Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pominu, že bych nelětěla s tak malým dítětem do žádných takových destinací.
Já bych v případě, že by mi manžel něco takového udělala, uvažovala o tom, zda jsme si vybrala správného partnera, protože bych zcela určitě chtěla být součástí výběru takové dovolené a v případě, že by mi někdo takovou dovolenou vybral a já byla jen pasivní příjemce, bych měla chuť ten poukaz roztrhat na hodně malé kousíčky.
To nemůžeš vybrat něco blíž a v civilizaci? Ale já bych takové překvapení s miminem neocenila teda.
Tak ja bych za takove prekvapeni na rozdil od ostatnich byla rada, ale pokud bych mela vetsi deti. V tomto pripade bych to radeji konzultovala s manzelkou.
To že je ted hodný neznamená že v 7 měsících nebude protivný
Já nemám ráda taková překvapení. Je hezké, že chceš ženu překvapit, já osobně bych ocenila uz možnost cesty samotné a možnost spolupodilet se na výběru destinace.
Ale neznám nastavení Tvé ženy. Já bych měla obavy z délky cesty v období respiračních chorob a z kvality a dostupnosti zdravotni péče v té oblasti.
Jsou lidi, co to neřeší a jsou s tím vsim v pohodě.
@Jindrich.pok píše: Více
No, pises manzelka, takze mi prijde znacne nevhodné a sobecké, ze chces sam rozhodovat o celkem velké sume z vasich rodinych financí ![]()
Jako překvapení bych tedy takovou dovolenou nechtěla, určitě bych to probrala s manželkou předem. Přijde mi to jako hodně dlouhý let na tak malé dítě, můžete dost znepříjemnit cestu sobě i ostatním. To, že je měsíční miminko hodné, nevypovídá nic o tom, jaké bude za půl roku.
@Jindrich.pok píše: Více
Překvapení bych v této době neriskovala. Nevíš, jak to s malým bude dál. Kdybyste byli sami dva nebo s většími dětmi, tak proč ne, když víš, že manželka by za to byla ráda. Ale s půlročním dítětem a dvěma dalšími by to bylo za trest. Takovou dovolenou by si snad ani nemohla užít. Navíc pro malé dítě toho s sebou musíš vzít do takové destinace hodně, takže i balení atd. Kdyby to bylo po Evropě, tak neřeknu. I s malými dětmi jsme lítali hodně k moři. V úvahu se musí brát i zpožděné či zrušené lety atd.
Mně to od tebe přijde milé a pozorné, hlavně to, že posloucháš, co by se tvé ženě líbilo a kam by ráda vyrazila. Takže moc nechápu, proč tu některé píšou o sobcích apod.
Ale souhlasím s tím, že i když je to myšlené dobře, tak to možná není nejlepší načasování a překvapení by to mohlo být dost velké a nechtěné
.
Takže já bych zkusila takovou možnost nadhodit, co by říkala delšímu výletu a uvidíš, jak se bude tvářit. Určitě ne natajnačku a pak se vytasit s hotovou věcí
Ja bych spis resila, zda je u vas takove prekvapovani bezne, nebo zda by tohle bylo prvne?
Kamarat podobne kupil manzelke dovolenku v Thajsku na dobu ked bude mat prve dieta 10 mesiacov. Pre dvoch, bez dietata
Nevyrazila s nim dvere, umysly mal dobre, ale nakoniec to musel zrusit a sli niekde blizsie a aj s dietatom. Akekolvek dovolenky v dobe kojeneckeho veku rozhodne konzultuj s nou.
Osobne by som ocenila „poukaz na dovolenku, detaily dohodneme pred bookovanim“ nech si to moze trochu skorigovat sama, na co sa citi.
Ani náhodou. Pro malé děti jsou letiště a letadla strašně riziková místa z hlediska všech opravu děsivých nemocí. Neletěla bych ani zadarmo.
Letěli jsme s pětiměsíčním a pětiletým 6 hodin a úplně v pohodě. O rok později taky. Dovolené jsem si užila. Umím si představit i delší let, pokud je dítě klidné.
Ale nechtěla bych to jako překvapení a s tak malým dítětem bych neletěla do exotických destinací (nemoci).
Letěli jsme se sedmiměsíčním a staršími dětmi do USA a v pohodě, tam jsme dali trip autem, pokud je malý klidný, tak je to úplně výhra. Po té jsem byli lodí po Karibiku, ten nejmenší to zvládl úplně nejlíp, opravdu vše ok. Já tedy brala léky na úplně vše pro jistotu a dobré pojištění je samozřejmostí. My jsme dobrodruzi a kdo se bojí ať sedí doma za pecí. Mi by se takové překvapení líbilo