Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@adeeelia píše:
@czaky koukala jsem, na all a téměř vše, co nějak vypadalo, přes šedesát. Spíš jsem naivní v té ceně, asi to necháme na příští rok a letos najdeme Chorvatsko bez stravy..
Myslím, že se 3 dětmi do 60 tis. letecky nic neseženeš. To 3. dítě, které už odrostlo z batolecího věku, to neskutečně prodražuje. Také jsem hledala, ale pokud jsem našla něco rozumného a hezkého, vždy jsem se pohybovala téměř kolem 100 tis., což je šílenost. Takže každoročně končíme v Chorvatsku nebo Itálii. Ještě zvažujeme Francii, ta je také dosažitelná autem.
@adeeelia píše:
@jkra děkuji moc za rady, omrknu to
hele, jeste jednu ti dam. roky jezdim s detma do Slovinska, do hor, mestecko Bovec.
Moje deti to maji radsi nez more, tece tam divoka reka, na urcitych mistech jsou koupaci jezirka, jezdi se na raftech, kajacich, v horach je treba jezirko, kde se da koupat.
a tam se vejdete financne. Na namesti v mestecku je restaurace, skvela cukrarna….
@terien to nepopiram, ze se let zpozdi i bez cestovky, ale to reseni s cestovkou byl totalni pruser, resit to ciste sama, tak na tom budu rozhodne lepe. A pro me jsou sluzby delegata asi zbytecne placenou sluzbou, protoze veskere problemy jsem schopna resit s recepci apod. Ono je dulezity se z toho nepo.. a ze uz jsme zazili i pernejsi chvilky, ale vzdycky se to nejak vyresilo. Pokud se ale clovek aspon nejak nedomluvi anglicky a je to stresar, tak je pro nej asi fakt lepsi si zaplatit cestovku.
@Ernais píše:
@terien to nepopiram, ze se let zpozdi i bez cestovky, ale to reseni s cestovkou byl totalni pruser, resit to ciste sama, tak na tom budu rozhodne lepe. A pro me jsou sluzby delegata asi zbytecne placenou sluzbou, protoze veskere problemy jsem schopna resit s recepci apod. Ono je dulezity se z toho nepo.. a ze uz jsme zazili i pernejsi chvilky, ale vzdycky se to nejak vyresilo. Pokud se ale clovek aspon nejak nedomluvi anglicky a je to stresar, tak je pro nej asi fakt lepsi si zaplatit cestovku.
Ano lety se zpožďují, ale u cestovek je to častější, protože vyjužívají charterových letů a to je tragédie. Taky už nejraději po vlastní ose. Delegáta jsme nikdy k ničemu nepotřebovali, takže v tom žádný benefit nevidím.
Omlouvám se že neodpovídám jmenovitě, ale souhrnně:
Čedok mi vyšel i levněji než německé a rakouské cestovky.
Netuším na kolik by vyšly ty apartmány mě to komplikuje zase to že jedeme s prarodiči, takže dobrovolně povinně jedeme výrazně dráž než bychom jeli sami. Bulharsko od cedoku jsem měla nabídky dělaný na 2 dospělí plus dítě 5 let, 12 dnů kolem 55 tis. Ty apartmány by byly určitě míň.
Ad delegát - já si snad od dětství nepamatuju dovolenou, kde by někdo nemusel k doktorovi
… Počínaje prkotinama typu rozštípnutý zub, střep v noze až po operaci utrženého stehenního svalu. Takže za mě delegát ano ![]()
@czaky tak doktora ti zajisti i recepce, na to delegata nepotrebujes ne? ![]()
@Ernais No operaci a pobyt v nemocnici už mi na recepci asi nezařídí (ale to bylo na Kypru a tam všude uměli všichni anglicky, takže tam bych to asi ve výsledku dala), ale třeba konkrétně v Bulharsku u doktora jsme se s němčinou ani angličtinou nechytali, byla tam s námi delegátka a překládala do bulharštiny.
Doporučuji CK Alexandria. Lítáme s nimi. Nikdy nebyl problém. Platba probíhá třikrát - záloha, pak dvě větší platby. Děti už máme starší. Byli jsme v Bulharsku a pak několikrát v Řecku. Vždy jsme chytli akci 1 dítě zcela zdarma a druhé za letenku (pobyt a strava zdarma). Kupujeme v listopadu na first minute.
Z Egypta bych měla strach - případné zdravotní komplikace z vody, politická situace… Červencové pobyty jsou vždy už dražší.
Do německých cestovek bych šla, jen pokud bych neměla obavu z komunikace v němčině, případně angličtině. Německá cestovka = německý delegát (určitě umí i anglicky).
Minulé léto jsem potřebovala doktora. Delegátka domluvila lékaře (bylo pojištění od cestovky). S doktorem jsem se bez problémů domluvila anglicko-česky (částečně uměl česky). Jinak případně nebyl problém zavolat delegátce a ona by tlumočila.
Ahoj vsem, tak nejak vybiram dovolenou. Jsme dva dospely a 4leta prdola. Loni jsme byli na Djerbe letecky a to bylo skvely, sice jsme jeli celkem dlouho (konec rijna) ale bylo tam pekne, jen 7 dni coz jsme se shodli ze je to celkem kratky.
A ted babo rad. Kam letos. Za 30tisic se asi nikam moc nedostaneme co? Letecky urcite ne, aby to bylo treba na 10 dni minimalne. Nebo asi jo, jenze ja nechci varit!:( ![]()