Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky…já tam kdysi byla na zatmění slunce…záleží u jakého města budeš…voda je dobrá jdeš skoro 30 metrů a voda je pořád pod stehna…dno písčité…lepší bude když se podíváš někde na netu..asi jsem Ti moc neporadila ![]()
http://madarsko.orbion.cz/…opa-balaton/
mrkni na to…docela zajímavé
Ahoj, přímo Balaton ti neporadím. My byli vloni s dětmi (dcera 4 roky a syn 8 měsíců) v Maďarsku. Ale jeli jsme do „termálů“. Nakonec jsme zvolili Kehidakustány. Vesnici cca 15 km od Hevízu, lázně spíš menší a nové, ale skvěle upravené pro děti - koupání a hlavně zázemí (u syna jsem to uvítala
). Obě děti byly nadšené. K Balatonu jsme jeli jeden den (do Kesztely - bylo to nejblíž), velká pláž, ale nic moc. Hlava na hlavě, Balaton nijak moc čistý. Nakonec jsme se na koupání vykašlali. Ubytování si vždy volíme v apartmánu (v Maďarsku jsme nebyli s manželem poprvé, ale poprvé s dětmi). A zatím jsem je vždy zařizovala u Hungariatour a vždy bez problémů a velká ochota. Koukni na jejich stránky www.hungariatour.cz , třeba se inspiruješ.
Letos chceme jet zase (Julka se těší už teď
), jen se rozmýšlíme, jestli zase na stejné místo nebo do Zalakaros (tam jsme byli před pár lety) a taky fajn, ale pro děti nám zatím vychází nejlépe zase loňské místo ![]()
No, v Kehidakustány http://www.madarsko.com/…ce/index.php?… . Jsou to spíš menší lázně, ale pro děti tam bylo velmi dobré zázemí. U vnitřního bazénu byla prosklená místnost, kde byl dětský koutek, koutek na kojení a krmení, přebalování a odpočinek. Se Sašou jsem to fakt uvítala a i Julce se to hodilo. Také tam byl u vnitřního bazénu menší pro děti a i brouzdaliště se skluzavkou
Bez problémů tam i na požádání ohřáli jídlo pro děti atd. Byl tam pak ještě jeden hrací koutek, kde si děti mohly i malovat. Děti byly fakt nadšené. Takže asi pojedeme zase tam. Sice jsme Zalakaros ještě úplně nevyřadili - je to mnohem větší městečko a velký lázeňský areál, ale kupodivu mi to zázemí pro děti tenkrát (když jsme tam byli s manželem sami) nepřišlo až tak dobré a vnitřní bazény pro malé děti nebyly tak zajímavé. V jiných lázních nevím, jak to chodí. My vybírali podle vzdálenosti. Aby jsme to stihli bez problémy během dne. Máme už vyzkoušenou dobrou trasu - dokonce pak vede i kousek podél Balatonu ![]()
Ahojky,tak my byli přimo tady http://www.balatontourist.hu/index.php?…
a byli jsem tak nadšený že si to letos zopakneme určitě zas,bydleli jsme v bungalovu kde je všechno vybaveni včetně kuchynky,lednice a čtyři lužka,ty bungalovy jsou přimo u Balatonu,zaleži teda jaký si vybereš.
Voda bych řekla že je čistá a to soudim podle toho že jsme měli pro děti bazen a vodu jsme z Balatonu do něj nalejvali.Jinak mělko takže idealni pro děti a teloučka voda.Rakos tam vubec nebyl,teda aspon v tomhle kempu.
Byli jsme začatkem července a kus plaže jsme měli jen pro sebe,takže jsem se nemusela bat že mi Kubik bude běhat po hlavach dalšich lidi,fakt doporučuji.
Ceny potravin zhruba stejně jak tady,kusek Tesco.
A ještě k tý vodě,ona vypadá zakaleně protože Balaton má bahnitý dno,jinak ta voda je čistá.
My jsme původně taky uvažovali o Balatonu, akorát ubytování pouze v apartmánech. Nakonec jsme termály i pro děti zvolili proto, že dovolená není závislá na počasí - ať je teplo nebo zima, slunce svítí nebo leje jak z konve - je to jedno. Koupat se dá vždy, výběr podle počasí v koupání venku nebo uvnitř.
Jo a Balaton byl opravdu špinavý. Pokud tedy beru za špínu i tu pěnu a plovoucí zbytky dřeva na hladině - rákos tam byl taky ![]()
Dobrý den, minulý pátek jsme se tam byli s přítelem podívat. Chystáme se tam také máme tříletého syna. Teďka Vám nepovím kam jsme přímo zajeli, ale tam byla pláž uplně super. Hladina mělká, pískovitá pláž a pro děti hafo věciček. Např. klouzačky, hřiště…Zkuste se podívat přímo ve vyhledávači záleží co přesně chcete pač Balaton je doost rozsáhlý rozlohou. Martina ![]()
Ahojky, trochu propagace Balatonu. Pokud se někdo rozhodne užít si dovču u Balatonu tak určitě na jižní pobřeží. Voda opravdu vypadá jako kalná, ale je to jen dojem a složení vody. Dno je velmi mělké a když si chce člověk zaplavat tak se hezky projde. Pro malé děti to je ráj.Vodička teploučká.
Jezdím tam od svých 6ti let vlastně každoročně. Takže letos zas
To jejich výborný víno a klobásy prostě nemůžu vynechat.
Kdyby měl někdo otázky tak jsem tu
![]()
Díky za téma Balaton!
Ač jsme letos mysleli, že nikam nevyrazíme, když máme doma malé mimi, tak nám to nedá a začali jsme pátrat kam se podívat. Napadlo mě Slovensko nebo právě Balaton. Takže projdu odkazy a nechám se inspirovat.
Taky se s malym chystame na Balaton.Uvazovali jsme jeste o Chorvatsku,ale s malym prckem bude zatim lepsi Madarsko. @jaaaanina Muzu se zeptat,kde jste byli ubytovany? Stale hledam a nemuzu se rozhodnout..Diky ![]()
@kkaattkkaa My už roky jezdíme do Balatonszemes. A ubytovaný jsme v privátu. Vlastně už jezdíme ke stálým lidem. Tohle městečko je na jižním břehu což je základ a je poměrně klidné. Kolem celého Balatonu vede železniční trať a docela frekventovaná silnice. Při výběru ubytování je dobrý nebyt až za tou silnicí,je to daleko k vodě a blbý přecházení té silnice. Ale zase to není taková vada.
Znám dost dobře i okolní města Balatonszárszo , Balatonlelle, a Balatonboglar.Tam je krásnej stálej cirkus a velká pout. Všude tam je to super. Na severním břehu jsme se byli jen podívat vykoupat je tam bahno. Ceny potravin tam jsou srovnatelné jako u nás a tak ani nic nevozíme a kupujem až tam.....nevím co by tě ještě zajímalo, klidně se ptej…
@jaaaanina diky moc
Pojedem s prckem,kteremu bude v te dobe 1 rok,takze urcite zvolime tu jizni cast.Urcite se jeste ozvu,ted me prdola nenecha v klidku premyslet a dumat..
Zatim moc diky za info.Jo a preci-jake tam byva pocasi prelom cervenec-srpen? ![]()
Prosím o radu.
Chystáme se na dov.k Balatonu s dětmi 2,5-5let. Chceme ubytování v privátě. Tzn. chata, chalupa, domek…
Nemáte někdo dobrý typ? Jaké máte zkušenosti s koupáním u Balatonu? Známý říkal něco o zarostlých plážích rákosím a že celkově nic moc koupání. Děkuji za postřehy a zkušenosti. Michala