Dovolená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9578
3.2.09 09:19

Dovolená

Ahoj holky, tak přemýšlim, jestli v létě někam pojedeme a napadlo mě založit toto téma pro inspiraci. Proto se ptám, kde jste byly a kde se vám nejvíce líbilo? Pokud možno přímo lokalitu i hotel a taky jak se to na míste pohybovalo cenově ( večeře, potraviny, pití atd.) :wink: Také jaké jste navštívily památky, atrakce ( chtěla bych vidět podmořský svět) a další tipy na pěkný výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6337
3.2.09 09:35

Ahoj, tak doufám, že se diskuze aspoň trochu chytne. Taky bych byla ráda, kdyby sem dávaly tipy holky, které jsou zkušené dovolenkářky :wink:
Nejvíce mě zajímá konkrétně Řecko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
3.2.09 09:40

Ahoj Luci, Řecko plánujeme letos v létě. Konkrétně ostrov Kos, tak pak můžu napsat jaké to bylo.
Zatím žádné dovolenkové zkušenosti s dětmi nemáme, takže budu taky ráda za každý tip.
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
3.2.09 09:54

Ahoj holky, dva roky po sobě jsme byli na Krétě, poprvé východ, podruhé západ, bylo to parádní a moc se nám tam líbilo, pokud jedete s dětmi ten východ moc pro děti není, kameny, velké vlny, za nás byl dokonce zákaz koupání, ale to bych nebyla já kdybych tam nevlezla že, taky jsem pak poznala proč ten zákaz :lol:
Co se týče výletů, půjčovali jsme si čtyřkolku a jezdili po horách, pak jsme měli půjčené i auto a jeli se podívat na palmovou pláž, která je úplně na východě ostrova. Pak jsme byli na jeep safari, to bylo ze severu na jih ostrova, celodenní výlet, bylo to parádní. Podruhé pak autem u té soutěsky, teď si nevzpomenu jak se jmenuje, je přístupnější spíš z toho západu, no hodně jsme tam toho najezdili na těch čtyřkolkách, je to zábava a stačí to, ten ostrov zase není tak velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
3.2.09 10:16

Ještě mě napadlo, kdy by šlo sem dát třeba přímo odkaz na hotel, ve kterém jste byly a třeba reference na cestovku…

My chceme jet letos v červnu na 11 dní a buď Zakhyntos nebo Kréta.
Požadavky: all inclusive, hezký přístup k moři, písek, dětský koutek na hotelu nebo nějaké atrakce pro děti.
Určitě chceme letět last minute, vychází to asi nejlépe…
Takže koukám pořád na Invia.cz a podobné a obhlížím kam nejlépe se vydat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
3.2.09 10:41
Romik píše:
Ahoj Luci, Řecko plánujeme letos v létě. Konkrétně ostrov Kos, tak pak můžu napsat jaké to bylo.
Zatím žádné dovolenkové zkušenosti s dětmi nemáme, takže budu taky ráda za každý tip.
 Romana

Ahoj, v letos v září (Šímovi byl 1 rok) jsme byli na Kosu, konkrétně zde: http://www.eximtours.cz/hotel/index.php?…

Byli jsme spokojeni. Není to super luxus, ale pokoj byl celkem nově zařízený, koupelna trochu starší. Ale úklid byl denně, ručníky měnili tak nějak náhodně (nevím, dle jakých pravidel, ale max. obden byly čisté).

Jídlo bylo výborné. Pro malého to byl první pokus, jak jíst s námi to samé a vždy jsem mu něco vybrala (kuře + rýže, těstoviny se sýrem apod., hovězí + brambor) :lol: Jen výběr ovoce byl menší - čekala jsem hodně melounů, ale byly jen občas a to ještě jen červené (možná to bylo tím, že jsme tam byli až v tom září), ale vždy jsem v poledne nabrala ovoce na svačinu (pomeranče, jablka, blůmy, nektarinky).

K dopolední svačině pro malého jsem si vždy ráno dala do krabičky jejich jogurt.

Oni tam během dne nabízejí i svačiny, ale to jsme nechodili. Buď jsme byli v tu dobu pryč, nebo jsme měli ovoce od oběda.

K večeři jsme malému dávali kaši - vezli jsme si malou cestovní konvici, takže na pokoji jsme udělali kaši. Pak jsme ho dalispát (chodí okolo 19 hod) a když usnul, tak jsme šli my na večeři a jeho nechali na pokoji. Ne všude tam fungovala chůvička, ale třeba venku v taverně jsme signál z pokoje měli, takže jsme to nějak zvládli :lol:

Hned před vjezdem do areálu jsou asi 2 nebo 3 autopůjčovny, takže jsme také využili a ostrov procestovali. Dále jezdí každé ráno autobus, který zastaví přímo před hlavní budouvou hotelu a jede do hlavního města. Zpět jede někdy okolo 13 hod, takže se stihne v pohodě oběd a odpo se dalo zase jít k moři.

Pláž byla jemně písčitá, lehátka za poplatek. Bazény byly OK, voda mi v nich přišla chladnější než v moři. Byl tam i dětský bazén. Ale u bazénu jsme byli myslím jen 2× na chvilku.

Vodu z kohoutku jsme tam nepili, ale brali jsme si vodu do láhve v restauraci (i když si myslím, že tam taky tekla voda z kohoutku, akorát to teklo přes post-mix, dělala to tak většina lidí), nebo jsme koupili, byla dost levná.

V areálu je takový malý obchůdek, moc se nám nelíbil. Ale před hlavním vjezdem je větší obchod. Koupili jsme tam za pár euro hračky na písek a nafukovací letadélko do vody.

Postýlku pro malého nám zapůjčili, platí se za ní. V restauraci byly k dispozici dětské jídelní židličky, všude se mohlo i s kočárem. dětí tam byla velká spousta. Pro ty větší tam měli i různé večerní zábavní programy (dětské disko, divadýlko apod.), ale vše v německém jazyce. Jsou tam 2 hřišťátka pro prcky - na jednom byly houpačky a kolotoč a na druhém nějaký vláček, klouzačka, prolejzačka. S malým jsme to ještě moc tehdá nevyužívali.

No, tak to je vše, co mne teď napadá. Takže když shrnu - tak jsme byli spokojeni, k ničemu jsme neměli velké výhrady. S malým jsme to zvládli bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
3.2.09 11:16

Teda Petrax77, to byl vyčerpávající popis. Do toho vašeho hotelu jsme chtěli taky jet, ale četla jsem na něj příšerný recenze hlavně ohledně jídla pro malé děti. Kdybych četla to, cos tu psala, tak by možná zvítězil. Lucce bude v létě rok, tak to bude asi tak nějak jako tvůj klučík. Taky plánuju vzít konvici a večer jí dělat kaši, ale jinak už bude jíst s námi.
My jsme nakonec vybrali tenhle: http://www.fischer.cz/…oli-kos-8454?… hlavně kvůli možnosti rodinného pokoje s oddělenou částí pro děti - Nikolka má dost lehké spaní.
Jo a co počasí? Nefouká tam moc? My pojedeme v červenci.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
3.2.09 11:36

Budu ráda za nějaký tip na Mallorcu oblas Can Picafort nebo Cala d’Or, zda jsou pěkné pláže a možnost nějakých výletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
3.2.09 11:36

Luci - my jsme byli tady a byli jsme velmi spokojení http://www.bluestyle.cz/2008/hotel.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
3.2.09 13:08

Anette, děkuji moc za odkaz, tento hotel máme v neužším výběru, tak sem ráda, že jsi se ozvala :wink:
Jídlo pro prcky ok? A můžu se zeptat, jaký měsíc jste tam byli?
Známý nám říkal, že Zakhyntos není moc vhodný pro dovolenou s dětmi…, tak proto jsme začali okukovat i tu Krétu.
Ale když mi napíšeš samé superlativy, tak si ten Zakhyntos pro:,–(ím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
3.2.09 13:34

Luci - my jsme tam byli s tříletou dcerou a fakt to bylo úplně super. Hotel je stranou od rušného centra, ale tak, že se tam v pohodě došlo, stravování jsem měli teda polopenzi, ale nám úplně stačilo, dostatečný výběr i pro dítě. Pláž byla písečná s pozvolným vstupem do moře, to bylo čisté, minimální vlny. Byli jsme tam 15 dní v druhé půlce v září a počasí vyšlo výborně, snad jen dva dny bylo zataženo a sprchlo, příjemná změna. Jinak jsme měli půjčené auto na 3 dny, s naší dcerou bez problémů, jen teda ta autosedačka, co nám půjčili, byla hustá :D
Na Krétě jsme byli 2× (bez dětí) a myslím, že Zante, alespoň tam, kde jsme byli, bylo pro prcky vhodnější. Na Krétě byly obrovské vlny a pak byl i špatný přístup do moře. Ale záleží jakou lokalitu vybereš.
Klidně bych se do Tsilivi zase vrátila, a že já na stejná místa zá:,–(ně nejezdím :D
Jestli máš ještě nějaký dotaz, tak se ptej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
3.2.09 13:37

Přidávám se s dotazem :?:
Mátě někdo zkušenost s dovolenou v Egyptě, Tunisku či Djerbě :?:
Je to vhodná lokolita pro roční dítě :?: Hlavně riziko spojené s průjmovým onemocněním. A co let :?: Vím, že je trošičku delší od ostatních.
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
3.2.09 13:44

Anette, ještě se zeptám ohledně plínek pro prcky, jsou k dostání někde poblíž? Nechce se mi jich brat moc. A určitě na noc je mít ještě malej bude.
A tak jste se nejvíce vyskytovali na té pláži, co je přímo u hotelu? Nebo jsou tam někde poblíž nějaké malé hezké plážičky? Můj manžel je zatížený na zákoutíčka s krajinkama :D , ale není podmínkou, jen zjišťuji. A do toho města se dá v pohodě s kočárkem po nějaké promenádě?
A s ubytováním spokojenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
3.2.09 14:24
Romik píše:
Teda Petrax77, to byl vyčerpávající popis. Do toho vašeho hotelu jsme chtěli taky jet, ale četla jsem na něj příšerný recenze hlavně ohledně jídla pro malé děti. Kdybych četla to, cos tu psala, tak by možná zvítězil. Lucce bude v létě rok, tak to bude asi tak nějak jako tvůj klučík. Taky plánuju vzít konvici a večer jí dělat kaši, ale jinak už bude jíst s námi.
My jsme nakonec vybrali tenhle: http://www.fischer.cz/…oli-kos-8454?… hlavně kvůli možnosti rodinného pokoje s oddělenou částí pro děti - Nikolka má dost lehké spaní.
Jo a co počasí? Nefouká tam moc? My pojedeme v červenci.
 R.

Taky jsem před zakoupením četla různé recenze. Ale my byli omezeni tím, že jsme jeli na poslední chvíli, takže ta nabídka už nebyla velká. Nicméně jsem i tak došla k závěru, že se vždy v těch recenzí našel někdo, kdo byl spokojený a někdo, kdo to totálně shodil :lol:

S počasím ti nepovím - my tam byli v září, kdy v celé Evropě bylo zrovna ochlazení. Takže vyloženě hodně horké dny jsme měli asi 2 - za což jsme byli rádi, protože ta vedra nejsou nic pro nás. Ale má kamarádka tam byla asi před 3 lety, byli myslím v srpnu a na ten vítr si hodně stěžovala.

A ten, co jste si vy vybrali, vypadá moc hezky. Ten jsme ani v nabídce neměli - jak jsem už psala, kupovali jsme to 2 týdny před odletem a bylo to hodně vybrané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
3.2.09 14:36
Ilík píše:
Přidávám se s dotazem :?:
Mátě někdo zkušenost s dovolenou v Egyptě, Tunisku či Djerbě :?:
Je to vhodná lokolita pro roční dítě :?: Hlavně riziko spojené s průjmovým onemocněním. A co let :?: Vím, že je trošičku delší od ostatních.
Díky moc

No já se těchto destinací s prckem bojím. Já byla v Egyptě sama před pár lety. V hotelu nás bylo 6 Čechů a všichni, kromě mě, hned nějak 2. den dostali hrozný průjem, a někteří ještě jednou před odjezdem. Já to přestála nějak v pohodě, i když jsem žádná opatření proti tomu nedělala (nepila jsem vodu z kohoutku, ale stejně si myslím, že ovoce v restauraci v té vodě myli).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí