Dovolená Řecko 2014

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1098
9.10.13 20:09

Dovolená Řecko 2014

Ahoj, už je tady podzim a já pomalu zjišťuji kam na dovolenou příští rok. A jednoznačně vítězí Řecko ( jen já a přítel, děti zatím nemáme). No, vím, že existuje milion diskuzí na téma Řecko, ale mám v tom tak trochu guláš. Jak jsem se o to začala zajítam, tak je to ještě horší, protože vůbec nevím kam do Řecka. Vždycky jsem chtěla na Rhodos, ale možná jen proto, že je to takové nejznámější. Tak mám zatím pár dotazů ;)

• kam do Řecka? Máte nějaké osvědčené místo? Případně i hotel ( penzion )
  • taky přemýšlím jestli si koupit zájezd nebo letět bez CK
  • máte někdo zkušenosti s dovolenou bez CK ( letenky, ubytování - na kolik to asi zhruba vyjde )
  • a co třeba autem?

Jinak bych rozhodně chtěla někam, kde je teploučko ( slyšela jsem, že na některé části Řecka je dost velký větr). Taky bych teda chtěla, aby tam byla písečná pláž a nějaké památky ( nechci celou dovolenou jen ležet u vody) a kdyby tam byla i nějaká pláž kde není moc lidí, tak by to bylo taky fajn :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30420
9.10.13 20:15

@lenyhudy byli jsme loni na Rhodosu a asi bych už jinam nejela :-) chlap to samé :-) a ob den jsme jezdili po památkách :-)

oblast Kolymbia, hotel Irene Palace. Byli jsme tam s Fischerem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
9.10.13 20:19

Ja i muz sme milovnici divokych a opustenych plazi, takze za me doporucuju Lefkadu… vloni jsme jeli na Kefalonii, je sice krasna, ale na Lefkadu se budeme pristi rok vracet a uz teda i s 1.5 rocnim ditetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
9.10.13 20:20
@Januliiik píše:
@lenyhudy byli jsme loni na Rhodosu a asi bych už jinam nejela :-) chlap to samé :-) a ob den jsme jezdili po památkách :-)oblast Kolymbia, hotel Irene Palace. Byli jsme tam s Fischerem

super, mrknu na to, když já bych nejraději to Řecko objela celé :think: když vidím někde fotky, tak se mi líbi všude…
vím, že je brzo něco zařizovat, ale utečeto jako voda a v lednu se začnou prodávat letní dovolené :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
9.10.13 20:20

Jo a pokud chces cestovat na vlasni pest, tak letenky muzes sehnat pres viamare.cz, separe ubytko taky tam, nebo na booking.com, tripavdisor.com, nebo klasika google a zadani spravnych klicovych slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
9.10.13 20:21
@ne-silenamatka píše:
Ja i muz sme milovnici divokych a opustenych plazi, takze za me doporucuju Lefkadu… vloni jsme jeli na Kefalonii, je sice krasna, ale na Lefkadu se budeme pristi rok vracet a uz teda i s 1.5 rocnim ditetem.

to bude těžké rozhodování :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
9.10.13 20:22

Já teda nebyla, ale babička jezdí každý rok na Rhodos a je nadšená. Lítá s Čedokem, all inclusive, většinou v září, letos byla a říkala že teplota kolem 36st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
9.10.13 20:23

V Řecku jsem byla na třech místech. Chalkidiki-oblast Vrasna, Korfu-Barbati a Kos-Tigaki http://www.newtravel.cz/…village/.Všechny místa byla fajn, Barbati má ale oblázkovou pláž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
9.10.13 20:24
@ne-silenamatka píše:

Doporučíš hotel? Díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
9.10.13 20:26
@ne-silenamatka píše:
Jo a pokud chces cestovat na vlasni pest, tak letenky muzes sehnat pres viamare.cz, separe ubytko taky tam, nebo na booking.com, tripavdisor.com, nebo klasika google a zadani spravnych klicovych slov.

a nevíš co je cenově výhodnější? jestli koupit zvlášt letenky a ubytko nebo CK? Co jsem četla, tak letenky do Řecka zas tak levné nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
9.10.13 20:27
@Tereza1986 píše:
Doporučíš hotel? Díky :D

Tak to uz si nepama, jen vim, ze to bylo v mestecku Vasilliki, odkud se da na vsechny plaze dojet skutrem (autem) nebo lodnim taxi - nechci nikomu neco cpat, ale schvalne koukni na fotky nebo videa na YT - je to takovej malej Karibik, co se tyce plazi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Unreachable
9.10.13 20:27

Rhodos je krásnej, ale tím, že je právě známej, jezdí tam hodně lidí. Záleží na tom, jestli vám tohle vadí, nebo ne. :) To samé se dá říct (v pozitivním i negativním slova smyslu) o Korfu (o nějaké památky by ale nebyla nouze) a Zakynthosu, nebo třeba Lefkadě, jsou to všechno hezky zelený ostrovy. Santorini je asi nejzajímavější, vzhledem k sopce na vedlejším ostrůvku, kam se dá podniknout skvělej lodní výlet, a scenérie z hlavního města (Oia, tuším), jsou typický snad pro třičtvrtě fotek z řecka, co vyplivne Google. Památky by taky byly. Ale mám dojem, že právě Santorini bejvá o něco dražší.

Mně osobně učaroval Thassos, méně známej, menší, ale taky krásně zelenej, jezero, vodopády, ale i odlehlý „pustiny“ v horách s vesničkama, úžasný místo je „kalendář“ zvěrokruhu z bílýho mramoru s nádherným výhledem, opuštěný pláže se dají taky najít…je tam větší klid, a tím, že je to menší ostrov, dá se opravdu projezdit autem křížem krážem, takže budete mít dobrej pocit, že jste poznali všechno, co šlo…myslím, že byste určitě nebyli zklamaný. :)

Pak jsou taky takový ty sušší ostrovy, míň známej je třeba Limnos-taky nádherná klidná dovolená.

Snad jsem trochu „pomohla“. :)

• Citovat
  • Upravit
1039
9.10.13 20:28

Byla jsem na Kosu, jednou tam chci znova :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
9.10.13 20:30
@lenyhudy píše:
a nevíš co je cenově výhodnější? jestli koupit zvlášt letenky a ubytko nebo CK? Co jsem četla, tak letenky do Řecka zas tak levné nejsou

Na vlastni pest se dle me to opravdu nevyplati (chteli sme takto jet pristi rok: koupit letenky separe a sehnat si nejakej apik) letenka tusim 8k na osobu a apik na 14 dni cca.40 000,–), cestovky maj v opcich mista v letadlech i hotely, takze je to vzdy levnejsi.Ale nejsem „reckofil“ - mozna se tady nekdo skutecne vyzna, ja sem jen plazovej povalec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
9.10.13 20:37

My byli na Zakynthosu, hotel Admiral v Tsilivi, na výlety jsme si půjčili skútr, jinak hotel úžasný, vařili výborně, pláže písek i kamínky, vybere si každý… ve městě večer spousta barů a hospůdek, je tam i velky aquapark, obrovský minigolf s vodopády, byli jsme za svobodna, jednou se tam určitě vrátíme i dětmi :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí