Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
s rodinou se chystáme letos poprvé přes Vánoce k moři. Poletíme do Egypta. Chtěla bych se zeptat, zda někdo máte zkušenosti a nějaké tipy? My třeba teď řešíme, jak to uděláme na letišti, když v době odletu v Čr na sobě budeme mít zimní bundy, kam s nimi pak až přiletíme do Egypta, atd? ![]()
Ocenim každou maličkost ![]()
@Luca39 píše:
Dobrý den,
s rodinou se chystáme letos poprvé přes Vánoce k moři. Poletíme do Egypta. Chtěla bych se zeptat, zda někdo máte zkušenosti a nějaké tipy? My třeba teď řešíme, jak to uděláme na letišti, když v době odletu v Čr na sobě budeme mít zimní bundy, kam s nimi pak až přiletíme do Egypta, atd?
Ocenim každou maličkost
Máte snad ruce, dáš si ji přes kabelku, do batohu, ne? Já bych se víc bála Faraonovy pomsty a s dítětem bych do „laciné“ klícky hotelového resortu nejela.
Tvoje starosti bych chtěla mít ![]()
snad budete mít kufr ne?
a ještě ten Egypt… achjo… hlavně že je to za pár šupů
Jestli mate na letisti parkovani, nechala bych bundy v aute ![]()
Boze
to jsou zas komenty o Egytptu ![]()
Nechat v autě nebo do batohu či kufru po příletu. A nevím co mají všichni proti egyptu
Egypt je úžasný a moc ti dovolenou přeju. Jen tenhle rok jsem tam byla dvakrát, mám to tam moc ráda. Pravidelné létám v březnu, když je tady zima. Bundu si prostě v Egyptě sundas. Dlouhé kalhoty a teplejší boty bych vůbec neřešila. Na hotel pojedete klimatizovanými busem, na letišti je taky klima.
Ať se vám Vánoce vydaří!
@Luca39 mohu se zeptat, kam přímo letíte? docela by mě to taky lákalo, ale s malým dítětem se prostě bojím. Takže u nás to připadá v úvahu až za několik let.
Kolik tam bude na ty Vánoce stupňů?
@Luca39 A proč tahat bundy? Buď nechat v autě, a nebo je nechat doma, tu chvilku přes venek se dá přeběhnout i ve svetru…
Já jezdila několik let s mamkou a ségrou, s partnerem, když jsem ještě neměla děti. Byly to (pro dospělé) nej Vánoce. Teď už Egypt nejezdíme vůbec, nezdá se mi tam bezpečno. Na letiště jsme jeli vždy autem a bundy nechali v něm na přilehlém parkovišti. Za týden jsme platili parkovné cca do tisícovky a na terminál nás vždy dovezli z toho parkoviště.
Osobně teda nechápu ty posměšné komentáře zde. Představte si, že někdo preferuje odpočinkovou dovolenou v hotelu a nechce lozit všude možně. To je snad každého věc. A cena přes Štědrý den nebo Silvestr nebyla rozhodně nikdy za pár šupů.
Zadna veda. Kdyz litame v zime do tropu nechavame si bundy a zimni boty v aute, vetsinou parkujeme na Go parking, pak prejedeme tou jejich dodavkou na terminal uz v tom v cem letime plus mikina nebo svetrik. Po navratu za 3-4 tydny se zase v aute prevleceme a prezujeme.
Ono tam vecer neni vubec teplo, po 18h to klesne na 15stupnu tak bych na sebe vzala nejakou ne uplne vycpanou bundu.hodi se vam tam pri vevernich sedankach A tech par metru od parkoviste nebo od busu proste prebehnete. Sebou urcite dlouhe kalhoty, mikyni, svetr..Na nohy urcite botasky… jednou jsem letela do spanelska v kozackach a nohy mi silene otekly…pak si zjisti na recepci hned jestli mas v cene stedrovecerni popr. silvestrovskou veceri, byva to vetsinou hrazene na miste az a je to cca 150-200eur na osobu. Bazeny by tam mely byt vyhrivane, minimalne jeden ale more nevim nevim, na mne moc studene uz v koncem rijna