Kam na dovolenou 2. týden v červnu?

1013
6.5.26 15:39

Dovolená 2.týden v červnu

Ahoj, prosím o radu ohledně destinace. Jsem zkušený cestovatel, ale poslední roky jsme jezdili přes prázdniny nebo v druhé polovině června. Letos se jako první možnost nabízí druhý týden v červnu. Mám trochu obavy z počasí a teploty moře. Zajímají mě konkrétně řecké ostrovy - Zakynthos, Korfu a Španělsko - Mallorca, Menorca, Costa Almería. Případně kam jinam? Jaké máte zkušenosti s těmito destinacemi v tomto období?

Příspěvek upraven 06.05.26 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3087
6.5.26 17:16

Loni jsme byli na Rhodosu ve druhé polovině května a první den chladno, větrno, pak teplota stoupala závratnou rychlostí na 25-30st. Jestli ti to pomůže.. na tvém místě bych se teplot a počasí vůbec nebála, buďto bude jen teplo, nebo vedro k padnutí. Jiné v těch místech snad ani během letních měsíců není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
6.5.26 17:19

Ještě dodám, Egejské moře bylo chladné, ale tím pádem osvěžující. Vlny první tři dny větší, pak prakticky žádné, koupat se dalo pořád. Jónské nebo Středozemní tipuji, že bude klidnější, možná i teplejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4067
6.5.26 17:22

Pocasi a teploty vzduchu bych se nebala, pravdepodobne bude krasne. Ale more jeste moc teple nebude, proste nemelo cas se ohrat. Jedina sance je nejaka plaz s hodne pozvolnym vstupem v chranene zatoce. Ale zase zalezi na tom, co povazujes za teple, nekomu staci 20 stupnu, to asi mit bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
6.5.26 17:56
@teroonka píše: Více

Jj, vím, že třeba Rhodos a Kréta (loni jsme byli v polovině června 3.týden) je v pohodě. Ale šlo mi spíš o ty ostrovy, které jsou výš. Kdysi jsem byla začátkem června na Zakyntu a žádná hitparáda to teda nebyla. Moře tím, jak je tam mělký, bylo teplý, ale extra teplo nebylo a jeden den i pršelo.

Příspěvek upraven 06.05.26 v 19:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846

Doporučuji Španělsko k Mar menor, to má v zimě teplotu 20°C

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76305
@MiaBea píše: Více

spíš bych volila ty španělské destinace - Mallorca, Costa Almeria, na Menorce jsem nebyla, tak nevím, v Řecku bude voda jako led

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
6.5.26 18:00
@Hibou píše: Více

Nepotřebuju úplně extra teplý moře. Jako někdo tady občas píše, že by v červnu do moře nevlezl, že je studený. Jezdila jsem běžně v druhý půlce června s vždycky jsme se bez problémů koupali. Dvakrát jsem byla na začátku června - jednou Zakynthos, podruhé pevnina kousek od Atén a taky koupání v moři ok, ale moc si právě nebybavuju to počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
6.5.26 18:03
@stinga píše: Více

Na tebe jsem čekala :D Vím, že jsi tu kdysi psala o Mallorce. To Španělsko obecně mě právě láká, ale s tím zrovna nemám zkušenost vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
6.5.26 18:04

Co si tak vzpomínám, tak nejstudenější moře v červnu mi kdysi přišlo v Turecku na Egejské riviéře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76305
6.5.26 18:05
@MiaBea píše: Více

jo, byla jsem v červnu na Mallorce, bylo krásně i moře bylo přijatelné, také na Costa Almérii to samé,
a byla jsem v červnu na Korfu - počasí krásné, a voda tak ledová, jak jsem ještě nikdy nikde nezažila - to opravdu řezalo jak žiletky, já většinou jezdím kolem 13. - 15. června

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
6.5.26 18:25
@stinga píše: Více

Díky, díky, to jsou přesně ty informace, které jsem potřebovala. Pokud pojedeme v červnu, tak se musím vejít do rozmezí 5-16.6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22858
6.5.26 18:42

My loni letěli na Rhodos někdy v půlce června, bylo horko, moře studenější, osvěžující.
Občas vítr.
Jednou jsme byli na Krétě přelom květen/červen, taky bylo horko a moře taky chladnější. Čím jsme starší, tím mám radši teplejší vodu, ale jsem schopna se koupat v mori kdykoli, např. loni začátkem května v Rimini, kdy mělo moře asi 18C teprve a nebo u Baltu taktéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
6.5.26 20:06

V Řecku ani ve Španělsku jsem v červnu nebyla byli jsme jen v zari. Minulý rok jsme byli druhý týden v červnu v Turecku -Side a more bylo moc fajn, ale bylo docela dlouho mělko. V Turecku jsme byli několikrát v tomto období a vždy se dalo na pohodu koupat. Ale vždy Turecka riviéra je možné že Egejská bude chladnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
6.5.26 20:35
@lucynka25 píše: Více

Mám to podobně, vykoupu se vždy a všude, ale čím jsem starší, taky mám raději teplejší vodu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí