Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@adeeelia tak jestli jste nikdy necestovali, tak to asi neni dobry napad, to uznavam. A je asi lepsi si to prvne zkusit s cestovkou a az pak vyrazit na vlastni pest. Jak jste na tom s jazyky?
Nam letos kupodivu nejleveneji vychazel cedok, at jsem koukla na jakekoli destinace… first minute ceny jin plati so konce ledna, pak uz asi nejlevneji vychazet nebude
@adeeelia píše:
@jkra okej, asi ten Egypt vzdáme, díky za radu.
ne, nevim kde bydlis, ale koukni na airstop.cz a zkus odlety z Drazdan, Vidne.
Egypt je super, ja tahala dvouletaky, ale musis jit po lepsim hotelu.
V lepsim hotelu maji I doktora, kdyby neco.
Ale co vim, Egypt sezenes I na last minute.
Pomer cena/sluzby je lepsi na Egypt nez Chorvatsko, dostanes toho vic za stejnou castku.Jen hlidat deti, aby nepily vodu jinou nez lahve.
@terien nám se ta dovolená v Chorvatsku líbila, jen mě štvalo, že jsem musela vařit. Ale zase kdybych si měla vybrat, radši půjdu do domu, kde budeme buď sami, nebo dva, tři apartmány, než hotel, ale tam je to zase o tom jídle..
@terien píše:
Hele já jsem taky cestovková, obzvlášť s malým dítětem. Pořád je tam delegát, nějaká spojka a možnost reklamace zájezdu. Na vlastní pěst bych nejela.
No uprimne po zkusennostech s resenim zpozdeneho letu pres cestovku uz s cestovkou nikdy vice. Zlaty cestovani po vlastni ose, kdy si clovek vsechno resi sam.
@adeeelia píše:
@jkra jsem učitelka, takže jindy než v červenci jet nelze
aha. tak to bych se na to vyprdla, vedro strasny.
Zkus kouknout na Malagu. Obcas jsou letenky za 2 litry, Malaga je krasna, najdes ubytko pres booking a pro deti super.
@jkra prošla jsem už spousty nabídek a aby to za něco stálo, bude to tak 70k, to už je mimo nás ![]()
@jkra kouknu, ale mám fakt strach z té organizace. Letěli bychom poprvé, pak někam doletíme se tréma detma a řešit odvoz, taxik nebo co já vím.. Upřímně mě to dost děsí
asi jsem posera.
Než Egypt, tak to raději Řecko nebo Španělsko. My byly minulé léto v Řecku za 30 všichni 4, ale strava vlastní na 11 dní.
A co bulharsko? Tam se nabizi hodne apartmanu s moznosti dokoupit polopenzi nebo all inclusive v blizke restauraci/hotelu
@korneli a vařila jsi, nebo jste chodili do restaurací? To pak dle mého vyjde skorocna stejné peníze jako all. ![]()
@czaky koukala jsem, na all a téměř vše, co nějak vypadalo, přes šedesát. Spíš jsem naivní v té ceně, asi to necháme na příští rok a letos najdeme Chorvatsko bez stravy..
@adeeelia píše:
@czaky koukala jsem, na all a téměř vše, co nějak vypadalo, přes šedesát. Spíš jsem naivní v té ceně, asi to necháme na příští rok a letos najdeme Chorvatsko bez stravy..
A co ty rakousky a nemecky cestovky? Da se pres ne sehnat dovolena podstatne levneji nez u ceskych cestovek.
@czaky píše:
A co bulharsko? Tam se nabizi hodne apartmanu s moznosti dokoupit polopenzi nebo all inclusive v blizke restauraci/hotelu
jj, Bulharsko, hezke more, Alexandrii zkus.
@Ernais píše:
No uprimne po zkusennostech s resenim zpozdeneho letu pres cestovku uz s cestovkou nikdy vice. Zlaty cestovani po vlastni ose, kdy si clovek vsechno resi sam.
Tak let se zpozdí i bez cestovky, ale mě jde spíš o ten pobyt. Určitě jsem klidnější, když je tam někdo, kdo se v případě problémů postará. My měli na delegáta vždycky štěstí, ta posledni v Turecku byla úplně úžasná, dělala nám i pruvodkyni na výletech, byla s námi na letišti když jsme odlitali a dokud nebyl poslední člověk v letadle, tak neodešla. Já bych s dětmi na vlastní pěst nejela.