Dovolená se 7měs. mimčem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11966
30.1.10 20:09

Dovolená se 7měs. mimčem

Ahoj holky,

chtěla bych se Vás zeptat na zkušenosti s cestováním se 7měsíčním mimčem? Jak zvládalo cestu letadle? Co bylo potřeba sebou do letadla, co sebou na dovču?

Jsem na vážkách, jestli jet nebo ne, jela bych jen se známou, jejím synem a mým Lukáškem, ještě nevíme kam, ale přemejšlíme o Kanárech. Nebo máte jinej typ?

Moc děkuji za vaše příspěvky.

Adéla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4242
30.1.10 21:25

Ahoj,
byli jsme v Turecku (konec rijna), leteli jsme asi 3 hodiny do Antalye a pak asi 30 min mikrobusem, hotel 5* byl skvely, cisty, super jidlo. Leteli jsme ale z Nemecka, takze celkem jsme byli na ceste asi 10 hodin, mozna vic… Nejak tak.
Maleho jsem plne kojila, takze nebyl problem s jidlem a pitim. Bylo mu tam presne 6 mesicu. Sebou do letadla a na cestu jsem nebrala v podstate nic jineho, nez taham na cesty k nasim, na Moravu nebo na Slovensko, prebalovaci a mazaci veci, neco na horecku „kdyby neco“, deku, veci na prevleceni… Proste takovou tu prebalovaci tasku ke kocaru.. No ale jak rikam, nemusela jsem brat UM, sklenicky, vodu, varnou konvici, s jidlem a pitim jsem se jeste nezatezovala.
Zvladnul to uplne v pohode, v aute spal, v letadle teda ne, ale tam cucel kolem sebe, pak v buse do hotelu zase spal. Pri odbaveni jsme si na ceste tam i zpet rekli o prvni radu, kupodivu byla volna, na zed nam namontovali takove to luzko, takze tam obcas i lezel nebo blbnul, na ceste tam prave asi 20 min. spal :wink:
On je ale hodne pohodovej a hodnej, budil se max 1× v noci na kojeni, nikdy moc nebrecel a nevadili mu lidi, takze proto jsem se nebala, menit prostredi mu taky nevadi.
Kdybych mela nejake uplakane nebo vztekaci miminko, tak bych treba mela strach nebo blby pocit…
Vim, ze znami byli na Kanarech s 3letou a 5mesicni holcickou (taky v zari/rijnu) a taky to zvladli, akorat teda meli pekne hnusne 8-) :wink:
Dovolena byla skvela, planujeme tam letos v zari jet uz s obema :wink: Takze za me v pohode 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
30.1.10 21:32

Ahoj,
vloni jsem taky sepisovala co s sebou :-) Dceři bylo asi 16 měs. Letěly jsme na Rhodos (3 hodiny) a bylo to pro ni maximum, co vydržela neběhat :-( Pro nás by Kanáry nebyly - je to skoro 5 hodin letu. Letos chceme vyrazit zase. Asi Tunisko nebo Turecko, možná Egypt… :-)
Už tady jedna diskuze je : https://www.emimino.cz/…sebou-31010/

Tak ať to zvládnete :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
30.1.10 21:41

Ahoj holky,

děkuji za zkušenosti:)

My už právě papkáme zeleninku, masíčko, ovoce, takže mě nemine tahat sebou skleničky…

A jak je to v letadle s mrňousem? Měl by mít autosedačku nebo jak? My už právě nejsme ve vajíčku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
30.1.10 21:44

Nene, my jsme meli sebou autosedacku (nase vajicko od Jane) a na cestu tam nam ho nastesti „cvakli“ vedle na sedacku, protoze tam bylo volno, ale na cestu zpet se tvarili proc to tahneme, ze to v letadle zavazi, ale nasli nekde volne misto v letadle, kde to zapli.
Do letadla bud musis mit specialni sedacku pro letadlo schvalenou (to by ti poradil Steeve asi 8-) ) nebo nic, dite ti posadi na klin a pricvaknou ho k tobe specialnim pasem.
Sedacka se nam hodila pak na cestu mikrobusem/autobusem z hotelu a na cestovani autem, co jsme si tam pujcili, jinak byla v podstate zbytecna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
30.1.10 21:52

Tak to jo:)

A plínky jsi brala sebou nebo tam kupovala? A malýmu jsi brala sebou nějakej bazének nebo tak něco? Nebo se koupal normálně v bazénu, moři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
30.1.10 22:02

Brala jsem sebou cele baleni Huggies, nebo 1,5 baleni, ted nevim… :nevim: Proste jsem to vypocitala, kdyby neco, tak jsem to tam planovala koupit (hl. mesto cca 15-20 min.autem).

U more jsme lezeli na lehatkach, i on (byl jeste docela nepohyblivej, lenoch :oops: ), ale byl tam pisek, takze v nem se i hrabal, do more vubec nechtel, protoze v tom rijnu bylo siilene studeny. No a u bazenu jsme byli asi 2×, taky spis lezel a blbnul s hrackama, voda byla taky jak led.. Obcas jsme mu do kyblicku nalili trochu vody, ale jak rikam, v pulce dovci mu bylo „jen“ pul roku a on byl dost klidny a nepohyblivy dite 8-)

Ted jsme byli v Chorvatsku (to mu byl rok a 2 mesice) a to uz se rochnil ve vode, hlavne v bazenu, protoze do more byl blby pristup, hrabal se v pisku, v kyblicku si michal vodu s piskem, ale ani bazenek ani stan jsme nebrali, i kdyz nad tim bazenkem jsem uvazovala. Nafukovaci klido vezmi, proc ne, je to skladne, ze jo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
30.1.10 22:06

děkuji za vyčerpávající odpověď:)

Mno, tak náš maloch už teď se plazí, snaží se i po čtyřech, tak jsem zvědavá, co mě čeká za měsíc, docela bych ráda, aby seděl:) přeci jenom by to bylo u moře lepší:)))

Tý jo a kojo vodu bych musela asi taky tahat, vid? Já vůbec netuším, co se tam dá a nedá koupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
30.1.10 22:10

Hele, kamoska jezdi uz od…7 mesicu dcery.. ted nevim, do Egypta, to si rikam, ze je docela drsna, tam bych treba nejela, ze strachu z prujmu a tak, ale ona tam kupovala vse, sklenicky, pliny, vodu :roll: A opravdu jim nikdy nic nebylo, ale jezdi vetsinou do dost drahych hotelu (nevim, jestli to tam maji „cistejsi“, kazdopadne problem nemely..)
Ja do toho Turecka jela proto, ze jsem vedela, ze maly pije ode me jen mliko a ze ja tam nic snad nechytnu 8-)
Zalezi kam byste jeli, balenou vodu bych si tam urcite prevarovala, jestli maji v lekarnach sklenicky a pliny, tak tam maji asi i kojeneckou vodu, ale zase jestli tam vubec jsou nejaky lekarny, ze jo, muzes byt v komplexu nekde uprostred niceho, do mesta 1h jizdy… To chce asi poradne prozkoumat a poptat se na urcita mista, kde kdo presne byl… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
30.1.10 22:14

Super, děkuji moc:)!!!

Tak zase si řikám, že tý vody by nemuselo být tolik, když bych mu vzala ke snídani dělané mlíčko s kaší, dopol a odpol ovoce, v poledne zeleninu a z bal. vody bych dělala mouze večer mlíčko a případně v noci… a čaj přez den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
30.1.10 22:22

Adus, loni jsem letěla v září na Samos v Řecku, to byl mladší rok a let 2,5 hodiny proběhl v pohodě. Připnula jsem si jí speciálním pásem k sobě, autosedačku jsem netahala. V půjčovně aut měli dětských sedaček mraky. A to byla malá díra :lol: .

Na Kanárech bude určitě všechno k půjčení. Plínky jsem si tahala, sice není problém je dokoupit všude, ale jsou drahé.
Voda stačí vzít na první dva dny, než se rozkoukáš, skleničky je lepší vzít z domu a ovoce si dokoupíš tam.
Jo a kočárek odevzdáš až při nástupu do letadla a přinesou ti ho okamžitě při přistání, prostě pohoda :wink:

Bazének jsem tahala, voda se v něm krásně ohřála. Moře bylo na malé dítko docela chladné.

Celkově bych řekla, že je lepší jet s dítkem dokud nechodí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
30.1.10 22:27

Tery, děkuji, za tvé postřehy:) teď jsi mě trošku navnadila s tím, že je lepší jet na dovču, když dítko ještě nechodí:)))

A co oblečení? kolik jste ho tahali? Nebo jste brali mín a tam přeprali v ruce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
30.1.10 22:43

Obleční jsem tahala dost, ale vždycky beru k moři i teplé oblečení, člověk nikdy neví. Takže třeba šatičky a ponožky jsem přepírat musela, jeli jsme na 2 týdny.

Mám dvě holky, obě divošky a mladší v té době začala sama chodit, ale jen po rovince, takže jsem jí nemusela nahánět :-D . Taky je fajn, když dítko ještě vydrží v kočárku a vyspí se v něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
30.1.10 22:45

A spaní jste řešili jak? Půjčili vám v hotelu postýlku nebo spala s váma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
30.1.10 22:54

:lol: spaní bylo vtipné, měli jsme místo postýlky stan, dětský s dobrou matrací a moskytiérou, aby po malé nelezli komáři … Jenže v něm odmítla spát a skončila u mě v posteli.
Rostly jí zrovna zuby, navíc tam prodělala šestou nemoc, tak by i doma spala nalepená na mě.

Apartmán měl 2 místnosti, ale starší odmítla spát jinde než my, takže jsme přenesli její postel k našim, udělali jsme letiště ze 3 postelí a spali jsme tam všichni čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí