3355
29.10.16 19:32
@Anonymní píše:
Dobrý večer, po svatbě jsem přijala chlapovo příjmení, ale chtěla bych si dát své původní, je to možné a kde žádat? Nikdy jsem si na to příjmení nezvykla, nenávidím ho a chci svoje. Stojí to něco? Budu muset uvádět důvod, proč ho chci změnit? Děkuji

Pokud se rozvádíš, tak do měsíce je to zdarma, jinak za poplatek 1000Kč můžeš kdykoliv za téměř jakýkoliv. Důvod potřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.16 20:38
@Anonymní píše:
Dobrý večer, po svatbě jsem přijala chlapovo příjmení, ale chtěla bych si dát své původní, je to možné a kde žádat? Nikdy jsem si na to příjmení nezvykla, nenávidím ho a chci svoje. Stojí to něco? Budu muset uvádět důvod, proč ho chci změnit? Děkuji

rozvádíš se, nebo ne?
Pokud ano, je to, jak se zde již psalo.
Pokud zůstáváte manželé, je to 1.000 Kč, a pozor - manžel s tím musí písemně na matrice souhlasit!
/měla jsem 2 příjmení a jednoho jsem se pak zbavovala, takže to mám z první ruky/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.16 21:14
@Anonymní píše:
rozvádíš se, nebo ne?
Pokud ano, je to, jak se zde již psalo.
Pokud zůstáváte manželé, je to 1.000 Kč, a pozor - manžel s tím musí písemně na matrice souhlasit!
/měla jsem 2 příjmení a jednoho jsem se pak zbavovala, takže to mám z první ruky/

zatím se nerozvádíme, ale mám pocit, že mě to nemine, ale nechci už tohle příjmení

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová