Dovolená bez CK

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7932
3.4.13 18:41

My jsme byli bez CK už několikrát, z toho 2× s malým dítětem a bylo to v pohodě, ale my teda oba mluvíme anglicky… všechno jsme si zařizovali předem, nebylo to „na blind“ a bylo to super :palec:

akorát teda jsme 2× měli problémy s letem - jednou jsme letěli s přestupem v Aténách a tam nám návazný let zrušili a letěli jsme dál až druhý den (ale zajistili nám jídlo, hotel i cestu z/na letiště), podruhé jsme zkysli 13 hodin na letišti kvůli technické závadě letadla (ale ten let byl koupený přes cestovku, takže klienti té cestovky tam seděli taky)

takže my jsme celkově s cestováním bez CK spokojení :) ale jak říkám - oba anglicky umíme a v pohodě se dorozumíme jak psanou formou, tak mluvenou… nevím, jestli bych do toho bez znalosti jazyka šla :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.4.13 20:10

Jezdila jsem celý život na vlastní pěst, nedám na to dopustit… znalost řeči aspoň minimální je vhodná, nikdy nevíš, co budeš potřebovat zařídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
3.4.13 23:43

Já bych teda bez základu nejela i když to může být hodně dobrodružné :mrgreen: Být tebou, tak se naučím alespoň základy angličtiny, v Gran Canarii jsme byli předloni a anglicky jsem se domluvila skoro všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
4.4.13 14:14
@Regina Hero píše:
Jezdíme pořád bez cestovek… ale anglicky se domluvíme, trochu německy, rusky, polsky, španělsky, slovensky ;)
I když v Albánii nám byly tyhle jazyky téměř k ničemu, v hotelech sice anglicky mluvili, ale všude jinde se mluvilo jen albánsky a ještě trochu italsky, ale to jsme zase neuměli my… hahaha… ale domluvili jsme se vždycky… i když někdy to bylo nejspíš úsměvné, jak jsme mleli my o voze a oni o koze… nakonec člověk má ještě ruce a nohy, že?

Albánština je úžasný jazyk!!! Roky jsem se jí věnovala a je fakt, že i s ní se domluvíš všude, protože Albánci jsou všude :D Jen si myslí, že jim nikdo nerozumí a pak čumí, když se cizinec ozve a odpoví jim v jejich rodné řeči :jazyk: A je fakt, že v Albánii se mi hodila báječně a bořila pomyslné mosty :dance: A na Albáncích obdivuju, že oni taky umí všechny jazyky. Neznám žádného, který by neovládal minimálně dva až tři (s výjimkou těch, kteří žijí v horách a cizince viděli jan v televizi :lol: ). Kde jste tam všude byli??? OMLOUVÁM SE ZA OT :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
4.4.13 14:15
@Kristyonela píše:
Já bych teda bez základu nejela i když to může být hodně dobrodružné :mrgreen: Být tebou, tak se naučím alespoň základy angličtiny, v Gran Canarii jsme byli předloni a anglicky jsem se domluvila skoro všude.

Je fakt, že angličtina je základ. A i když domorodci anglicky neumí, tak se vždycky najde někdo, kdo přeloží z AJ do jejich řeči :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.4.13 14:54

@lulje skoro všude… vzali jsme to od Skadaru, do Kopliku, projeli jsme Prokletje, z Boge jsme dojeli do Thethu, krásná horská cesta, místy jsem se raději nedívala dolů… pak jsme jeli do Bajram Curi, Kukesh, Peshkopi, podívali jsme se zdola na Korabit, Fuerze, Gramsh, údolí Devoli, Perrenjes, zajeli jsme na Skandenbegův stůl, projeli jsme pohoří Tomorri, vyjeli nahoru na Tommorit, zrovna bylo po nějakém tom jejich svátku, takže tam pěkně zavánělo od obětovaných beranů, no docela síla… a ještě tam byla mlha, že by se dala krájet - no není divu ve 2400 metrech, pak Corovode, Ostrovices, Gjerbes, zajeli jsme k Ohridskému jezeru a potom jsme to střihli na jih k moři… někde pod Tiranou, do Dures a pak dál na jih po pobřeží, projeli jsme Vlore a dojeli pěkně přes hory skoro až do Himare a tam jsme pak zůstali u moře pět dní… no přesně už si ta jména nepamatuji, tak možná jsem něco napsala blbě, ale sepisuji takový menší cestopis i s fotkama, tak až to dám dohromady, můžu ti to poslat - nebo spíš pošlu odkaz, bude to na kudlance a možná na nějakém offroad foru…
Moje dojmy z Albánie jsou úžasné, takové krásné hory, země extrémů… naprostá chudoba a na druhé straně když člověk viděl některé ty „hrady“, hotely krásné, nové, spousta jich byla postavená a opravená z různých evropských fondů, budovaly se nové cesty, a velmi mě překvapilo, že i ty stávající byly v dobrém stavu, i když byla šotolinová, byla udržovaná a dalo se po ní projet i osobákem… z toho by si měli vzít příklad u nás ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.4.13 15:12

@lulje a asi tak - na severu jsme se domluvili anglicky, ve městech taky, na jihu téměř všude, v hotelích to byla samozřejmost, ale ve střední Albánii bych řekla že bylo nejvíc chudoby a téměř nemožné domluvit se jinak… ještě prý italsky by to šlo, ale to jsme neuměli my… a pán uměl stejně jen pár slovíček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
5.8.14 21:19

Nemáte někdo zkušenosti s dovolenou bez CK do Řecka? Chtěli jsme v září na Kos, Rhodos nebo Korfu, ale jen samotná letenka vychází na 8000 Kč, ubytování už je leší (bez jídla i 2500 Kč), ale nevím, co transfery (zda taxi či půjčit auto?) ale ty letenky jsou dost drahý, to už do 10tis seženu něco přímo u CK bez starostí… ale letos je ten výběr mizerný, proto přemýšlím, zda si to nezařídit bez CK a levněji… máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
5.8.14 21:28

@tyna.andilek Byli jsme před šesti lety na vlastní pěst na Lefkádě, ale autem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
5.8.14 21:31

@Bersaba autem řecko nedáme, mám 16m dcerku, s ní mě děsí i Chorvatsko autem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
5.8.14 21:33
@tyna.andilek píše:
Nemáte někdo zkušenosti s dovolenou bez CK do Řecka? Chtěli jsme v září na Kos, Rhodos nebo Korfu, ale jen samotná letenka vychází na 8000 Kč, ubytování už je leší (bez jídla i 2500 Kč), ale nevím, co transfery (zda taxi či půjčit auto?) ale ty letenky jsou dost drahý, to už do 10tis seženu něco přímo u CK bez starostí… ale letos je ten výběr mizerný, proto přemýšlím, zda si to nezařídit bez CK a levněji… máte někdo zkušenosti?

Ahoj, ja ano - pvracime se letos na Lefkadu a zaprisahala sem se ze s nasi cestovkou uz nevycestuju (sama pracuju v cestovnim ruchu - jen „obracenym“, staram se o turisty co prijizdej do CR).

Pokud ti to pomuze: letenky mam pres Firo Tour, protoze na Prevezu z Prahy nelita nic, nez charter(muzes se obratit jeste na Viamare, cedok, atd.atd.).Ubytovani pres booking.com a pronajem aut sem si nasla kupodivu na FB (mistni pujcovna).Taxi si nebookuj on-line (napr. spolecnosti jako A2B, ResortHoppa, HolidayTaxis maji cenu zhruba o 40% navysenou oproti mistnim spolecnostem), mnohem pohodlenjsi je zabookovat si auto a nechat si ho pristavit na letiste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
5.8.14 22:24

@tyna.andilek
Zkušenost z Řecka - půjčovné auta tam není tak drahé (oproti třeba Islandu, tam to byla pálka). Ale nevím, jak to chcete - auto na celou dobu? Nebo se jen odvézt na hotel a potom zase odvézt z něj? Já si třeba nedokážu předtavit jet na dovolenou a nikam se nepodívat (třeba jet letecky/busem do Chorvatska - skoro každý večer nebo odpoledne jedeme někam)
Protože pokud chcete půjčit v bodě A a vrátit v bodě B, tak se to může prodražit. Ale na netu odmínky budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
5.8.14 22:28

Byli jsme před třemi lety na Rhodosu. Letenky (charterové) přes net, ubytko přes booking.com, z letiště do hotelu MHD busem, z hotelu na letiště taxíkem. Syn měl necelé dva roky a úplná pohoda. Příště bychom si nechali přistavit auto z půjčovny k letišti. Když odlítáš, tak ho tam necháš a oni si ho vyzvednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
5.8.14 22:30

Jo a po ostrově jsme cestovali lodí a MHD, což bylo náročné pouze natolik, že jsme si přečetli jízdní řády :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
5.8.14 22:43

@tyna.andilek zkušenosti máme, vždycky naprosto v pohodě :palec:

bez dítěte jsme létali Praha-Atény s Click4Sky (bohužel už pak tyhle levné letenky neměli v nabídce) a pak dál s řeckými aerolinkami menším letadlem
pak s dítětem jsme 2× měli letenky přes Travel Service, to jsme letěli přímo (jednou na Kos, podruhé na Kefallonii)
ubytování jsme si našli přes TripAdvisor, většinou jsme se domlouvali s majiteli přímo mailem (nekupovali jsme to přes booking.com)

co se týče trasferu - na Kosu jsme využili taxi, protože jsme se z letiště přepravovali do Mastichari na trajekt, pak trajektem na Kalymnos a tam zase taxíkem do hotelu, zpátky taky - akorát nečekej, že by tam měli autosedačku :jazyk: (dal se objednat taxík se sedačkou, ale za víc než dvojnásobnou cenu)
na Kefallonii se mi podařilo vyjednat auto na celý pobyt za super cenu, vyzvedli jsme si ho přímo na letišti a před odletem jsme ho zase na letišti vraceli…

letos nás čeká Kréta, letíme s Aegean Airlines z Prahy do Atén a z Atén do Chanie, letenky pro celou rodinu nás tak vyšly jako jedna letenka s Travel Servicem :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí