Těhotenství a kočky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.10.19 11:25

Tehotenstvi a kocky

Ahoj,
Od malicka jsem ve styku s kockama. Jsem jejich milovnice :lol: dokazu si s nema vyhrat od rana do vecera. Ale je tu jedna vec, se kterou si nejsem jista. Snazili jsme se 3 mesice o miminko, a podarilo se. Jenze behem snazeni jsme si s rodinou poridili kote. Ze zacatku jsem si s nim normalne hrala a starala se, dokud jsem si neprecetla, ze kocky jsou nebezpecne v tehotenstvi. Mohu se zeptat, je to nebezpecne i pro cloveka, co je denne s kockama ale pote si poridil kote? Ma mene jak pul roku, trochu me to vydesilo. Nebo co by se mohlo stat?
Dekuji :kytka:
Pro jistotu anonym, zjsitila jsem, ze jsou zde i moji znami

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
3.10.19 11:26

Myslím, že jde hlavně o nemoci, které kočky mohou přenášet, zvlášť třeba toxoplasmosu. Jestli máš kočky řádně očkované a odčervené, tak není důvod se bát :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.19 11:28
@unuděná píše:
Myslím, že jde hlavně o nemoci, které kočky mohou přenášet, zvlášť třeba toxoplasmosu. Jestli máš kočky řádně očkované a odčervené, tak není důvod se bát :mavam:

Noo u mych rodicu nebyli ockovani, pouze odcerveni, to same je ted s kotetem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
3.10.19 11:29

Pokud vím, tohle už bylo vyvráceno, ne? Toxoplasmózu bys mohla chytit tak, že bys manipulovala s kočičími výkaly a pak si olizovala prsty. Aspoň jsem to tak slyšela v několika dokumentech.

• Citovat
  • Upravit
35734
3.10.19 11:29

Akorát jim nečisti záchod. Kočky mám dvě, testy negativní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
3.10.19 11:31

Tim se mysli toxoplasmosa, doporučuje se, aby tehotna neuklizela kocici zachod, prenasi se vykali, ale muzes ji chytit i pri pleti zahonu. Ale pokud jsi v kontaktu s kockama od detstvi, je velka pravdepodobnost, ze jsi sni uz do styku prisla a nemela by te ohrozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.19 11:33
@Anonymní píše:
Noo u mych rodicu nebyli ockovani, pouze odcerveni, to same je ted s kotetem :nevim:

Tak je pro svůj klid naočkuj a je to, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
3.10.19 11:43

Blbost.kdyz jsem byla tehotna, nasi kocicaci mi spali doslova na hube :mrgreen: nematlej cizi kocky a necisti zachod a klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
3.10.19 11:44

Jde hlavně o toxoplazmózu, u ní je nebezpečné, když se žena nakazí v akutní infekční fázi. To může být manipulací s kočičími výkaly (což hrozí možná u polovenkovních koček, které ale mají záchod doma), případně z hlíny, neočištěné zeleniny atd. – kočky si rády chodí ulevovat do záhonků.
Jinak problém není, kočku doma i jako těhotná mám. Ale pro klid duše bych kočku naočkovala, pokud chodí ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
3.10.19 11:51

Nepises nejdulezutejsi info ohledne kozete- je striktne indoor nebo chodi i ven, jestli je pouze doma, tak se nemas vubec ceho bat, protoze pokud je pouze doma, tak se moc nema jak uz nakazit, vid :-) nic z toho, co se ockuje bezne u kocek neni prenosne na cloveka (krome vztekliny, ale te je CR prosta). Tady bylo dulezite spis to odcerveni a to jste udelali :palec: jinak jak pisou ostatni holky. Zdrava domaci kocka neni zadne nebezpeci, naopak muze krasne uklidnovat, preji pekne tehotenstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
3.10.19 12:02

Jestli s kockama zijes cely zivot, tak uz ses nejspis davno toxoplasmozou nakazena. U spousty lidi probiha bezpriznakove. A ma ji v tele vic jak tretina naroda. Neco by se mohlo stat, pokud by ti ted propukla v akutni forme. Ale to je vic nez nepravdepodobny. Moc ctes internet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
3.10.19 12:07

Kočky jsou pro člověka nebezpečné jen několik týdnů jako koťata, kdy se může člověk nakazit. Přenos je z kočičích výkalů, myslím, že min. 24 hod. starých. Takže akorát nečisti záchod. Větší pravděpodobnost nákazy je při práci s hlínou (pletí záhonů), ze syrové zeleniny a ovoce nebo při manipulaci se syrovým masem (vepřové, domácí králík). Já si domů přinesla kocoura z útulku a vzápětí otěhotněla, při dodržování běžné hygieny se opravdu není čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
3.10.19 12:12

Přesně, jde jen o toxu a nakazit se můžeš leda skrze výkaly a neumyté ruce. Mnohem pravděpodobnější, než že Tě nakazí vlastní kočka, je, že sníš blbě omytou mrkev ze zahrádky, kterou chodí osrávat cizí venkovní kočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.10.19 13:55

Jedinné nebezpečné by bylo, kdyby ses hrabala v kotěcích výkalech a pak si olizovala prsty. A nebo jedla syrové nemocné kočky.

Tady to máš vysvětlené

http://www.srdcemprokocky.cz/?…

Ale jako můžeš čištěním kočičích záchodů zaměstnat někoho jiného - jako záminka dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová