Byli jste někdo v Chorvatsku s dětma jen na občanku?

1760
28.3.13 10:28

Byli jste někdo v Chorvatsku s dětma jen na občanku?

Holky byli jste někdo v Chorvatsku i s dětma jen na občanské průkazy, bez pasů?
Chceme jet v létě do Chorvatska, ale holky (4 a 6 let) mají vyřízené jen občanky, pasy ne. Já mám pas ale ještě na jméno za svobodna :lol:.
Někde na internetu jsem se dočetla, že od ledna 2012 je možné do Chorvatska cestovat jen na OP, a to i pro děti mladší 15 let. Máte s tím někdo osobní zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1998
28.3.13 10:30

Asi bych napsala na cesky konzulat tam a poptala se :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.3.13 10:31

@etosha je to mozne jen v turisticke sezone ale ja bych to moc nedoporucovala. Taky zalezi kudy pojedete. Pres Bosnu pas mit musite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.13 10:45

Chorvatsko vstupuje tento rok do EU, tak si myslím to možné bude

• Citovat
  • Upravit
2803
28.3.13 10:49

Kvůli Chorvatsku jsme si raději pořídili pas a máme klid. Ono to asi půjde, jenže se handrkuj s někým na hranicích… Známe spoustu různých případů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
28.3.13 10:51

Te´d to také řeším, našla jsem na netu, že podle nějakého dokumentu je to možné, ale ten dokument je zase v rozporu s mezinárodní smlouvou a z komentů (odkaz jsem našla na stránkách ministerstva) vyplynulo, že je to o náhodě a o úředníkovi, co povolí a co ne :( známou takto prý vraceli, protože dospělé by na op pustili, ale děti ne :cert: takže já radši nic riskovat nebudu a pas budeme dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
28.3.13 10:53

My jeli do Chorvatska v r.2009 taky jen na občanky. Bylo nám 17,18,20 a 21 nikdo po nás pas nechěl ale raději zkus zavolat na konzulát a poptat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
28.3.13 11:01

Oficiálně to ČR nepovoluje. Pokud ale jedete autobusem nebo autem tak českého celníka nepotkáte tak projedete v poho. Problém je u letadel. Cestou tam by vás nepustili bo byste neprošli českou kontrolou v ČR. Zpátky byste ale už letět mohli, protože chorvati by vás pustili a češi taky protože vám nemůžou bránit v návratu do vlasti. Takže pěkná pakárna. Chorvatsko sice od 1.7. vstoupí do EU, ale nebudou mít hned všechna práva z členství takže hranice ještě asi nějaký pátek zůstanou. Já osobně bych doporučila pasy, člověk má pak klid a ví že dojede. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
28.3.13 11:04
@Zuzlounek píše:
Te´d to také řeším, našla jsem na netu, že podle nějakého dokumentu je to možné, ale ten dokument je zase v rozporu s mezinárodní smlouvou a z komentů (odkaz jsem našla na stránkách ministerstva) vyplynulo, že je to o náhodě a o úředníkovi, co povolí a co ne :( známou takto prý vraceli, protože dospělé by na op pustili, ale děti ne :cert: takže já radši nic riskovat nebudu a pas budeme dělat

No, přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Teruš1
28.3.13 11:23

Nás minulý rok sice pustili přes OP ale to jsem byla jenom s přítelem(malou jsme ještě neměli) :) ale jestli že jedeš s dětma tak bych raději zařídila Pas :hug:

• Citovat
  • Upravit
Lamicka
28.3.13 11:48

Příspěvek upraven 18.09.15 v 17:22

• Citovat
  • Upravit
1760
28.3.13 11:51

Na konzulát jsem volala několikrát už od včerejška, ale nikdo to tam nebere :roll:. Poslala jsem jim e-mail, tak uvidíme.
Chceme jet autem, letadlem ne.
S pasem mám ten problém, že nechci dávat otisk prstu. Pracuju na úřadě a vím přesně, jak to chodí s ochranou osobních údajů :zed:. Takže nehodlám státu poskytovat žádné další údaje o sobě ani o dětech, které nejsou nezbytně nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.3.13 12:30

@etosha no aby se ti nestalo že tě na hranicích otočí a místo na dovču pojedete domů. na kokota můžeš narazit všude. mého manžela jednou drželi na hranicích protože si z Chorvatska vezli cigarety ve větší počtu než se smí. řešili to na hranici celou noc… rozhodně bych neriskovala, že někde zůstanu viset s dětma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.3.13 12:31

@etosha navíc loni když jsem chtěla jet se synem do Chorvatska tak mi na konzulátu řekli že dítě bez pasu do země nevpustí, ale jestli to pořád platí to nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
28.3.13 12:55

My jedem v červnu ještě před vstupem do Unie, a i když mi všichni tvrdí, že na OP jeli, tak mně to za ty nervy nestojí a budu nám všem vyřizovat pasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí