Dovolená bez CK

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.4.13 17:57

Dovolená bez CK

Ahoj, Jezdíte na dovču bez CK? S přítelem chceme jet na kanáry, vyšlo by nás to bez cestovky opravdu na pakatel, ale ani jeden neumíme žblechtnout anglicky. Samozřejmě se dá zařídit vše v cr.. Hotel, letenky, Troufli by jste s, i tam jet pak bez znalostí jazyka? Asi to bude dost dobrodružný :-D.. Jeli jste takhle někdo? :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
3.4.13 17:59

Pokud nemáte děti, tak klidně, s malýma dětma bych si to asi nelajzla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
3.4.13 18:01

My jsme s CK nikdy necestovali ale je fakt, že vždy to bylo jen Chorvatsko…no jak píše slavuska, pokud nemáte děti, tak bych to riskla ale s dětma ne. A než bych letěla, začala bych studovat aspoň základy AJ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.13 18:01

@slavuska1 ne, nemáme..to bych si taky nelajzla :-)

• Citovat
  • Upravit
21848
3.4.13 18:03

Jela, ale já se teda domluvím. Bez aspoň základní znalosti angličtiny bych si netroufla… :nevim: Na KO jsme byli a můžu říct, že to není Chorvatsko, prostě cizí jazyk potřebuejš… Ale pokud nemáte děti a tím pádem by „nebyl problém“ zůstat viset na letišti než se „domluvíte“ co a jak dál, tak bych do toho asi šla. Já chtěla na pass blind do Thajska, ale neprošlo to přes chlapa, holt není ten správnej dobrodruh :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
3.4.13 18:04

S CK jsem jela snad jenom jednou v životě, jinak vždycky na vlastní pěst, jak se říká.

• Citovat
  • Upravit
5527
3.4.13 18:04

Jezdím a jezdila jsem většinou po světě bez CK. Nevidím problém. Ale zas ten jazyk - bez něj si to moc představit nedokážu. Ale tak snad se tam domluvíte španělsky nebo německy nebo rusky… nějak přece aspoň trochu umíte, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.13 18:09

@lulje přítel umí zaklady NJ. ale opravdu nic vážnějšího řešit to si nedovedu představit. :) no jsem z toho celkem nervozní… A pořád na vážkách.. :-)

• Citovat
  • Upravit
31672
3.4.13 18:11

Hele ona by vám ani angličtina moc nepomohla, já tam byla sice teda před cca 6 lety, na gran canarii, ale můžu ti říct, že ani recepční v hotelu(resp. v bungalovech) neuměla anglicky vůbec, tam se fakt člověk domluví jen španlsky pořádně :nevim: každopádně na vašem místě bych jela, aspoň zažijete nějaký dobrodružství, až budou děti, tak si to nebudete moct dovolit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.4.13 18:15

Jezdíme pořád bez cestovek… ale anglicky se domluvíme, trochu německy, rusky, polsky, španělsky, slovensky ;)
I když v Albánii nám byly tyhle jazyky téměř k ničemu, v hotelech sice anglicky mluvili, ale všude jinde se mluvilo jen albánsky a ještě trochu italsky, ale to jsme zase neuměli my… hahaha… ale domluvili jsme se vždycky… i když někdy to bylo nejspíš úsměvné, jak jsme mleli my o voze a oni o koze… nakonec člověk má ještě ruce a nohy, že?
Zakladatelko, klidně jeďte, leťte… jen si kupte slovník nebo nějakou základní konverzaci a než pojedete na tu dovolenou, tak trénujte a učte se co nejvíc výrazů… k ubytování, nakoupení jídla a objednání v restauraci to stačit bude… já bych se toho nebála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.13 18:16

@slavuska1 Fakt? tak španělsky teda vůbec neumím… Možná napočítat do 5.. Ale když se vše zařídí a nevyskytne se žádný problém tak si myslím, že by to bylo bez problémů. ubytovat s rezervačníma papírama by se dalo i bez jazyka.. :-) Asi do toho teda půjdem…:-)

• Citovat
  • Upravit
29350
3.4.13 18:17
@Anonymní píše:
@slavuska1 Fakt? tak španělsky teda vůbec neumím… Možná napočítat do 5.. Ale když se vše zařídí a nevyskytne se žádný problém tak si myslím, že by to bylo bez problémů. ubytovat s rezervačníma papírama by se dalo i bez jazyka.. :-) Asi do toho teda půjdem…:-)
španělština je ještě lehčí než angličtina, tak žádný strach…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.13 18:23

@Regina Hero teda to jste dobří, že umíte tolik jazyků :-)… Ano ruky, nohy pomohou a situace donutí:-)… Díky to mě nakoplo :)

• Citovat
  • Upravit
29350
3.4.13 18:27

Tak slovensky snad umí každý, angličtinu, němčinu a ruštinu ze školy, a španělsky jsem se začala učit teď, protože jsem to celý život chtěla umět, moc se mi ta řeč líbí… a polsky jsme se naučili na dovolené, po dvou týdnech pobytu tam se polsky rozumět a částečně se domluvit naučí každý, když se tam jinak nemluví… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.4.13 18:30
@Anonymní píše:

no fakt, nevím, jestli jsem zrovna narazila jazykově nevybavený ůidi, a byla to náhoda, ale recepční v hotelu na mě jen nechápavě čuměla, když jsem po ní chtěla anglicky nějakou celkem základní věc, a na výletě v Las Palmas když jsme se asi 5 místních zeptali na cestu, tak taky nerozuměli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí