Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím o radu ohledně destinace. Jsem zkušený cestovatel, ale poslední roky jsme jezdili přes prázdniny nebo v druhé polovině června. Letos se jako první možnost nabízí druhý týden v červnu. Mám trochu obavy z počasí a teploty moře. Zajímají mě konkrétně řecké ostrovy - Zakynthos, Korfu a Španělsko - Mallorca, Menorca, Costa Almería. Případně kam jinam? Jaké máte zkušenosti s těmito destinacemi v tomto období?
Příspěvek upraven 06.05.26 v 19:58
Loni jsme byli na Rhodosu ve druhé polovině května a první den chladno, větrno, pak teplota stoupala závratnou rychlostí na 25-30st. Jestli ti to pomůže.. na tvém místě bych se teplot a počasí vůbec nebála, buďto bude jen teplo, nebo vedro k padnutí. Jiné v těch místech snad ani během letních měsíců není.
Ještě dodám, Egejské moře bylo chladné, ale tím pádem osvěžující. Vlny první tři dny větší, pak prakticky žádné, koupat se dalo pořád. Jónské nebo Středozemní tipuji, že bude klidnější, možná i teplejší.
Pocasi a teploty vzduchu bych se nebala, pravdepodobne bude krasne. Ale more jeste moc teple nebude, proste nemelo cas se ohrat. Jedina sance je nejaka plaz s hodne pozvolnym vstupem v chranene zatoce. Ale zase zalezi na tom, co povazujes za teple, nekomu staci 20 stupnu, to asi mit bude.
@teroonka píše: Více
Jj, vím, že třeba Rhodos a Kréta (loni jsme byli v polovině června 3.týden) je v pohodě. Ale šlo mi spíš o ty ostrovy, které jsou výš. Kdysi jsem byla začátkem června na Zakyntu a žádná hitparáda to teda nebyla. Moře tím, jak je tam mělký, bylo teplý, ale extra teplo nebylo a jeden den i pršelo.
Příspěvek upraven 06.05.26 v 19:59
@MiaBea píše: Více
spíš bych volila ty španělské destinace - Mallorca, Costa Almeria, na Menorce jsem nebyla, tak nevím, v Řecku bude voda jako led
@Hibou píše: Více
Nepotřebuju úplně extra teplý moře. Jako někdo tady občas píše, že by v červnu do moře nevlezl, že je studený. Jezdila jsem běžně v druhý půlce června s vždycky jsme se bez problémů koupali. Dvakrát jsem byla na začátku června - jednou Zakynthos, podruhé pevnina kousek od Atén a taky koupání v moři ok, ale moc si právě nebybavuju to počasí.
@stinga píše: Více
Na tebe jsem čekala
Vím, že jsi tu kdysi psala o Mallorce. To Španělsko obecně mě právě láká, ale s tím zrovna nemám zkušenost vůbec.
Co si tak vzpomínám, tak nejstudenější moře v červnu mi kdysi přišlo v Turecku na Egejské riviéře.
@MiaBea píše: Více
jo, byla jsem v červnu na Mallorce, bylo krásně i moře bylo přijatelné, také na Costa Almérii to samé,
a byla jsem v červnu na Korfu - počasí krásné, a voda tak ledová, jak jsem ještě nikdy nikde nezažila - to opravdu řezalo jak žiletky, já většinou jezdím kolem 13. - 15. června
@stinga píše: Více
Díky, díky, to jsou přesně ty informace, které jsem potřebovala. Pokud pojedeme v červnu, tak se musím vejít do rozmezí 5-16.6.
My loni letěli na Rhodos někdy v půlce června, bylo horko, moře studenější, osvěžující.
Občas vítr.
Jednou jsme byli na Krétě přelom květen/červen, taky bylo horko a moře taky chladnější. Čím jsme starší, tím mám radši teplejší vodu, ale jsem schopna se koupat v mori kdykoli, např. loni začátkem května v Rimini, kdy mělo moře asi 18C teprve a nebo u Baltu taktéž.
V Řecku ani ve Španělsku jsem v červnu nebyla byli jsme jen v zari. Minulý rok jsme byli druhý týden v červnu v Turecku -Side a more bylo moc fajn, ale bylo docela dlouho mělko. V Turecku jsme byli několikrát v tomto období a vždy se dalo na pohodu koupat. Ale vždy Turecka riviéra je možné že Egejská bude chladnější.
@lucynka25 píše: Více
Mám to podobně, vykoupu se vždy a všude, ale čím jsem starší, taky mám raději teplejší vodu ![]()