Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že jde hlavně o nemoci, které kočky mohou přenášet, zvlášť třeba toxoplasmosu. Jestli máš kočky řádně očkované a odčervené, tak není důvod se bát ![]()
@unuděná píše:
Myslím, že jde hlavně o nemoci, které kočky mohou přenášet, zvlášť třeba toxoplasmosu. Jestli máš kočky řádně očkované a odčervené, tak není důvod se bát
Noo u mych rodicu nebyli ockovani, pouze odcerveni, to same je ted s kotetem ![]()
Pokud vím, tohle už bylo vyvráceno, ne? Toxoplasmózu bys mohla chytit tak, že bys manipulovala s kočičími výkaly a pak si olizovala prsty. Aspoň jsem to tak slyšela v několika dokumentech.
Tim se mysli toxoplasmosa, doporučuje se, aby tehotna neuklizela kocici zachod, prenasi se vykali, ale muzes ji chytit i pri pleti zahonu. Ale pokud jsi v kontaktu s kockama od detstvi, je velka pravdepodobnost, ze jsi sni uz do styku prisla a nemela by te ohrozit.
@Anonymní píše:
Noo u mych rodicu nebyli ockovani, pouze odcerveni, to same je ted s kotetem
Tak je pro svůj klid naočkuj a je to, ne? ![]()
Blbost.kdyz jsem byla tehotna, nasi kocicaci mi spali doslova na hube
nematlej cizi kocky a necisti zachod a klid ![]()
Jde hlavně o toxoplazmózu, u ní je nebezpečné, když se žena nakazí v akutní infekční fázi. To může být manipulací s kočičími výkaly (což hrozí možná u polovenkovních koček, které ale mají záchod doma), případně z hlíny, neočištěné zeleniny atd. – kočky si rády chodí ulevovat do záhonků.
Jinak problém není, kočku doma i jako těhotná mám. Ale pro klid duše bych kočku naočkovala, pokud chodí ven.
Nepises nejdulezutejsi info ohledne kozete- je striktne indoor nebo chodi i ven, jestli je pouze doma, tak se nemas vubec ceho bat, protoze pokud je pouze doma, tak se moc nema jak uz nakazit, vid
nic z toho, co se ockuje bezne u kocek neni prenosne na cloveka (krome vztekliny, ale te je CR prosta). Tady bylo dulezite spis to odcerveni a to jste udelali
jinak jak pisou ostatni holky. Zdrava domaci kocka neni zadne nebezpeci, naopak muze krasne uklidnovat, preji pekne tehotenstvi
Jestli s kockama zijes cely zivot, tak uz ses nejspis davno toxoplasmozou nakazena. U spousty lidi probiha bezpriznakove. A ma ji v tele vic jak tretina naroda. Neco by se mohlo stat, pokud by ti ted propukla v akutni forme. Ale to je vic nez nepravdepodobny. Moc ctes internet.
Kočky jsou pro člověka nebezpečné jen několik týdnů jako koťata, kdy se může člověk nakazit. Přenos je z kočičích výkalů, myslím, že min. 24 hod. starých. Takže akorát nečisti záchod. Větší pravděpodobnost nákazy je při práci s hlínou (pletí záhonů), ze syrové zeleniny a ovoce nebo při manipulaci se syrovým masem (vepřové, domácí králík). Já si domů přinesla kocoura z útulku a vzápětí otěhotněla, při dodržování běžné hygieny se opravdu není čeho bát.
Přesně, jde jen o toxu a nakazit se můžeš leda skrze výkaly a neumyté ruce. Mnohem pravděpodobnější, než že Tě nakazí vlastní kočka, je, že sníš blbě omytou mrkev ze zahrádky, kterou chodí osrávat cizí venkovní kočky.
Jedinné nebezpečné by bylo, kdyby ses hrabala v kotěcích výkalech a pak si olizovala prsty. A nebo jedla syrové nemocné kočky.
Tady to máš vysvětlené
http://www.srdcemprokocky.cz/?…
Ale jako můžeš čištěním kočičích záchodů zaměstnat někoho jiného - jako záminka dobrý.
Ahoj,
dokazu si s nema vyhrat od rana do vecera. Ale je tu jedna vec, se kterou si nejsem jista. Snazili jsme se 3 mesice o miminko, a podarilo se. Jenze behem snazeni jsme si s rodinou poridili kote. Ze zacatku jsem si s nim normalne hrala a starala se, dokud jsem si neprecetla, ze kocky jsou nebezpecne v tehotenstvi. Mohu se zeptat, je to nebezpecne i pro cloveka, co je denne s kockama ale pote si poridil kote? Ma mene jak pul roku, trochu me to vydesilo. Nebo co by se mohlo stat?
Od malicka jsem ve styku s kockama. Jsem jejich milovnice
Dekuji
Pro jistotu anonym, zjsitila jsem, ze jsou zde i moji znami